• 28 Ιουλίου, 2024

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Ισλανδία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Ισλανδία με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού υλοποιεί για τα έτη 2024-25 πρόγραμμα Erasmus+KA122, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δίνει υποτροφίες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, για να παρακολουθήσουν προγράμματα κατάρτισης σε σχολεία και εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού έστειλε τον διευθυντή του, τον Ιωάννη Θεοδώρου, και δύο φιλολόγους, την Χαρούλα Μιχαλακοπούλου και την Μαρία Μπουκόρου, στην Ισλανδία, που είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, από τις 15 έως και τις 19 Ιουλίου 2024, για να παρακολουθήσουν το σεμινάριο που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός PMS ERASMUS+ με τίτλο: “Greener school for sustainable future: climate change education”.

Η αποστολή παρουσίασε την πόλη του Αλμυρού και τα προγράμματα Erasmus+ του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού. Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις και τα εργαστήρια των διοργανωτών για την κλιματική αλλαγή, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επίσης συμμετείχαν με εκπαιδευτικούς από την Κρήτη, την Ιταλία, την Ισπανία, την Αυστρία και την Τσεχία  σε βιωματικά παιγνίδια με θέμα τον σχεδιασμό εκπαιδευτικών περιβαλλοντικών προγραμμάτων και την δημιουργία «Πράσινων Σχολείων» για ένα βιώσιμο μέλλον.

Οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, επισκέφτηκαν το Hellisheidi Geothermal Power Plant, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο εργοστάσια παραγωγής γεωθερμικής ηλεκτρικής ενέργειας, το Fridheimar Greenhouse, ένα θερμοκήπιο καλλιέργειας ντομάτα, τους θερμοπίδακες του Reykjanes Geopark που προστατεύεται από την UNESCO και το Krysuvik House που υλοποιεί περιβαλλοντικά προγράμματα.

Τέλος οι εκπαιδευτικοί απόλαυσαν την χώρα της «φωτιάς και του πάγου, καθώς επισκέφτηκαν παγετώνες, ηφαιστειακούς κρατήρες, λίμνες, τον Καταρράκτη Gullfoss, τους θερμοπίδακες Geyser, ένα είδος θερμών πηγών που ανά τακτά χρονικά διαστήματα εκρήγνυνται εκτοξεύοντας σε ύψος έως και 70 μέτρα στήλες βραστού νερού στην ατμόσφαιρα, και το Blue Lagoon SPA, την Γαλάζια Λιμνοθάλασσα με γεωθερμικό θαλασσινό νερό, πλούσιο σε διοξείδιο του πυριτίου, φύκια και μέταλλα.

Ευχαριστούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) που έδωσαν την ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας να ζήσουν την εμπειρία του προγράμματος Erasmus+ στην Ισλανδία, να δικτυωθούν με εκπαιδευτικούς των σχολείων της ΕΕ και να ενισχύσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες στην υλοποίηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων στο σχολείο μας για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής που πλήττει ιδιαίτερα την περιοχή μας.


Σχετικά Άρθρα

2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

Πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 2ου  Γυμνασίου Αλμυρού από την Πέμπτη 23/05/2024 και μέχρι  την Τρίτη 28/05/2024…
Εκπαιδευτική επίσκεψη του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού στη Ρουμανία

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού στη Ρουμανία

Στο διάστημα 10-16 Απριλίου 2024, 19 μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού και 27 μαθητές του Γυμνασίου…
Βλάχοι-Καραγκούνηδες-Σαρακατσάνοι, δράση με συμμετοχή του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού

Βλάχοι-Καραγκούνηδες-Σαρακατσάνοι, δράση με συμμετοχή του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού

Με επιτυχία υλοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας η εκδήλωση του κοινού…