• 26 Ιουλίου, 2024

Συνάντηση Αλ. Μεϊκόπουλου με την Ένωση Επαγγελματιών Ν. Αγχιάλου

Συνάντηση Αλ. Μεϊκόπουλου με την Ένωση Επαγγελματιών Ν. Αγχιάλου

Συνάντηση με την Ένωση Επαγγελματιών & Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Ν. Αγχιάλου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο Βουλευτής, ο οποίος επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά παρεμβαίνοντας κοινοβουλευτικά και ζητώντας την εξαίρεση της Μαγνησίας από τον νέο νόμο για τον αιγιαλό, ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην Ν. Αγχίαλο και την ανταπόκριση της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, στο αίτημα των επαγγελματιών.

Όπως ανέφερε, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χατζηδάκης δεν έχει απαντήσει μέχρι σήμερα στην Ερώτησή του.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Ασδεράκης Βασιλείος, τα μέλη κ. Βαγενάς Άρης, κ. Τσιαμούρας Βάιος, που συμμετείχε τηλεφωνικά, και κ. Πυργάνη –  Παρασκευοπούλου  Βάσω, Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ν. Αγχιάλου, επεσήμαναν ότι πρέπει άμεσα να εξευρεθεί μια βιώσιμη λύση. Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια, όχι μόνο τους στους επαγγελματίες, αλλά και στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής. Εν μέσω καλοκαιρινής σεζόν, βρέθηκαν αντιμέτωποι με αιφνιδιαστικούς ελέγχους, χωρίς να έχουν την δυνατότητα να αντιδράσουν.

«Δεν είμαστε Μύκονος», επανέλαβαν, επισημαίνοντας ότι η οριζόντια εφαρμογή του μέτρου, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι η περιοχή έχει πληγεί επανειλημμένα μέσα σε ένα χρόνο από φυσικές καταστροφές, θα οδηγήσει σε πολλές περιπτώσεις σε πλήρη παύση της δραστηριότητας καταστημάτων, σώρευση υποχρεώσεων έναντι του δημοσίου για τους καταστηματάρχες, και τελικά σε οικονομικό μαρασμό και υποβάθμιση της Ν. Αγχιάλου.

«Είναι άλλο να μπει τάξη στην εκμετάλλευση των παραλιών, θέμα στο οποίο κανένας δεν διαφωνεί, και άλλο να «μπαίνουν στο ίδιο σακί» αδιακρίτως υπερκορεσμένες τουριστικά περιοχές με περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με ασύγκριτα μικρότερη τουριστική περίοδο και κίνηση.

Οι συνέπειες του νέου νόμου για τον αιγιαλό σε περιοχές, όπως η Ν. Αγχίαλος και οι Αλυκές, δυστυχώς θεωρήθηκαν “παράπλευρες απώλειες”, όταν η κυβέρνηση νομοθέτησε πρόχειρα και οριζόντια προκειμένου να απαντήσει σε όσα προκλητικά συνέβαιναν σε περιοχές, όπως η Μύκονος ή η Ρόδος, και στο κίνημα της πετσέτας. Η Μαγνησία παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και διανύει μια δύσκολη τουριστική περίοδο» ανέφερε ο Αλ. Μεϊκόπουλος. Ο Βουλευτής ευχαρίστησε την Ένωση Επαγγελματιών Ν. Αγχιάλου για την συζήτηση. Επανέλαβε ότι βρίσκεται στην διάθεσή τους και θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη του ζητήματος.


Σχετικά Άρθρα

Στη Βουλή από τον Αλ. Μεϊκόπουλο τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων της Μαγνησίας

Στη Βουλή από τον Αλ. Μεϊκόπουλο τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων της Μαγνησίας

Σε κοινοβουλευτική Ερώτηση προχώρησαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Βέττα Καλλιόπη και Γαβρήλος Γιώργος φέρνοντας…
Εικαστικές δημιουργίες στην πρόσοψη του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου

Εικαστικές δημιουργίες στην πρόσοψη του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου

Μια ευχάριστη έκπληξη επιφυλάσσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου στους μαθητές που…
Ιδρύεται παράρτημα Σχολής Βυζαντινής Μουσική στη Ν. Αγχίαλο

Ιδρύεται παράρτημα Σχολής Βυζαντινής Μουσική στη Ν. Αγχίαλο

Το 4ο Παράρτημα της Σχολής στην επαρχία της Τοπικής μας Εκκλησίας, μετά από τα Παραρτήματα του Αλμυρού,…