• 10 Αυγούστου, 2024

Τεράστια απήχηση στο κάλεσμα της θεατρικής ομάδας Απατλού

Τεράστια απήχηση στο κάλεσμα της θεατρικής ομάδας Απατλού

Τεράστια απήχηση είχε το κάλεσμα της θεατρικής ομάδας Απατλού για τη θεατρική παράσταση «Μαντάμ Σουσού» που ανέβασαν σε Αχίλλειο και Αγίους Θεοδώρους, στις 2 και 4 Αυγούστου αντιστοίχως. Όπως μάς επισημάνθηκε, πάνω από 400 άτομα παρακολούθησαν το έργο, γέλασαν με την ψυχή τους από το έξυπνο κείμενο του Δ. Ψαθά και το ωραίο παίξιμο των ερασιτεχνών ηθοποιών.

Η ομάδα Απατλού, με το εμπνευσμένο όνομα να προέρχεται από ντοπιολαλιά  που σημαίνει «απ’ αλλού» καθώς τα 13 μέλη της προέρχονται από διάφορα χωριά της νοτιοδυτικής Μαγνησίας, γεννήθηκε πριν δύο χρόνια και η «Μαντάμ Σουσού» ήταν η δεύτερη παράστασή της που την ετοίμασαν κάνοντας πρόβες σε εβδομαδιαία βάση όλο τον χειμώνα και ήταν πιο εντατικές το τελευταίο τρίμηνο.

Η Απατλού γεννήθηκε ως ιδέα την περίοδο της πανδημικής καραντίνας. Όπως αναφέρεται στο φυλλάδιο που δόθηκε στους θεατές των παραστάσεων και μεταφέρουμε αυτούσιο το κείμενο, «αιωρήθηκε για κάποιο διάστημα πάνω από ένα φαρμακείο, ταξίδεψε σε ένα Δημοτικό σχολείο, έκανε στάσεις σε πλατείες και καφενεία, περιπλανήθηκε στα γύρω χωριά και προσγειώθηκε τελικά σε κάποιο σπίτι όπου από ιδέα άρχισε σιγά-σιγά να μετατρέπεται σε πράξη. Μαζεύτηκαν δηλαδή 5-6 νοματαίοι και εξέφρασαν την άποψη ότι μέσα σε όλα αυτά που μας συμβαίνουν το καλύτερο πράγμα θα ήταν να φτιάξουμε μία θεατρική ομάδα από διάφορους ορεξάτους κατοίκους των χωριών μας.

Τη φτιάξαμε λοιπόν την ομάδα και κάναμε την πρώτη μας παράσταση για μικρούς και μεγάλους το καλοκαίρι του 2022 στο Αχίλλειο, στους Αγίους Θεοδώρους και στη Γλύφα, προσαρμόζοντας στα μέτρα μας το κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν “Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά”. Η “Μαντάμ Σουσού” είναι η δεύτερη παράσταση μας, βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Δ. Ψαθά και  δόθηκε στο Αχίλλειο και στους Αγίους Θεοδώρους πριν λίγες ημέρες. Είμαστε άνθρωποι από το Αχίλλειο, τον Πτελεό, τον Άγιο Δημήτριο, τους Αγίους Θεοδώρους, τη Γλύφα και απ’ αλλού… Δασκάλες, μαθήτριες, αγρότες, νοσηλεύτριες, συνταξιούχοι, ξυλουργοί, φαρμακοποιοί, οργανοποιοί, οργανοπαίχτες, παίκτες σκέτο, πατεντιάρηδες.

Λειτουργούμε συλλογικά. Άλλος κάτι ξέρει  από σκηνοθεσία, άλλος κάτι λίγο από υποκριτική, άλλος πιάνουν τα χέρια του και φτιάχνει αντικείμενα και σκηνικά, άλλος είναι μερακλής και απογειώνει τις ιδέες. Σκηνοθετούμε όλοι μαζί μέχρι να καταλάβουμε ότι κάποια στιγμή πρέπει να ακούσουμε αυτόν που ξέρει καλύτερα. Φτιάχνουμε όλοι μαζί τα αντικείμενα και τα σκηνικά που χρειαζόμαστε, αλλά ο μάστορας είναι μάστορας και καλά θα κάνουμε να τον ακούμε αν δεν θέλουμε να πέσει το σκηνικό πάνω στα κεφάλια μας… και κάπως έτσι πορευόμαστε. Θέλουμε να περνάμε καλά και να περνούν και οι άλλοι καλά μαζί μας και να κρατάμε τις κοινότητές μας και τους εαυτούς μου ζωντανούς και ανοιχτούς  σε νέες περιπέτειες. Και να προβληματιζόμαστε για αυτά που μας περιβάλλουν, να τα επικοινωνούμε και να τα εκφράζουμε στον βαθμό που θέλουμε και μπορούμε».


Σχετικά Άρθρα

Λήξη συναγερμού για την φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους – Ευχαριστήριο Δημάρχου

Λήξη συναγερμού για την φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους – Ευχαριστήριο Δημάρχου

Υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε σήμερα περίπου στις 16:30 στους Αγίους Θεοδώρους, ενώ συνεχίζονται…
Τιμήθηκε για την προσφορά του στο Αχίλλειο ο Ευάγγελος Καρίμαλης

Τιμήθηκε για την προσφορά του στο Αχίλλειο ο Ευάγγελος Καρίμαλης

Ο Ευάγγελος Καρίμαλης είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό του Αχιλλείου και η τοπική…
Η ανομβρία και οι υψηλές θερμοκρασίες έπληξαν ανεπανόρθωτα την ελαιοπαραγωγή

Η ανομβρία και οι υψηλές θερμοκρασίες έπληξαν ανεπανόρθωτα την ελαιοπαραγωγή

Έστριψαν τα φύλλα των δένδρων και ζάρωσαν οι ελιές λόγω της ξηρασίας και των επιπτώσεων της…