• 12 Σεπτεμβρίου, 2024

«ΙΩΝΕΣ»: Τριήμερο συμπόσιο για τα 100 χρόνια του προσφυγικού συνοικισμού της Νέας Ιωνίας

«ΙΩΝΕΣ»: Τριήμερο συμπόσιο για τα 100 χρόνια του προσφυγικού συνοικισμού της Νέας Ιωνίας

Τριήμερο συμπόσιο διοργανώνει η πολιτιστική εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «Ίωνες» το τριήμερο 27-28-29 Σεπτεμβρίου. Το θέμα του είναι οι «δράσεις μελέτης και ανάδειξης του τρόπου της αστικής εγκατάστασης των προσφύγων Μικρασιατών και της φροντίδας της Ελληνικής Πολιτείας. Το παράδειγμα της δημιουργίας και εξέλιξης της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας” και οι εργασίες του συνεδρίου θα φιλοξενηθούν σε τρεις χώρους.

Την πρώτη μέρα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στις 17:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου, θα γίνει έναρξη εργασιών από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο και οι ομιλίες αφορούν τη δημιουργία του προσφυγικού συνοικισμού της Νέας Ιωνίας και την εξέλιξή του σε Δήμο και Δημοτική Ενότητα σήμερα.

Την δεύτερη μέρα, Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 17:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου, θα γίνει έναρξη εργασιών από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ και τον κ.κ. Ιγνάτιο. Οι ομιλητές θα αναπτύξουν παρουσιάσεις για την αστική εγκατάσταση προσφύγων της καθ’ ημάς Ανατολής μετά την Μικρασιατική καταστροφή στην ελληνική επικράτεια.

Την Τρίτη ημέρα, Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου το πρωί, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο και Επιμνημόσυνη Δέηση για τους κεκοιμημένους προγόνους, με προεξάρχοντα τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. κ. Ιγνάτιο και συλλειτουργό τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ. Θ’ ακολουθήσει ξενάγηση στον Ιερό Ναό και στο ιστορικό κέντρο της Νέας Ιωνίας από την πρόεδρο των «Ιώνων» κ. Αργυρώ Μάμαλη-Κοπάνου και την γεν. γραμματέα κ. Βάσσα Παρασκευά. Στο οίκημα της Εστίας «Ίωνες» θα πραγματοποιηθεί τελετή εγκαινίων της έκθεσης με θέμα «100 χρόνια Νέα Ιωνία» με έργα του κ. Ιωάννη Κονταξή και της έκθεσης με θέμα «30 χρόνια ΙΩΝΕΣ».


Σχετικά Άρθρα

Ο Γιώργος Τσιντσίνης και οι «ΙΩΝΕΣ» – Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας-Σταθαράς      

Ο Γιώργος Τσιντσίνης και οι «ΙΩΝΕΣ» – Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας-Σταθαράς      

Το περασμένο Σάββατο (9 Μαρτίου 2024) «έφυγε» για τη «γειτονιά των Αγγέλων» ένας σπουδαίος άνθρωπος του…
Ψήφισμα των “Ιώνων” για την απώλεια του Γιώργου Τσιντσίνη ιδρυτικού μέλους της εστίας Μικρασιατών

Ψήφισμα των “Ιώνων” για την απώλεια του Γιώργου Τσιντσίνη ιδρυτικού μέλους της εστίας Μικρασιατών

«Ψήφισμα για την απώλεια του Γεωργίου Τσιντσίνη, Ιδρυτικού Μέλους της Εστίας μας» Το Διοικητικό Συμβούλιο της…
Χρ. Τριαντόπουλος: Η Κυβέρνηση στήριξε τους εργαζόμενους και θα συνεχίσει με στόχο την αύξηση του μέσου μισθού κατά 25%

Χρ. Τριαντόπουλος: Η Κυβέρνηση στήριξε τους εργαζόμενους και θα συνεχίσει με στόχο την αύξηση του μέσου…

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, παρέθεσε…