• 17 Αυγούστου, 2024

 Συναυλία αλληλεγγύης στον Αγ. Γεώργιο Νηλείας για την δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου

 Συναυλία αλληλεγγύης στον Αγ. Γεώργιο Νηλείας για την δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ

  

 Συναυλία αλληλεγγύης

24 Αυγούστου στον Αγ. Γεώργιο Νηλείας

Για την δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Κάτω Γατζέα

 

 

Ο Σύλλογος κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού Νοτίου Πηλίου ανταποκρίνεται στην έκκληση συμπολιτών του Νοτίου Πηλίου που απευθύνονται στο σωματείο για στήριξη του κοινωνικού τους έργο.

Δεύτερος σταθμός τούτο το καλοκαίρι της λαϊκής ορχήστρας εθελοντών μουσικών του  ακούραστου Συλλόγου θα αποτελέσει ο όμορφος Άγιος Γεώργιος Νηλείας.

 

O Σύλλογος ευελπιστεί στην έμπρακτη βοήθειά του ευαισθητοποιημένου κοινού που θα παρακολουθήσει την συναυλία αλληλεγγύης το ερχόμενο Σάββατο 24 Αυγούστου στις 9.00 μμ στην πετρόκτηστη πλατεία του Αγίου Γεωργίου Νηλείας.

Το Χορευτικό τμήμα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου του χωριού «Κένταυρος» θα ανοίξει την συναυλία μ ένα πρόγραμμα παραδοσιακών χορών που προετοιμάζει ο χοροδιδάσκαλος κ. Ν. Λουλογεώργος. Αυτή η συναυλία αλληλεγγύης θα επιτρέψει στο Σύλλογο κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού Νοτίου Πηλίου να βοηθήσει, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Αγίου Γεωργίου Νηλείας και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Κένταυρος», την δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στην Κάτω Γατζέα. Το γραφικό παραλιακό χωριό αποτελεί  το επίνειο του Αγίου Γεωργίου Νηλείας.

 

Αναφέρει η Άννα Λ. Κοντογιάννη, Πρόεδρος του Συλλόγου κοινωνικής αλληλεγγύης & πολιτισμού Νοτίου Πηλίου:

«Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, παρακαλώ όλες και όλους που θα παρακολουθήσουν την λαϊκή συναυλία μας να βοηθήσουν την κοινωνική προσπάθεια του Συλλόγου τοποθετώντας ο τι μπορεί ο καθ’ ένας, η καθεμιά ο τι μεγαλύτερο ποσό διαθέτει στους κουμπαράδες αλληλεγγύης που θα τοποθετηθούν στην εξέδρα μπροστά στους μουσικούς.

Όλοι οι συντελεστές της μουσικής βραδιάς αλληλεγγύης τo Σάββατο 24 Αυγούστου στον «Μεγάλο Άη Γιώργη», όπως το αποκάλεσε σε βιβλίο του ο αείμνηστος πηλιορείτης λαογράφος Κώστας Λιάπης, οι μουσικοί μας, οι τραγουδιστές και τραγουδίστριες μας, ο υπεύθυνος ήχου, όλοι και όλες μας επί σκηνής, είμαστε ερασιτέχνες, εθελοντές και εθελόντριες.

Είμαστε όλες και όλοι μέλη του Συλλόγου. Συμμετέχουμε στην συναυλία αφιλοκερδώς με ελαφρολαϊκό, λαϊκό και έντεχνο τραγούδι.»

 

Ο στόχος του Συλλόγου κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού Νοτίου Πηλίου που εδρεύει στα Καλά Νερά είναι να στηρίξει την κοινωνική αλληλεγγύη με πράξεις ανθρωπιάς, προσφοράς στην κοινωνία, συμπαράστασης στον συνάνθρωπο. Mε όχημα τον λαϊκό πολιτισμό, να αναδειχθεί ως προτεραιότητα η ανάγκη της συλλογικής, κοινωνικής προσπάθειας.

Να βοηθήσει ο Σύλλογος στο Νότιο Πήλιο συνειδητοποιημένα μέλη της κοινωνίας των πολιτών, μέσω μικρών πράξεων αλληλοβοήθειας, ως απάντηση στον ακραίο ατομικισμό, κύριο χαρακτηριστικό της εποχής μας που θα καταστρέψει την ανθρωπότητα.

 

Συμπληρώνει η Άννα Κοντογιάννη:

«Σήμερα, η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δεν τα βγάζει πέρα και έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας. Ευχή του Συλλόγου μας είναι το μικρό Κοινωνικό Παντοπωλείο στη Κάτω Γατζέα, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, να βοηθήσει συνανθρώπους μας που υποφέρουν.»

 

ν


Σχετικά Άρθρα

Μήνυμα Κ. Ζαρκάδα: Στηρίζουμε τους αγρότες του Νοτίου Πηλίου στον αγώνα τους

Μήνυμα Κ. Ζαρκάδα: Στηρίζουμε τους αγρότες του Νοτίου Πηλίου στον αγώνα τους

Ακολουθεί μήνυμα του Κωνσταντίνου Ζαρκάδα, εντεταλμένου της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε αγροτικά θέματα: Στηρίζουμε όλοι μας την…
Βοήθεια με πλωτά μέσα για τους πληγέντες κατοίκους του Πηλίου

Βοήθεια με πλωτά μέσα για τους πληγέντες κατοίκους του Πηλίου

Με συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Υφυπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας…
Επί τόπου ενημέρωση του βουλευτή Κωνστ. Μαραβέγια στο Νότιο Πήλιο για την κακοκαιρία

Επί τόπου ενημέρωση του βουλευτή Κωνστ. Μαραβέγια στο Νότιο Πήλιο για την κακοκαιρία

Τις περιοχές του Δήμου Νοτίου Πηλίου που επλήγησαν περισσότερο από την κακοκαιρία «Μήδεια», επισκέφθηκε σήμερα ο…