• 13 Σεπτεμβρίου, 2024

Καταγγελτική επιστολή Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ για την Δημοτική Αρχή Αλμυρού

Καταγγελτική επιστολή Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ για την Δημοτική Αρχή Αλμυρού

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση-καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας: Σε επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αμαξοστάσιο του Δήμου Αλμυρού από τα μέλη του προεδρείου του Συλλόγου μας, μετά από πρόσκληση συναδέλφων, διαπιστώσαμε σοβαρά προβλήματα πολλά από τα οποία έχουν να κάνουν με την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων και όχι μόνο. Συγκεκριμένα με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι τα απορριμματοφόρα πλένονται εντός του αμαξοστασίου σε ακατάλληλο χώρο που εγκυμονεί κινδύνους πέρα από τις προβλέψεις του Νόμου. Μάλιστα τα νερά από το πλύσιμο των απορριμματοφόρων καταλήγουν (όπως μας είπαν) σε κάποιο ρέμα!!!

Οχήματα τα οποία είναι αρμοδιότητα χειριστών μηχανημάτων τα χειρίζονται οδηγοί με ότι αυτό συνεπάγεται για την κυκλοφοριακή ασφάλεια στην πόλη.

Μηχανήματα, όπως τρακτέρ για γκαζόν τα οποία πρέπει να μεταφέρονται στο χώρο εργασίας,  κυκλοφορούν κανονικά στο δρόμο χωρίς να είναι ασφαλισμένα (δεν ασφαλίζονται τέτοιου είδους μηχανήματα). Μάλιστα το προηγούμενο διάστημα υπάλληλο χειριστή τον απαξίωσαν και τον άφησαν απλά να κάθεται στην αποθήκη (κάποια στιγμή δεν τον άφηναν ούτε μέσα να κάθεται), ενώ το σάρωθρο που χειρίζονταν δεν του επέτρεπαν να το  δουλέψει με αποτέλεσμα η αντίστοιχη εργασία να γίνεται με τα χέρια ή με εργολάβο.

Εργολάβοι μαζεύουν τα κλαδιά από τα κλαδέματα και τα ογκώδη αντικείμενα ενώ οι χειριστές μηχανημάτων για την καθαριότητα και το πράσινο δουλεύουν στα έργα οδοποιίας.

Φυσικά συνεχίζει επί του πρακτέου την συμπεριφορά του ο Δήμαρχος Αλμυρού εξαντλώντας την εξουσία του με μετακινήσεις (το προηγούμενο διάστημα) υπαλλήλων σε απομακρυσμένα σημεία του Δήμου χωρίς να υπάρχει λεωφορείο για να μετακινηθούν και φυσικά χωρίς να εξασφαλίζει την μετακίνηση με υπηρεσιακό όχημα. Αυτά γίνονται σε συναδέλφους που αρνούνται να κάνουν εργασία εκτός των καθηκόντων τους.

Καλεί συναδέλφους σε απολογία χωρίς να έχει συμβεί κάτι σοβαρό. Εκφοβίζει με λίγα λόγια το προσωπικό για να μην μπορεί κανείς να αντιδράσει σκεπτόμενος τις συνέπειες. Ο Σύλλογός μας καταγγέλλει όλα τα παραπάνω και θα προχωρήσει  στις απαραίτητες ενέργειες προς τους αρμόδιους φορείς.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑΧΤΟΥ ΘΑΛΕΙΑ
Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ  ΓΙΟΥΛΑ ΚΑΚΑΖΙΑΝΗ


Σχετικά Άρθρα

Ρεπορτάζ ένα χρόνο μετά την επέλαση του Daniel – Οι εργασίες που έγιναν ή εκκρεμούν σε κάθε περιοχή του Δήμου Αλμυρού

Ρεπορτάζ ένα χρόνο μετά την επέλαση του Daniel – Οι εργασίες που έγιναν ή εκκρεμούν σε…

Σε εξέλιξη το μεγάλο έργο της αποκατάστασης σχεδόν εξολοκλήρου της αγροτικής οδοποιίας   Μετά τον μεσογειακό…
Τα θέματα του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού

Τα θέματα του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού

Δημόσια Τακτική Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 για…
Λήξη συναγερμού για την φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους – Ευχαριστήριο Δημάρχου

Λήξη συναγερμού για την φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους – Ευχαριστήριο Δημάρχου

Υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε σήμερα περίπου στις 16:30 στους Αγίους Θεοδώρους, ενώ συνεχίζονται…