- 18 Αυγούστου, 2024
Κατέληξε από καρδιακή ανακοπή γυναίκα στην Ανάβρα – Οργισμένοι οι πολίτες για την έλλειψη αγροτικού ιατρού
Σήμερα Κυριακή 18 Αυγούστου γυναίκα που βρισκόταν σε εκδρομή και σε ταβέρνα στην Ανάβρα με την οικογένειά της, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μετά από λίγα λεπτά κατέληξε. Η Αλμυριώτισσα, ηλικίας 87 ετών, δεν είχε παραπονεθεί νωρίτερα για ενοχλήσεις στην υγεία της. Οι περίοικοι κάλεσαν ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Δομοκού το οποίο είναι 20 λεπτά μακρυά έναντι του Κέντρου Υγείας Αλμυρού που είναι 40 λεπτά μακρυά απο το χωριό της Ανάβρας.
Στον ίδιο χώρο, συμπτωματικά, βρίσκονταν δυο νοσηλεύτριες η Μαρκέλα Φονιά και η Μαρία Ράπτη οι οποίες για ένα εικοσάλεπτο έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την κρατήσουν στη ζωή, ενώ ταυτόχρονα πολίτες αναζητούσαν να τους φέρουν ιατρικό-νοσηλευτικό εξοπλισμό, οξύμετρο, οξυγόνο κτλ.
Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Γιάννης Τσαντούρης ήταν στο σημείο και σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας περιέγραψε την αναλγησία που δείχνουν οι υπεύθυνοι στις συνεχείς εκκλήσεις του ίδιου και των συγχωριανών του ώστε να λειτουργήσει το Αγροτικό Ιατρείο της Ανάβρας. Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, έχει διοριστεί ιατρός, υπάρχει εξοπλισμένο ιατρείο και σπίτι για να διαμένει ο αγροτικός ιατρός, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να “γράψει” ώρες σε αγροτικό ιατρείο και τελικά με ευθύνη πιθανότατα του εκάστοτε διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, καλύπτει κενά στο Κέντρο Υγείας του Αλμυρού.
Ο κ. Τσαντούρης ζήτησε να δημοσιεύσουμε ευχαριστήριο για τις δυο νοσηλεύτριες Μαρκέλα Φονιά και Μαρία Ράπτη, οι οποίες όπως δηλώνει “έδωσαν πραγματική μάχη για να κρατήσουν στη ζωή την 87χρονη. Είμαστε όλοι στην Ανάβρα αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις ενέργειες, για να επιστρέψει στη θέση του ο Αγροτικός Ιατρός. Η Ανάβρα είναι ένα κτηνοτροφικό χωριό που έχει μόνιμους κατοίκους, σχολείο και είναι απομακρυσμένη πολύ από το κέντρο της πόλης του Αλμυρού. Είναι ένα ενεργό κύτταρο της κοινωνίας του Αλμυρού και όχι ένα ερημωμένο χωριό. Θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει και θα δώσουμε μια τελική λύση. Η κυβέρνηση πρέπει να σκύψει πάνω από το πρόβλημά μας, αν θέλει να έχει κτηνοτρόφους, αν θέλει να υπάρχει ζωή στην ύπαιθρο. Οι εικόνες που φορτώνουμε στα ιδιωτικά αυτοκίνητά μας και στις καρότσες τους ασθενείς μας, δεν ανήκουν στη σύγχρονη εποχή.”