• 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Εξασφαλίστηκαν 3 έως 4 εκατ. ευρώ για περιοχές που είχαν εξαιρεθεί

Εξασφαλίστηκαν 3 έως 4 εκατ. ευρώ για περιοχές που είχαν εξαιρεθεί

Διαβεβαιώσεις στον Χρήστο Μπουκώρο για το πρόγραμμα mybusinesssupport

 

Συνεχίζοντας τις επαφές του, προκειμένου να ενταχθούν περιοχές της Μαγνησίας, πληγείσες από τις καταστροφές Daniel, στο πρόγραμμα mybusinesssupport και οι οποίες είχαν εξαιρεθεί από την πρώτη φάση, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος έλαβε χθες διαβεβαιώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ανώτατες πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης πληροφόρησαν τον βουλευτή Μαγνησίας ότι το ποσό ύψους 3 έως 4 εκατ. ευρώ έχει εξασφαλιστεί και σύντομα πρόκειται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.

Η συγκεκριμένη ενίσχυση αφορά επιχειρήσεις εστίασης, τουρισμού, μεταποίησης και πολλών άλλων κλάδων, οι οποίες είχαν υποστεί καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel σε περιοχές του δήμου Βόλου (με χαρακτηριστική της Αγριάς), του δήμου Νοτίου Πηλίου (όπως περιοχές του πρώην δήμου Μηλεών, Λύρη κ.λπ.) και του δήμου Αλμυρού (με χαρακτηριστικές περιπτώσεις τα δημοτικά διαμερίσματα Πτελεού και Αμαλιάπολης). Πρόκειται για περιοχές, οι οποίες είχαν εξαιρεθεί από την πρώτη φάση του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Μαγνησίας και πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής Χρ. Μπουκώρος από τον περασμένο Ιούνιο με επιστολές του και συνεχόμενες παρεμβάσεις του προς το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης είχε ζητήσει την ένταξη και των συγκεκριμένων περιοχών, καθώς δεν υπήρχε κάποιος λόγος για την εξαίρεσή τους.

Ο βουλευτής Μαγνησίας εξέφρασε την ικανοποίησή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για σημαντική στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων που επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό από το Daniel.


Σχετικά Άρθρα

Ξεκίνησαν οι καταβολές της επαυξημένης προκαταβολής για το 86% της κρατικής αρωγής προς επιχειρήσεις και αγρότες της Θεσσαλίας

Ξεκίνησαν οι καταβολές της επαυξημένης προκαταβολής για το 86% της κρατικής αρωγής προς επιχειρήσεις και αγρότες…

Ξεκίνησε, από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η υλοποίηση της επαυξημένης προκαταβολής του 86%…
Η Ζ. Μακρή παρέδωσε εξοπλισμό σε σχολεία της Σκοπέλου, της Αλοννήσου και της Σκιάθου

Η Ζ. Μακρή παρέδωσε εξοπλισμό σε σχολεία της Σκοπέλου, της Αλοννήσου και της Σκιάθου

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφτηκε την Σκόπελο,…