• 5 Σεπτεμβρίου, 2024

Παρεμβάσεις Δήμου Αλμυρού στις σχολικές μονάδες – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Παιδείας Μαρίας Σταυραντώνη

Παρεμβάσεις Δήμου Αλμυρού στις σχολικές μονάδες – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Παιδείας Μαρίας Σταυραντώνη

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας και o Δήμος Αλμυρού, σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Μαρία Σταυραντώνη, είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους μαθητές έχοντας προβεί σε εργασίες συντήρησης κι αναβάθμισης των σχολικών μονάδων το διάστημα που αυτές ήταν κλειστές.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Ισότητας κα Σταυραντώνη, Διευθύντρια στο Γυμνάσιο-Λ.Τ. Ευξεινούπολης, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και τη Σχολική Επιτροπή: «Μέσα στο καλοκαίρι, ο Δήμος Αλμυρού και οι υπηρεσίες του προχώρησαν σε αρκετές εργασίες που αποσκοπούσαν στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων στα σχολεία μας ή αιτημάτων των Διευθυντών. Ειδικότερα: στο 1ο-4ο Δημοτικό Σχολείο για το οποίο είχατε προσφάτως αναλυτικό ρεπορτάζ, έγινε η στέγη, εξωτερικό βάψιμο στα δύο κτήρια, σοβατίσματα, τοποθετήθηκαν νέες υδρορροές, αρκετά κλιματιστικά μηχανήματα και γενικότερα συντήρηση όπου κρίθηκε απαραίτητο για αποκατάσταση ζημιών.

Στο 2ο Δημοτικό, επίσης είχαμε εξωτερικό βάψιμο, συντήρηση του κτηρίου, τοποθέτηση κλιματιστικών όπως και στο 3ο Δημοτικό. Στο 1ο Γυμνάσιο αλλάχθηκαν τα μονά παράθυρα με καινούργια, διπλά, στη μία πλευρά του κτηρίου, ενώ το ίδιο έγινε και στο Γενικό Λύκειο Αλμυρού.

Στο συγκρότημα που στεγάζονται το 2ο Νηπιαγωγείου και το 5ο Δημοτικό κατασκευάστηκε κιόσκι και καλύφθηκε έτσι κενό μεταξύ των κτηρίων, ενώ στο ΕΠΑΛ έγινε διαμόρφωση αιθουσών και διαμορφώθηκε εργαστήριο κομμωτικής με όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό προκειμένου να λειτουργήσει η νέα ειδικότητα κομμωτικής τέχνης.

Στο Δημοτικό της Ανάβρας, σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις ώστε να επισκευαστούν ζημιές ετών, ενώ το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί συντήρηση και εξωτερικό βάψιμο στον Πτελεό, τόσο στο Δημοτικό όσο και στο Γυμνάσιο του χωριού.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως από τη σχολική επιτροπή τοποθετήθηκαν κλιματιστικά και αγοράστηκαν νέα φωτοτυπικά μηχανήματα για αρκετές σχολικές μονάδες, θεωρώντας έτσι ότι όσον αφορά στον εξοπλισμό δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Είμαστε πάντα στη διάθεση όλων των Διευθυντών για μια αγαστή συνεργασία με βασική επιδίωξή μας να στηρίξουμε το έργο τους και να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας».

Η κα Σταυραντώνη πρόσθεσε πως την Δευτέρα θα αρχίσει η απεντόμωση σε όλα τα σχολεία όπως γίνεται κάθε χρόνο και ο καθαρισμός των αύλειων χώρων σε συνεννόηση με τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Τσαντούρη και τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Καθαρισμού.

Εκτίμησε πως δεν θα προκύψουν προβλήματα σχετικά με το εκπαιδευτικό προσωπικό, διότι στις 2 Σεπτεμβρίου θα είναι οι Διευθυντές στη θέση τους, ενώ εκτός από το μόνιμο προσωπικό δασκάλων και καθηγητών, έχουν γίνει πολλοί νέοι διορισμοί και τα όποια κενά υπάρξουν, θα καλυφθούν από αναπληρωτές.

Τέλος, σχολίασε πως έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης των καθαριστριών που πιάνουν δουλειά, ο αριθμός είναι ο ίδιος και όπως τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος ένα μέρος της μισθοδοσίας τους θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου.


Σχετικά Άρθρα

Γυμνάσιο-Λ.Τ. Ευξεινούπολης: Διδάσκοντας την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας

Γυμνάσιο-Λ.Τ. Ευξεινούπολης: Διδάσκοντας την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας

Το Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Ευξεινούπολης κατόπιν πρόσκλησης της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού…
Oλοκληρώθηκε ένας κύκλος εκπαίδευσης μαθητών κι εκπαιδευτικών στην ΚΑΡΠΑ 

Oλοκληρώθηκε ένας κύκλος εκπαίδευσης μαθητών κι εκπαιδευτικών στην ΚΑΡΠΑ 

Στο Γυμνάσιο – Λ.Τ. Ευξεινούπολης,  την  Τρίτη 23/04/2024, υλοποιήθηκε το 8ο επίσημο Σεμινάριο  Βασικής Υποστήριξης της…
Μια συνεργασία που γράφει ιστορία: “Μαθητές προωθούν τον τόπο τους – Μόδα και Φύση στις Λίμνες Ζερέλια”

Μια συνεργασία που γράφει ιστορία: “Μαθητές προωθούν τον τόπο τους – Μόδα και Φύση στις Λίμνες…

Μαθητές του Γυμνασίου  και Λυκειακών Τάξεων Ευξεινούπολης, σε συνεργασία με τον Δήμο τους, το Δημοτικό Ωδείο…