• 22 Αυγούστου, 2024

Υπό βροχή και μέχρι πρωίας ο ετήσιος χορός στο Αργιλοχώρι

Υπό βροχή και μέχρι πρωίας ο ετήσιος χορός στο Αργιλοχώρι

Την Κυριακή 18 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η 43η καλοκαιρινή χοροεσπερίδα του Συλλόγου Καππαδοκών Αργιλοχωρίου «ΤΟ ΤΣΑΡΙΚΛΙ» στο Αργιλοχώρι Αλμυρού. Η παρουσία του κόσμου εξέπληξε αφού παρόλο που οι καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, κόσμος παρέμεινε στο χώρο της εκδήλωσης χορεύοντας και γλεντώντας μέχρι πρωίας με την ορχήστρα του Γιώργου Πάγκαλου και της Aida.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η Αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Δέσποινα Κεπεσίδου η οποία μετά από  ένα  σύντομο και ουσιαστικό πρόλογο σχετικά με τη διατήρηση της παράδοσης από γενιά σε γενιά κάλεσε στο βήμα τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Ευθύμιο Ζιγγιρίδη ο οποίος αναφέρθηκε στον σκοπό των εκδηλώσεων και την ιστορική επέτειο των 100 χρόνων από τον ξεριζωμό των προγόνων μας από τα πάτρια εδάφη της Καππαδοκίας.

Χαιρετισμούς  απηύθυναν ο βουλευτής ΚΚΕ κ. Βασίλης Μεταξάς. η Αντιδήμαρχος του Δήμου Αλμυρού κα Σταυραντώνη Μαρία και η περιφερειακή Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Μαγνησίας κα Βίκυ Αγγελίδη.

Χαιρετισμούς έστειλαν η υφυπουργός κα Ζέττα Μακρη και ο βουλευτής ΝΔ κ. Μπουκώρος Χρήστος.

Στη συνέχεια το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου χόρεψε 5 παραδοσιακούς χορούς της Καππαδοκίας και έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει η διασκέδαση.

Ευχαριστούμε τους επισήμους προσκεκλημένους μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Επίσης ευχαριστούμε τον πρόεδρο ΔΕΥΑΛ κ Ηλία Δαλακούρα τον τ. Πρόεδρο του συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης κ. Γιάννη Πρεβεζιάνο, τον νυν πρόεδρο του συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης κ. Αμβραζη Γεώργιο, την πρόεδρο του συλλόγου βλάχων Αλμυρού κα Ευφροσύνη Γιαννούλη, τον πρόεδρο του συλλόγου Μικρασιατών Αλμυρού κ. Καραγεωργόπουλο Κώστα τον πρόεδρο της Δήμητρας Ευξεινούπολης και τον εκπρόσωπο του εμπορικού συλλόγου Αλμυρού Αντιπρόεδρο κ. Τσόγκα.

Ένα θερμό ευχαριστώ στους δυο εθελοντές που βοήθησαν τα μέγιστα για την επιτυχή διεξαγωγή αυτής της εκδήλωσης την κα Ρενα Παπαζογλου και την κα Ζωή Διαμαντοπουλου. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στο χορευτικό μας συγκρότημα και τον χοροδιδάσκαλο κ. Χουσιαδα Κώστα που παρά τη βροχή συνέχιζαν να χορεύουν καλώντας τον κόσμο να χορέψει μαζί τους.

Να ευχαριστήσω επίσης όλα τα μέλη του ΔΣ την Αντιπρόεδρο κα Κεπεσίδου Δέσποινα τον Ταμία κ. Χατζηκυριάκο Αθανάσιο τα μέλη του ΔΣ κ. Χατζηκυριάκο Αντώνη, κ. Σπυρίδωνα Μωυσίδη και κ. Παπαβασιλείου Κώστα για την τεράστια συμβολή τους στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης.

 

Τέλος να ευχαριστήσω τους χορηγούς επικοινωνίας και όλους τους δωροθέτες μας.

 

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ σε όλους εσάς που παραμείνατε στην εκδήλωση μετά τη βροχή και περάσαμε μια υπέροχη και αξέχαστη βραδιά.

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Κ. Αρβανίτης: Ερώτηση στην Κομισιόν για τα κενά και τις στρεβλώσεις των ελέγχων του ελληνικού ΥΠΑΑΤ στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων

Κ. Αρβανίτης: Ερώτηση στην Κομισιόν για τα κενά και τις στρεβλώσεις των ελέγχων του ελληνικού ΥΠΑΑΤ…

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου του Ευρωβουλευτή κ. Κώστα Αρβανίτη σχετικά με ερώτησή του στην Κομισιόν για διαδικασίες…
Η απάντηση του Δημάρχου Αλμυρού σχετικά με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών

Η απάντηση του Δημάρχου Αλμυρού σχετικά με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών

Από τον Δήμαρχο Αλμυρού κο Εσερίδη λάβαμε και δημοσιεύουμε: Με έκπληξη και απορία διαβάσαμε τις πρόσφατες…
Χρ. Μπουκώρος: Άλυτη εκκρεμότητα η ενίσχυση των ζημιωμένων ελαιοπαραγωγών της Μαγνησίας

Χρ. Μπουκώρος: Άλυτη εκκρεμότητα η ενίσχυση των ζημιωμένων ελαιοπαραγωγών της Μαγνησίας

Το σημαντικό πρόβλημα ενίσχυσης των αγροτών ελαιοπαραγωγών της Μαγνησίας και ιδιαίτερα των ελαιοπαραγωγών της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας,…