• 17 Ιουλίου, 2024

Οκτώ νέα πρόσωπα στους πάγκους των ομάδων της Α’ Τοπικής

Οκτώ νέα πρόσωπα στους πάγκους των ομάδων της Α’ Τοπικής

Από την έκδοση του “Λαού” στις 13/7

Είναι η περίοδος που σχεδόν όλες οι ομάδες του τοπικού ποδοσφαίρου ψάχνουν ποδοσφαιριστές για να ενισχύσουν το ρόστερ τους και να ανακοινώσουν τα νέα τους μεταγραφικά αποκτήματα όπως συνηθίζουμε να λέμε. Μιλώντας με προέδρους και προπονητές, αυτό που εισπράττουμε είναι ότι έχει μικρύνει πολύ η δεξαμενή παικτών. Μπορεί πλέον να μαθαίνουν από μικρή ηλικία οργανωμένα τα μυστικά του αθλήματος στις ακαδημίες, αλλά μετά την εφηβεία μεγάλο είναι το ποσοστό αυτών που σταματάει την αγωνιστική δράση και απομακρύνεται από τα γήπεδα.

«Οι καλοί ποδοσφαιριστές έχουν μπει σε πλειστηριασμό και μιλάνε με δυο-τρεις ομάδες, τη μία ημέρα κλείνουν σε εμάς και την άλλη σε αντίπαλο» μάς είπε ένας πρόεδρος, ενώ κάποιος άλλος πρόσθεσε πως «δεν υπάρχουν παίκτες κι αυτοί που είναι αξιόλογοι ζητάνε τρελά ποσά». Κάπως έτσι είναι η κατάσταση και στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού η οποία τη νέα σεζόν θα έχει ξανά τέσσερις εκπροσώπους στη μεγάλη κατηγορία.

Ενδιαφέρον όμως έχει το φετινό καλοκαίρι όσον αφορά στους προπονητές, τους ανθρώπους που έχουν την ευθύνη της σωστής εκγύμνασης, της καθοδήγησης αλλά και της στελέχωσης του ρόστερ. Στην Α’ Τοπική κάνουν ντεμπούτο δύο τεχνικοί εκτός Μαγνησίας! Ας δούμε τους προπονητές όλων των συλλόγων, με τη σημείωση πως η αναλογία καινούργιων-παλιών γέρνει προς τη δεύτερη πλευρά, δηλαδή έξι συνεχίζουν στην ομάδα που τελείωσαν το περασμένο πρωτάθλημα κι οκτώ αναλαμβάνουν τώρα.

Η Αγία Άννα, φιναλίστ του πρωταθλήματος τα τελευταία τρία χρόνια, θέλει να κάνει το παραπάνω βήμα και γι’ αυτό έφερε στον Βόλο τον Αλέξανδρο Κούρτογλου, τον προπονητή που γνωρίσαμε από το πετυχημένο πέρασμά του από τον ΓΣΑ στη Γ’ Εθνικής της σεζόν 2019-20, με παρουσία σε πολλές ομάδες εθνικών κατηγοριών που είχαν επαγγελματική οργάνωση και πρωταγωνιστικούς στόχους.

Ο Ρήγας Φεραίος κλείνει προπονητή νωρίτερα από κάθε άλλο σύλλογο διότι έχει τον κορυφαίο… Ο Λάκης Μπακάλης είναι ο κύριος υπεύθυνος για την εξαιρετική παρουσία των «κυανόλευκων» στην Α’ Τοπική και τώρα θέλει να τους επαναφέρει στη Γ’ ενόψει του εορτασμού των εκατό ετών από την ίδρυση του συλλόγου που είναι σε δύο χρόνια!

Ο Πύρασος έχει έναν νέο αλλά παλιό προπονητή… αφού επέστρεψε ύστερα από απουσία ενός έτους ο Δημήτρης Φραγκούλης. Αγχιαλίτης με παρουσία ως παίκτης στο ξεκίνημα και στο φινάλε της καριέρας του, γύρισε στο νομό πρόπερσι και οδήγησε τον Πύρασο στην 8η θέση της κατάταξης. Στην Αγία Άννα τα κατάφερε καλύτερα πέρυσι όταν την έβγαλε 2η και από τη διοίκηση θεωρήθηκε ο καταλληλότερος να παντρέψει ντόπιους γηγενείς και μεταγραφές για να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Συνεχίζει το έργο του ο Θοδωρής Ανδρουτσόπουλος στον Θησέα για δεύτερη στη σειρά αγωνιστική σεζόν, έχοντας βάλει σωστές βάσεις από το προηγούμενο πρωτάθλημα.

Έκπληξη για τον πάγκο του Τοξότη! Αφενός ο Θανάσης Χρυσοχού παραδίδει τα ηνία σε άλλον τεχνικό ύστερα από 13 χρόνια –ψυχή του συλλόγου θα είναι βοηθός-συνεργάτης του νέου τεχνικού- κι αφετέρου η επιλογή της διοίκησης ήταν ένας έμπειρος τεχνικός με παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο. Ο λόγος για τον Γιώργο Χερίδη, γεννημένο το 1961τον οποίον έχουμε γνωρίσει στον Βόλο, και όχι μόνο, ως άμεσο βοηθό του Σάκη Τσιώλη στις περισσότερες ομάδες που έχει δουλέψει, ενώ σε δύο διαφορετικές περιόδους έχει διατελέσει πρώτος προπονητής στον Ηλυσιακό στη Γ’ Εθνική.

Ο Γιώργος Χερίδης είναι κάτοχος Uefa Pro και ως βοηθός του Τσιώλη εργάστηκε στον Θρασύβουλο, τον Ολυμπιακό Βόλου, τον Άρη, την Κέρκυρα, τη Λάρισα στην Α’ Εθνική. Αναλαμβάνει μία ομάδα με σταθερό κορμό που βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες των τελευταίων πρωταθλημάτων και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα μπορέσει να προσαρμοστεί στα δεδομένα του τοπικού πρωταθλήματος.

Αλλαγή σελίδας για τον Αίαντα καθώς ο Χρήστος Κωστούλας δίνει την ευκαιρία σε έναν παλιό ποδοσφαιριστή που τώρα ξεκινάει την προπονητική, να δουλέψει και να αναδειχθεί στην ομάδα της Σούρπης, τον Αλέκο Αραπίτσα ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το τοπικό αλλά και την κιτρινόμαυρη ομάδα όπου αγωνίστηκε με επιτυχία στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο Σαρακηνός, η ομάδα που έχει θέσει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών και μεταγραφικά «χτυπάει» ό,τι κινείται στον Βόλο, πάει για το πρωτάθλημα με δίδυμο τους Βασίλη Πανόπουλο-Γιώργο Κασιούρα, οι οποίοι ανέλαβαν την τεχνική ηγεσία των «ροσονέρι» περίπου στα μισά της σεζόν 2023-24. Τότε είχαν αντικαταστήσει τον Γιάννη Φασουράκη, που έμεινε για λίγο καιρό εκτός πάγκων καθώς συμφώνησε με τον Αστέρα. Ο Βολιώτης τεχνικός φεύγει για πρώτη φορά εκτός πόλης και περιμένουμε τα αποτελέσματά του στο  νέο του περιβάλλον.

Ο ΓΣΑ έχει πλέον τον Μιχάλη Ανδρωνά στον πάγκο του. Αργά ή γρήγορα, ο Ευξεινουπολίτης τεχνικός με την πετυχημένη πορεία σε Άθλο, Πρωτεσίλαο, Δήμητρα και Αίαντα θα βρισκότανε στην ομάδα του Αλμυρού. Καλείται να φτιάξει ένα ρόστερ σχεδόν από το μηδέν ώστε να βάλει ξανά τους «κυανόλευκους» εκεί που πρέπει, στις πρώτες θέσεις της κατάταξης…

Πρώτη δουλειά στην Α’ Τοπική για τον Δημήτρη Ζιώγα θα είναι η Ακρόπολη, ενώ οι νεοφώτιστες ομάδες εμπιστεύονται αυτούς που τους ανέβασαν. Έτσι, χωρίς καμία έκπληξη, ο Θοδωρής Σκούρας συνεχίζει στους Μυρμηδόνες, ο Νίκος Βούλγαρης στη Δήμητρα και ο Ντένης Κουκουβίνος στη Δάφνη. Για το τέλος αφήσαμε μία εκκρεμότητα διότι ο Μαγνησιακός δεν έχει ξεκαθαρίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί. Έχει καπαρωμένη θέση για την Α’ Τοπική, ωστόσο πολλά θα κριθούν από την τιμωρία αφαίρεσης βαθμών που θα τον συνοδεύσει τη νέα σεζόν. Πάντως, η διοίκηση έχει ανακοινώσει την πρόσληψη του Παναγιώτη Κουρούπη στην τεχνική ηγεσία της πρώτης ομάδας του συλλόγου.

Σε περίπτωση που ο Μαγνησιακός δεν παίξει στην Α’, τη θέση του θα πάρει η ΑΕ 2002 που έχει νέο προπονητή τον Κώστα Τουρσούγκα.


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…