• 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το μοντέρνο πένταθλο δεν αποτελεί διαδεδομένο άθλημα αλλά δεν θα έπρεπε… Όχι τουλάχιστον από εμάς καθώς ο Φτελιανός στην καταγωγή Παύλος Δακουτρός έκανε για ακόμη μία φορά περήφανους τους δικούς του ανθρώπους και όσους πιστεύουν σε αυτόν.

Κατάκτησε το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, το ασημένιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μοντέρνου πεντάθλου masters και το χάλκινο στην συνολική βαθμολογία ανδρών 30+ πεντάθλου, στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

Μία άνευ προηγουμένου επιτυχία για τον ίδιο και την Ελλάδα που ήρθε κάτω από αντίξοες καιρικές, κυρίως κατά τη διάρκεια του τρεξίματος.

Ο Παύλος ανέβηκε στο βάθρο ανάμεσα σε δύο Γάλλους αθλητές και σε δηλώσεις του στον «Λαό» έκανε λόγο για μια κορυφαία στιγμή. Όπως μάς είπε: “Ήταν μια επίπονη προσπάθεια που έχω ξεκινήσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Το συγκεκριμένο παγκόσμιο πρωτάθλημα αποτελούσε τον μεγάλο στόχο της χρονιάς και είμαι πολύ χαρούμενος που είχε αυτή την ευτυχή κατάληξη. Το ασημένιο μετάλλιο είναι μια πολύ σημαντική διάκριση. Περίμενα ότι θα είμαι στις πρώτες θέσεις, αλλά το μετάλλιο δεν το περίμενα! Ένιωσα πολύ περήφανος για τη χώρα και τις επιδόσεις μου, είχα ατομική βελτίωση στα αποτελέσματά μου και ήταν κάτι ξεχωριστό με συναισθήματα που δεν περιγράφονται. Κι όλα αυτά σε έναν αγώνα με έντονο ανταγωνισμό και πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες”.

Σημειώνουμε ότι ο Παύλος είχε ατομικό ρεκόρ και ρεκόρ αγώνα στην κολύμβηση, ενώ ήταν πρώτος στην κατηγορία του και στην ξιφασκία. Αυτά τα δύο αγωνίσματα έγιναν το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και την επόμενη ημέρα διεξήχθησαν το τρέξιμο και η σκοποβολή.

Μετά τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου με το χάλκινο στους ολυμπιακούς και το ασημένιο στο παγκόσμιο, ο συντοπίτης του και ξάδερφος Παύλος Δακουτρός έφερε σπουδαία επιτυχία κάνοντας περήφανους όλους τους Φτελιανούς!


Σχετικά Άρθρα

Ένας πρωταθλητής με πολλές διεθνείς διακρίσεις, ο Παύλος Δακουτρός με καταγωγή από τον Πτελεό

Ένας πρωταθλητής με πολλές διεθνείς διακρίσεις, ο Παύλος Δακουτρός με καταγωγή από τον Πτελεό

Μιας και βρισκόμαστε σε ολυμπιακή χρονιά και το μεγάλο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη αρχίζει σε λιγότερο…