• 18 Ιουλίου, 2024

Αλ. Μεϊκόπουλος:«Χωρίς επίδομα ενοικίου από την αρχή του έτους οι πλημμυροπαθείς της Μαγνησίας»

Αλ. Μεϊκόπουλος:«Χωρίς επίδομα ενοικίου από την αρχή του έτους οι πλημμυροπαθείς της Μαγνησίας»

Τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή του επιδόματος ενοικίου στους πλημμυροπαθείς της Μαγνησίας που αναγκάστηκαν αναίτια να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των πλημμυρών, έφερε στη Βουλή ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Ακολουθεί το δελτίο Τύπου:

«Υπάρχουν πολλοί δικαιούχοι που από τις αρχές του έτους δεν έχουν λάβει το επίδομα ενοικίου που δικαιούνται για να καλύψουν στεγαστικές ανάγκες τους. Πολλοί πλημμυροπαθείς έλαβαν μόνο την πρώτη δόση που αφορούσε στους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2023 και έκτοτε δεν έχει καταβληθεί κανένα ποσό ούτε για το δεύτερο τρίμηνο (Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2024) και φυσικά ούτε το τρίτο τρίμηνο που αφορά στο διάστημα από τον Απρίλιο έως και τέλη Ιουνίου», ανέφερε ο Βουλευτής.

Στην Ερώτησή του κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό Πολιτικής Προστασίας να προβεί χωρίς άλλη καθυστέρηση στην εξόφληση των οφειλόμενων ποσών από την επιδότηση ενοικίου στους δικαιούχους πλημμυροπαθείς της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023 θεσπίστηκε η επιδότηση προσωρινής στέγασης σε πληγέντες από πλημμύρες των οποίων η κατοικία χαρακτηρίστηκε προσωρινά ακατάλληλη ή επικίνδυνη για χρήση ή επικινδύνως ετοιμόρροπη ή ολοσχερώς κατεστραμμένη ή δομημένη από ευτελή υλικά. Προϋπόθεση για την επιδότηση ήταν να μην διαθέτει ο δικαιούχος ή τα μέλη της οικογένειάς του άλλη κενή ή δευτερεύουσα κατοικία σε απόσταση μικρότερη των 25 χλμ. από την πληγείσα. Την 1η Μαΐου 2024, με σχετική Κοινή Υπουργική παρατάθηκε για επιπλέον έξι (6) μήνες, με ανώτατο χρονικό διάστημα τους δώδεκα (12) μήνες, η χορήγηση επιδότησης ενοικίου ή συγκατοίκησης για την προσωρινή στέγαση των κατοίκων (ιδιοκτητών και ενοικιαστών).

Η επιδότηση προσωρινής στέγασης που χορηγείται στους δικαιούχους έχει οριστεί μηνιαίως στο ποσό των 300 ευρώ για μεμονωμένα άτομα, 350 ευρώ για οικογένειες δύο ατόμων, 400 ευρώ για οικογένειες τριών ατόμων, 450 ευρώ για οικογένειες τεσσάρων ατόμων, ενώ το ανώτερο ποσό ανέρχεται στα 500 ευρώ μηνιαίως για οικογένειες περισσότερων ατόμων.

«Οι σημαντικές και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην καταβολή του επιδόματος ενοικίου συνιστούν πολιτική αναλγησία εκ μέρους της Κυβέρνησης. Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να δείξει την απαραίτητη πολιτική υπευθυνότητα και να συμβάλει με όλα τα μέσα στην έμπρακτη διευκόλυνση της δύσκολης καθημερινότητας των πλημμυροπαθών της Μαγνησίας», ανέφερε ο Βουλευτής.


Σχετικά Άρθρα

Στη Βουλή από τον Αλ. Μεϊκόπουλο τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων της Μαγνησίας

Στη Βουλή από τον Αλ. Μεϊκόπουλο τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων της Μαγνησίας

Σε κοινοβουλευτική Ερώτηση προχώρησαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Βέττα Καλλιόπη και Γαβρήλος Γιώργος φέρνοντας…
Ο ραφτάκος των λέξεων: Παιδική παράσταση στον Αλμυρό

Ο ραφτάκος των λέξεων: Παιδική παράσταση στον Αλμυρό

Μια παιδική παράσταση βασισμένη σε ένα υπέροχο βιβλίο, ένα σύγχρονο παραμύθι για όλες τις ηλικίες, θα…
Αλ. Μεϊκόπουλος: «Ταφόπλακα» η μόλυνση του Παγασητικού για τους επαγγελματίες. Άμεσα δέσμη στοχευμένων μέτρων»

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Ταφόπλακα» η μόλυνση του Παγασητικού για τους επαγγελματίες. Άμεσα δέσμη στοχευμένων μέτρων»

Δελτίο Τύπου της Ερώτησης του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου τις τεράστιες οικονομικές…