• 15 Σεπτεμβρίου, 2024

Αντίστροφη μέτρηση για τη σέντρα της Α’ Ερασιτεχνικής – Δηλώσεις προπονητών

Αντίστροφη μέτρηση για τη σέντρα της Α’ Ερασιτεχνικής – Δηλώσεις προπονητών

Αντίστροφη μέτρηση πλέον για το πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Είναι το Σαββατοκύριακο των τελευταίων φιλικών, της πρόβας τζενεράλε όπως συνηθίζουμε να λέμε ενόψει της έναρξης στις 21-22 Σεπτεμβρίου.

Η απουσία ενός μεγάλου φαβορί όπως ήταν πέρυσι ο Ολυμπιακός Βόλου, η μεταγραφική ενίσχυση τεσσάρων συλλόγων που έχουν θέσει ξεκάθαρο στόχο την άνοδο αλλά και η ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ ομάδων που δεν πάνε για την άνοδο αλλά θα παρουσιαστούν δυνατές, καθιστούν τη νέα σεζόν άκρως ενδιαφέρουσα!

Μιλήσαμε με τους προπονητές των επτά συλλόγων από τον Δήμο Αλμυρού, Δήμο Ρήγα Φεραίο και Νέα Αγχίαλο θέτοντάς τους τρεις κοινές ερωτήσεις. Η πρώτη αφορούσε πώς κινήθηκε η ομάδα τους μεταγραφικά (1), η δεύτερη ποιοι είναι οι στόχοι τους για τη νέα σεζόν (2) και η τρίτη είχε να κάνει με την αξιολόγηση του νέου πρωταθλήματος, εάν το αναμένουν καλύτερο από το προηγούμενο (3). Παρακάτω οι απαντήσεις-τοποθετήσεις των Μιχάλη Ανδρωνά (ΓΣΑ), Αλέξανδρου Αραπίτσα (Αίας), Θοδωρή Σκούρα (Μυρμηδόνες), Νίκου Βούλγαρη (Δήμητρα), Λάκη Μπακάλη (Ρήγας Φεραίος), Γιάννη Φασουράκη (Αστέρας) και Δημήτρη Φραγκούλη (Πύρασος).

 

Μιχάλης Ανδρωνάς

1) Προχωρήσαμε σε μια πλήρη ανανέωση, έμειναν λίγοι παίκτες από πέρυσι -οι μικροί σε ηλικία- και στόχος μας ήταν να στελεχώσουμε την ομάδα με αθλητές της περιοχής μας και παιδιά κατά βάση σε μικρή ηλικία. Ρίξαμε τον μέσο όρο και θεωρώ ότι έχουμε συγκροτήσει ρόστερ με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, από τις πιο νεανικές ομάδες της κατηγορίας.

2) Ο ΓΣΑ προέρχεται από μια σεζόν που δεν αντιστοιχεί στην ιστορία του, οπότε φιλοδοξούμε να τον επαναφέρουμε στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας επιστρέψει, να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο και κυρίως, να μπορέσουμε να βάλουμε τις βάσεις για κάτι καλύτερο τα επόμενα χρόνια.

3) Σίγουρα το περσινό πρωτάθλημα είχε την αίγλη του Ολυμπιακού Βόλου αλλά και φέτος θα είναι εξίσου πολύ δυνατό καθώς τέσσερις ομάδες έχουν ρίξει πολλά χρήματα και απέκτησαν παίκτες επιπέδου Γ΄ Εθνικής. Θα είναι πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων και σε αυτό, ο ΓΣΑ θέλει να παρουσιαστεί δυνατός κι ανταγωνιστικός. Εκτιμώ πως η καινοτομία της ΕΠΣΘ με ορισμό παρατηρητή σε όλα τα γήπεδα θα έχει θετικά αποτελέσματα και θα βοηθήσει στην καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων.

 

Θοδωρής Σκούρας

1) Η ομάδα των Μυρμηδόνων πιστή στην φιλοσοφία της, ενισχύθηκε μεταγραφικά με παίχτες νεαρής ηλικίας με όρεξη για διάκριση και στόχο την εξέλιξή τους. Διαθέτουμε βασικό κορμό με αθλητές που παίζουν χρόνια στον σύλλογο και θέλουμε να στηρίξουμε τα παιδιά που ανέβασαν τον σύλλογο ξανά στη μεγάλη κατηγορία.

2) Βασικός στόχος της ομάδας μας είναι να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο βάσει των δυνατοτήτων μας και μέρα με την μέρα να υπάρχει σταδιακή βελτίωση. Η άνετη παραμονή στην κατηγορία είναι κάτι που θα μας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους.

3) Πιστεύω πως φέτος θα είναι πιο δύσκολο το πρωτάθλημα τόσο για την ανάδειξη του πρωταθλητή όσο και για τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την σωτηρία. Για τις πρώτες θέσεις έχω ξεχωρίσει 4-5 που θα πρωταγωνιστήσουν και οι υπόλοιπες ομάδες θα προσπαθήσουν να πάρουν όσους περισσότερους βαθμούς καταφέρουν στα μεταξύ τους παιχνίδια. Γενικά πιστεύω πως θα δούμε μια ενδιαφέρουσα ποδοσφαιρική χρόνια με ιστορικές ομάδες και αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές που θα μας χαρίσουν όμορφο θέαμα!

 

Νίκος Βούλγαρης

1) Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το πώς κινήθηκε η ομάδα μας μεταγραφικά. Πήραμε ποδοσφαιριστές πάνω στις θέσεις που πιστεύαμε ότι θέλουμε ενίσχυση. Επίσης αυτό που μας ένοιαζε περισσότερο απ’ όλα ήταν ο χαρακτήρας των παιδιών που θα ερχόντουσαν στην ομάδα, θέλαμε καλούς χαρακτήρες με σωστή νοοτροπία έτσι ώστε να δέσουν όμορφα με το υπάρχον υλικό. Και πιστεύω ότι πετύχαμε ακριβώς αυτό που θέλαμε, μένει μόνο πια να το δούμε στην πράξη.

2) Στόχος είναι η ομάδα μας να παίζει σε κάθε ματς για την νίκη. Πάνω σε αυτή την λογική θα βασιστούμε ώστε να εξασφαλίσουμε την παραμονή στην κατηγορία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και εύκολα. Λέγοντας αυτήν την κουβέντα όμως δεν θέλουμε να ξεγελάσουμε τους εαυτούς μας από το γεγονός ότι είμαστε μια νεοφώτιστη ομάδα στην κατηγορία. Μόλις πετύχουμε αυτόν τον στόχο, τότε θα έχουμε την πολυτέλεια να θέσουμε άλλους στόχους. Πάμε βήμα-βήμα και είμαστε αισιόδοξοι πως η Δήμητρα θα παρουσιαστεί πολύ ανταγωνιστική.

3) Όσον αφορά στο πρωτάθλημα, πιστεύω ότι θα είναι από τα πιο αμφίρροπα και δυσκολότερα των τελευταίων ετών. Δεν θα υπάρχει εύκολο παιχνίδι για κανέναν, δηλαδή ό,τι χρειάζεται όλος ο φίλαθλος κόσμος για να παρακολουθήσει μια κατηγορία με μεγάλο ενδιαφέρον!

 

Αλέκος Αραπίτσας

1) Ο Αίας πορεύεται με το πολύ αξιόλογο υλικό που διέθετε διότι δεν είχαμε καμία αποχώρηση βασικού παίκτη και σε αυτό, προσθέσαμε 3-4 παίκτες μικρούς σε ηλικία που θα μας βοηθήσουν στο νέο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι είμαστε πλήρεις και με πολλές επιλογές σε κάθε θέση.

2) Θέλουμε να κερδίσουμε την παραμονή στην κατηγορία όσο πιο γρήγορα γίνεται, έτσι ώστε να δοθεί χρόνος συμμετοχής σε νέα παιδιά που προέρχονται από την ακαδημία μας. Επιδίωξή μας είναι να έχουμε καλό αγωνιστικό πρόσωπο που θα μας φέρουν πολλές νίκες και ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα αλλά παράλληλα χτίζουμε μια νέα γενιά γηγενών παικτών από το χωριό, κάποιοι είχαν σημαντικό ρόλο πέρυσι ή πήραν τα πρώτα τους παιχνίδια και κάποιοι τώρα θα κάνουν το ντεμπούτο τους. Άρα, εκτός από τα αποτελέσματα, μάς ενδιαφέρει να δουλέψουμε με τους μικρούς ώστε να πάρουν παραστάσεις και να «ψηθούν» στην κατηγορία.

3) Περιμένουμε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με δυνατές ομάδες, που πιστεύω θα κριθεί στις λεπτομέρειες διότι θεωρώ πως είναι εντελώς διαφορετικό από το περσινό. Ο Αίας έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια ως μια υπολογίσιμη δύναμη στην Α’ Τοπική κι έτσι θα συνεχίσει!

 

Λάκης Μπακάλης

1) Κρατήσαμε τους περισσότερους ποδοσφαιριστές του βασικού κορμού και προχωρήσαμε σε οκτώ μεταγραφές με ποιοτικούς παίκτες που έχουν δείξει την αγωνιστική τους αξία στα γήπεδα του νομού αλλά και στις εθνικές κατηγορίες.

2) Ο Ρήγας Φεραίος είναι ομάδα με βαριά φανέλα στην Α’ Τοπική και οι στόχοι του πάντα είναι να πρωταγωνιστεί. Θέλουμε τα 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου να μας βρουν στη Γ’ Εθνική! Να οδηγήσουμε τον ιστορικό μας σύλλογο σε μία ακόμη επιτυχία και να μην γιορτάσουμε με τον κόσμο του Βελεστίνου που πάντα στηρίζει και αποτελεί δύναμή μας!

3) Πιστεύω ότι θα είναι ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα με ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο και ομάδες που θα είναι καλές και έδρας που δεν θα περνάς εύκολα. Ο προβληματισμός μου είναι όταν ένας διαιτητής παίζει 4 έως 6 παιχνίδια το Σαββατοκύριακο και φυσιολογικά κουράζεται θα έχει σωστές αποφάσεις; Λέμε πολλές φορές για την κούραση των παικτών, ότι δεν έχουν καθαρό μυαλό, αλλά νομίζω ότι το ίδιο ισχύει και για τους διαιτητές… Εύχομαι να γίνει ένα δυνατό πρωτάθλημα αντάξιο του συναγωνισμού των ομάδων που έχουν δαπανήσει αρκετά χρήματα, να είναι δίκαιο και ο πρωταθλητής να βγει χωρίς παράπονα από τους άλλους διεκδικητές…

 

Γιάννης Φασουράκης

1) Ο Αστέρας είχε μια πολύ καλή πορεία πέρυσι ως νεοφώτιστος και πάνω στους παίκτες που υπήρχαν, επιδιώξαμε να πάρουμε αθλητές με παραστάσεις. Ενισχύθηκε σημαντικά το ρόστερ, το οποίο είναι μικρό σε αριθμό παικτών. Σίγουρα θα θέλαμε ιδανικά δυο-τρεις ακόμη προσθήκες, αν μπορέσουμε να τις βρούμε, θα τις κάνουμε. Η διοίκηση ικανοποίηση τις εισηγήσεις μου και βλέπω πολύ καλά στοιχεία μέχρι τώρα στην προετοιμασία μας.

2) Στόχος μας είναι μια καλύτερη πορεία από πέρυσι, να ανέβουμε ένα σκαλοπάτι παραπάνω, αν γίνεται να πλασαριστούμε στην πεντάδα ή την εξάδα. Ποντάρουμε στην έδρα μας που με τον κόσμο του Ριζομύλου αποτελεί δυνατό στοιχείο του Αστέρα αλλά και στο γεγονός ότι είμαστε μια καλά προπονημένη ομάδα με αντοχές διότι η συμμετοχή στις προπονήσεις είναι πολύ ικανοποιητική.

3) Πέρυσι ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είχε τον πρώτο λόγο. Φέτος δεν υπάρχει ένα ξεκάθαρο φαβορί αλλά τέσσερις ομάδες που θα παλέψουν για την πρώτη θέση. Αυτό από μόνο του κάνει πιο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Είναι όμως ένα γκρουπ 5-6 συλλόγων που παρουσιάζονται δυνατοί, άρα θεωρώ πως θα γίνουν αρκετές ζημιές, δεν θα ξεφύγουν οι ομάδες της πρώτης γραμμής. Μακάρι να υπάρξει και κάποια έκπληξη, πάντα δίνει κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα!

 

Δημήτρης Φραγκούλης

1) Η ομάδα μας κινήθηκε σε δύο άξονες, να τονώσει το ντόπιο αγχιαλίτικο στοιχείο προσπαθώντας να δημιουργήσει κορμό με παιδιά της περιοχής μας και να αναβαθμίσει ποιοτικά το ρόστερ με ποδοσφαιριστές, είτε νέους είτε έμπειρους, σε όλες τις γραμμές. Εκτιμώ πως έχουμε δημιουργήσει ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο με συγκεκριμένη φιλοσοφία και ποδοσφαιρικές αρχές.

2) Ενισχυθήκαμε μεταγραφικά, έχουμε κάνει καλή προετοιμασία, άρα οι στόχοι δεν μπορεί παρά να είναι υψηλοί. Προφανώς θέλουμε να είμαστε μέσα στις ομάδες που θα διεκδικήσουμε έως το τέλος τον τίτλο και θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε.

3) Το περσινό πρωτάθλημα ήταν μακράν το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε βολιώτικη ομάδα στη Γ’ Εθνική και είχαμε την παρουσία αρκετών ποδοσφαιριστών από γειτονικούς νομούς, συνέτεινε στο να δημιουργηθούν πολλές ανταγωνιστικές ομάδες και αρκετοί διεκδικητές του τίτλου. Επειδή και φέτος τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα, περιμένω ένα πρωτάθλημα ανάλογα δυνατό με το περσινό.


Σχετικά Άρθρα

Παρατήρηση της Πανσελήνου με ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Παρατήρηση της Πανσελήνου με ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ρήγα Φεραίου και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, με έδρα τον…
Υπεγράφη η σύμβαση ανακατασκευής του Πολιτιστικού Κέντρου στον Άγιο Γεώργιο Φερών

Υπεγράφη η σύμβαση ανακατασκευής του Πολιτιστικού Κέντρου στον Άγιο Γεώργιο Φερών

Υπεγράφη την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024, μεταξύ του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα και του Αναδόχου…
Η κλήρωση του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ

Η κλήρωση του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ

Η μπασκετική σεζόν αρχίζει με το Κύπελλο ΕΣΚΑΘ το προσεχές Σαββατοκύριακο. Ο ΓΣΑ παίζει στη Λάρισα…