• 5 Σεπτεμβρίου, 2024

Αποθεωτική υποδοχή για την “χρυσή παγκόσμια” Βολιώτισσα Ζωή Καράγγελου

Αποθεωτική υποδοχή για την “χρυσή παγκόσμια” Βολιώτισσα Ζωή Καράγγελου

Το πιο λαμπρό αστέρι. Με μια ακόμα εκπληκτική εμφάνιση, αυτή τη φορά την πιο τέλεια απ’ όλες, στον Τελικό του Ελεύθερου Σόλο, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Junior (Νέων – Νεανίδων) στη Λίμα του Περού, η Ζωή Καράγγελου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του παγκόσμιου βάθρου, σε μια ιστορική επιτυχία της ελληνικής Καλλιτεχνικής Κολύμβησης στην κατηγορία Junior και μας γέμισε περηφάνια.

Η 19χρονη πρωταθλήτριά μας από τον Βόλο εκτέλεσε υπέροχα το πρόγραμμά της με θέμα “Witch”, βαθμολογήθηκε με 283,2958 β. και αναδείχθηκε πρώτη και καλύτερη, υψώνοντας την ελληνική σημαία στον πιο ψηλό ιστό και με τον εθνικό μας ύμνο να ακούγεται στο κολυμβητήριο της μακρινής Λίμα. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Ολλανδή Μαρλό Στένμπεεκ με 283,1460 β. και το χάλκινο η Κινέζα Χουιγιάν Ξου.

Με ζεστές αγκαλιές και αποθεωτικές ζητωκραυγές και ανθοδέσμες υποδέχθηκαν φίλοι, συγγενείς και κορυφαίοι εκπρόσωποι της ΚΟΕ, στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, τα κορίτσια της Εθνικής μας ομάδας Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, που επέστρεψαν την Τρίτη 3/9 από το Περού.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα φώτα “έπεσαν” στη Ζωή Καράγγελου, η οποία κατέκτησε το ιστορικό χρυσό μετάλλιο στο Ελεύθερο Σόλο, ενώ υπήρξαν κι άλλα πλασαρίσματα με την 5η θέση στον κόσμο στο Ελεύθερο Ομαδικό και την 6η στο Ελεύθερο Ντουέτο.

Στο αεροδρόμιο βρέθηκε ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τα αθλήτριες και μοίρασε ανθοδέσμες. Παρούσα και η έφορος του αθλήματος Δέσποινα Καράμπελα.

Στην αποστολή μετείχαν οι αθλήτριες: Ζωή Καράγγελου (Τεχνικό & Ελεύθερο Σόλο, Τεχνικό & Ελεύθερο Ομαδικό, Acrobatic Routine), Βασιλική Θάνου (Τεχνικό & Ελεύθερο Ντουέτο, Τεχνικό & Ελεύθερο Ομαδικό, Acrobatic Routine), Σοφία Ρηγάκου (Τεχνικό & Ελεύθερο Ντουέτο, Τεχνικό & Ελεύθερο Ομαδικό, Acrobatic Routine), Θάλεια Δαμπάλη (Τεχνικό & Ελεύθερο Ομαδικό, Acrobatic Routine), Εστέλλα Καραμανίδου (Τεχνικό & Ελεύθερο Ομαδικό, Acrobatic Routine), Αθηνά Καμαρινοπούλου (Τεχνικό & Ελεύθερο Ομαδικό, Acrobatic Routine), Όλγα Ιμβριώτη (Τεχνικό & Ελεύθερο Ομαδικό, Acrobatic Routine), Άρτεμη Κουτράκη (Τεχνικό & Ελεύθερο Ομαδικό, Acrobatic Routine).

Τις συνόδευσαν οι ομοσπονδιακές προπονήτριες Αναστασία Γκούτσεβα και Ναταλία Τσερνέτσκα, ο φυσικοθεραπευτής Γιώργος Δεμέτης και ο αρχηγός αποστολής Γιάννης Μαρτάτος. Μαζί τους ταξίδευσε και η διεθνής κριτής στη World Aquatics, Πανδώρα Καρακούση.


Σχετικά Άρθρα

Αγραφιώτης – Παπούτσια και ρούχα για τις σπορ στιγμές σας

Αγραφιώτης – Παπούτσια και ρούχα για τις σπορ στιγμές σας

Δεκαετίες ντύνουμε τις σπορ στιγμές σας με αθλητικά παπούτσια και είδη ρουχισμού. Επιλέγουμε άνετα και επώνυμα…
Εγκαίνια παιδιατρείου Μηλιώνη Περικλή στη Νέα Αγχίαλο – Ευχαριστήριο

Εγκαίνια παιδιατρείου Μηλιώνη Περικλή στη Νέα Αγχίαλο – Ευχαριστήριο

Σε έναν σύγχρονο χώρο, ειδικά προσαρμοσμένο για τους μικρούς μας ήρωες, εγκαινιάστηκε το παιδιατρείο του Περικλή…
Νεκρολογία Παναγιώτη Αραμπατζή Εκπαιδευτικού

Νεκρολογία Παναγιώτη Αραμπατζή Εκπαιδευτικού

Αγαπημένε μου νονέ, Τα λόγια βρίσκονται πραγματικά φτωχά για να εκφράσουν το πόσο σπουδαίος άνθρωπος ήσουν…