• 1 Αυγούστου, 2024

“Μαχητές”: Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις Μαύρων Ζωνών 1ου και 2ου Dan της IKO Nakamura Hellas και Hellenic Budokai

“Μαχητές”: Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις Μαύρων Ζωνών 1ου και 2ου Dan της IKO Nakamura Hellas και Hellenic Budokai

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου  2024 πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις μαύρων ζωνών 1ου και 2ου  Dan στην σχολή πολεμικών Τεχνών «Μαχητές» στον Αλμυρό.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φίλαθλης Ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου (κλάδος άθλησης Budokai) αλλά και της Ιαπωνικής οργάνωσης IKO NAKAMURA (International Full Contact Karate Organization Nakamura). Παρόντες ήταν οι επίσημοι εξεταστές της Ομοσπονδίας, ο Shihan Λεωνίδας Αντώνης-τεχνική επιτροπή του κλάδου άθλησης BUDOKAI και επικεφαλής BRANCH CHIEF, εκπρόσωπος της Ιαπωνικής Οργάνωσης IKO NAKAMURA HELLAS, ο Shihan Τζήρας Αθανάσιος εξεταστής του κλάδου άθλησης BUDOKAI και BRANCH CHIEF εκπρόσωπος της Ιαπωνικής Οργάνωσης IKO NAKAMURA HELLAS, ο Sensei Δαλαμάγκας Γεώργιος εξεταστής του κλάδου άθλησης BUDOKAI και BRANCH CHIEF εκπρόσωπος της Ιαπωνικής οργάνωσης IKO NAKAMURA HELLAS.

Προάγονται στον επόμενο βαθμό οι εξής αθλητές:

DOJO ΣΟΥΡΠΗΣ
Γκρίνια Γεωργία Μαρία 2ο DAN

DOJO ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ
Ηλίας Μπουζάνης 1ο DAN

DOJO ΛΑΡΙΣΑΣ
Μάριος Καραγεωργόπουλος  1ο DAN
Ιωάννης Πραντσούδης 1ο DAN

DOJO ΑΛΜΥΡΟΥ
Ελένη Κεχαγιά  1ο DAN
Ιωάννης Κεχαγιάς 1ο DAN
Φιλαρέτη Δεληζήση  1ο DAN
Τριαντάφυλλος Τσιάμης   1ο DAN
Παναγιώτης Πατσιαλίδης  1ο DAN

Η προετοιμασία των αθλητών ήταν συνεχόμενη, απαιτητική και εξαντλητική καθώς προπονήθηκαν ασταμάτητα όλο το καλοκαίρι ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις που απαιτεί η κατάκτηση της μαύρης ζώνης. Κατά την διάρκεια των εξετάσεων όλοι οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση κι αποδεικνύοντας πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν δουλεύεις και έχεις βάλει στόχους.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε πέντε στάδια.

Το πρώτο στάδιο της εξέτασης είναι τα Kihon και Ido Geiko δηλαδή συνδυασμοί τεχνικών αυτοάμυνας με βηματισμούς όπου ο κάθε αθλητής οφείλει να τις εκτελέσει σωστά με σωστή τεχνική, ισορροπία και μαχητικό πνεύμα.

Το δεύτερο στάδιο είναι οι ρίψεις Nage Ne Waza όπου ο κάθε αθλητής θα πρέπει να εκτελεί τεχνικές ρίψεων, δηλαδή να ρίχνει τον αντίπαλο κάτω με διάφορες τεχνικές Jiu Jitsu αλλά και να τον ακινητοποιεί στο έδαφος.

Το τρίτο στάδιο είναι τα Κάτα, δηλαδή τεχνικές με υποτιθέμενους αντιπάλους όπου ο κάθε αθλητής οφείλει να το εκτελέσει μόνος του με ακρίβεια, τεχνική, ισορροπία και δύναμη.

Το τέταρτο στάδιο είναι τα σπασίματα ξύλων ή αλλιώς Tameshiwari όπου ο κάθε αθλητής θα πρέπει να σπάσει μια σανίδα από ξύλο τριών πόντων με διάφορα μέρη του χεριού πχ, με γροθιά (Seiken Tsuki), με το χέρι σαν μαχαίρι (Shuto Sakotsu Uchi), με τον αγκώνα (Oroshi Hiji Ate).

Το πέμπτο στάδιο είναι τα Kumite δηλαδή οι αγώνες όπου οι αθλητές αγωνίζονται σε αγώνες Kyokushinkai πλήρους επαφής και θα πρέπει να ολοκληρώσουν επιτυχώς και αυτή τη δοκιμασία όπου ίσως είναι η πιο κουραστική και δύσκολη από όλες καθώς ο αριθμός των αγώνων ανέρχεται σε 30 συνεχόμενους αγώνες για το 1ο Dan και σε 40 συνεχόμενους αγώνες για το 2ο Dan.

Ο Shihan Λεωνίδας Αντώνης έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές ανεξαρτήτως αποτελέσματος για αυτόν τον άθλο που πέτυχαν, τους είπε πως ο ίδιος νιώθει υπερήφανος για αυτούς αλλά και αυτοί θα πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι για τον εαυτό τους καθώς δεν τα παράτησαν ποτέ και με πολλή δουλειά, αφοσίωση, επιμονή και υπομονή έδειξαν πως έχουν μάθει πολύ καλά τις αρχές που προσφέρει το dojo (η σχολή) και έφτασαν εκεί που τους αξίζει. Έδωσε συγχαρητήρια στους γονείς που είναι δίπλα στα παιδιά τόσα χρόνια και τα στηρίζουν πάντα, και σε καλές και σε κακές συνθήκες. Τους συμβούλεψε να συνεχίζουν να τα στηρίζουν και στο μέλλον και να είναι συνέχεια δίπλα τους. Οι γονείς θα πρέπει καμαρώνουν και να νιώθουν υπερήφανοι για τα παιδιά τους  καθώς η δοκιμασία της μαύρης ζώνης στις σχολές μας είναι κάτι σοβαρό και λίγοι καταφέρνουν να φτάσουν εκεί. Ευχαρίστησε θερμά τους υπόλοιπους δασκάλους, η συνεργασία των οποίων ήταν άψογη και η βοήθειά τους πολύτιμη.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους, ανανεώνουμε το ραντεβού μας από Σεπτέμβριο.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Οικονομική ενίσχυση σε συμπολίτη μας – Επιχορηγήσεις από την ΠΕΔ Θεσσαλίας στον Δήμο Αλμυρού

Οικονομική ενίσχυση σε συμπολίτη μας – Επιχορηγήσεις από την ΠΕΔ Θεσσαλίας στον Δήμο Αλμυρού

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει τη διάθεση ποσού έως 2.000 ευρώ για την προμήθεια…
“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
Αποχώρησε μετά από 17 χρόνια η ψυχή του στίβου ΓΣΑ, Χάιδω Καραπτσιά

Αποχώρησε μετά από 17 χρόνια η ψυχή του στίβου ΓΣΑ, Χάιδω Καραπτσιά

Η προπονήτρια που συνέδεσε το όνομά της με τον στίβο του Αλμυρού για σχεδόν δύο δεκαετίες,…