• 13 Αυγούστου, 2024

Εκταφή Αύρας: Απάντηση Δημάρχου Αλμυρού στη Δημοτική Πρωτοβουλία

Εκταφή Αύρας: Απάντηση Δημάρχου Αλμυρού στη Δημοτική Πρωτοβουλία

Ακολουθεί απάντηση του Δημάρχου Αλμυρού κ. Δημήτρη Εσερίδη στον επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκο σχετικά με την εκταφή της Αύρας στην Ευξεινούπολη:

Χωρίς καμία ντροπή, κύριε Χατζηκυριάκο, δεν διστάζετε να ασκήσετε “πολιτική” ακόμη και πάνω στους τάφους διακεκριμένων πολιτών του Δήμου, που έχουν φύγει από χρόνια, αφήνοντας όμως παρακαταθήκη το έργο τους.


Αναμενόμενο βέβαια, αφού δεν έχετε τίποτα να αντιπαραθέσετε πάνω στην πολιτική της Διοίκησης, η οποία έχει μεταμορφώσει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την εικόνα του Δήμου Αλμυρού και τον έχει καταστήσει τον πιο διακεκριμένο σε ολόκληρη τη Μαγνησία. 
Πρέπει να ντρέπεστε, διότι παρουσιάσατε μια φωτογραφία δεκαετίας, σαν μια φωτογραφία δύο μόνο μηνών. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια. 
Πράγματι, κρίμα και ντροπή για τα τόσα ψέματα και την καπηλεία που επιχειρείτε πάνω σε νεκρούς.
 
Ο ίδιος προσωπικά, διατηρούσα άριστες σχέσεις τόσο με την αείμνηστη Αύρα όσο και με την κόρη της Αναστασία άλλωστε πρώτος είχα τιμήσει – ως πρόεδρος της Κοινότητας Ευξεινούπολης- την Αύρα και επανειλημμένα είχαν εκφράσει την αγάπη τους και τη βαθιά τους εκτίμηση προς το πρόσωπό μου.
Η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου προσπάθησε όλο το προηγούμενο έτος να επικοινωνήσει με τους συγγενείς χωρίς όμως αυτοί να εκδηλώσουν κάποιο ενδιαφέρον και ενημερώθηκαν για τον κανονισμό (που εσείς είχατε ψηφίσει ως δημοτική αρχή) που προβλέπει την αυτεπάγγελτη εκταφή μετά την πάροδο 7 ετών και σε περίπτωση αδυναμίας συνεννόησης με τους συγγενείς.
Φτάσατε στο σημείο να μας κατηγορείτε ως “βέβηλους’ και να μας κάνετε μαθήματα Πολιτισμού (!)
 
Πρέπει να ξέρετε πως δεν έχετε κανένα δικαίωμα να απευθύνετε σ΄εμάς μαθήματα πολιτισμού, ήθους και ευπρέπειας.
 
Οι πολίτες του Αλμυρού ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που πολιτεύονται με αρχές, αξίες και με το παράδειγμα του ήθους και της ευπρέπειας στην προσωπική τους ζωή και ποιοι σηκώνουν “πολιτιστικές” σημαίες ευκαιρίας για πολιτική εκμετάλλευση χωρίς να σέβονται ακόμη και νεκρούς.
Αφού όμως γίνεται λόγος για τον πολιτισμό, πρέπει να μας βοηθήσετε κι εσείς, μαζί με τους δημότες και όλο το Δ.Σ.  να βρούμε αυτόν που έκλεψε τα αγκωνάρια (τις λαξευτές γωνιαίες πέτρες) από το παλιό Δημαρχείο του Πλατάνου, αυτόν που αφαίρεσε τους κίονες από την παλιά εκκλησία του Αγίου Νικολάου βεβηλώνοντας τον ιερό χώρο, καθώς και τα μάρμαρα των ρείθρων των πεζοδρομίων από την πλατεία του Αλμυρού που με εθελοντική εργασία των δημοτών της τότε εποχής είχαν τοποθετηθεί. 
 
Μήπως γνωρίζετε ποιος είναι;
 
Είναι καθήκον όλων μας να ανακαλύψουμε τον δράστη και να δημοσιεύσουμε τα πλήρη στοιχεία του ώστε να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή.
Διότι ο Πολιτισμός είναι πρώτα και κύρια η συμπεριφορά στην καθημερινότητα, είναι ο σεβασμός στην ιστορία του τόπου και των ανθρώπων του.
 
Η πολιτική του Πολιτισμού δεν ασκείται πάνω σε μνήματα, αλλά με την έμπρακτη φροντίδα να προστατεύεται η πολιτιστική κληρονομιά και να παραδίδεται στις επόμενες γενιές.
 
-Ο- 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΕΣΕΡΙΔΗΣ

 

 


Σχετικά Άρθρα

Φωτο-ρεπορτάζ από τους εορτασμούς για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης του Αλμυρού – Μήνυμα Δημάρχου

Φωτο-ρεπορτάζ από τους εορτασμούς για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης του Αλμυρού – Μήνυμα Δημάρχου

Ακολουθεί φωτο-ρεπορτάζ από τους εορτασμούς για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης του Αλμυρού και σχετικό μήνυμα…
Αναστατωμένη η Ευξεινούπολη για τον τρόπο εκταφής της Αύρας Παπαδοπούλου

Αναστατωμένη η Ευξεινούπολη για τον τρόπο εκταφής της Αύρας Παπαδοπούλου

Δηλώσεις του προέδρου της Κοινότητας κ. Παπαγιάννη – Επιστολή Δημοτικής Πρωτοβουλίας: Ξέχωσαν τα οστά της Αύρας…
Με θεατρική παράσταση, έκθεση φωτογραφίας και αφιέρωμα στην Αύρα κλείνει το καλοκαίρι του ο Πολιτιστικός Ευξεινούπολης

Με θεατρική παράσταση, έκθεση φωτογραφίας και αφιέρωμα στην Αύρα κλείνει το καλοκαίρι του ο Πολιτιστικός Ευξεινούπολης

Επί του πιεστηρίου, την Παρασκευή το απόγευμα, παραλάβαμε το Δελτίο Τύπου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης σχετικά…