• 16 Ιουλίου, 2024

Στις 5 Οκτωβρίου η έναρξη της Α1 ΕΣΚΑΘ – Οι 14 αντίπαλοι του ΓΣΑ τη νέα σεζόν 2024-25

Στις 5 Οκτωβρίου η έναρξη της Α1 ΕΣΚΑΘ – Οι 14 αντίπαλοι του ΓΣΑ τη νέα σεζόν 2024-25

Με 15 ομάδες θα γίνει το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ, εφόσον όλες δηλώσουν συμμετοχή μετά την παρουσία του ΓΣΑ ξανά στο τοπικό πρωτάθλημα. Η Α1 της σεζόν 2024-25 έχει έναρξη στις 5 Οκτωβρίου και δικαιούνται να πάρουν μέρος τα παρακάτω σωματεία: Ολυμπιακός Βόλου, ΑΕ Λάρισας, ΓΣ Αγριάς, ΓΣ Αμπελώνα, Ίωνας Βόλου, Δαναοί Τρικάλων, Άρης Τρικάλων, Πολυαθλητικό Σωματείο Τρικάλων, ΝΕΣ Λάρισας, Νέος Κεραυνός Λάρισας, ΑΕ Βόλου-Διμηνίου, Σπάρτακος Λάρισας, ΕΑ Λάρισας, Απόλλων Καρδίτσας και ΓΣ Αλμυρού.

Μετά την κανονική διάρκεια με τους αγώνες μέσα-έξω, θα ακολουθήσουν τα πλέι οφ στα οποία συμμετέχουν οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1-4 της βαθμολογικής Κατάταξης. Θα συναντηθούν μεταξύ τους ο 1ος με τον 4ο και ο 2ος με τον 3ο. Νικήτριες στα ημιτελικά είναι οι ομάδες που θα επιτύχουν 3 νίκες επί των αντιπάλων τους στους μεταξύ τους αγώνες μεταφέροντας τις νίκες και ήττες της κανονικής περιόδου.

Οι νικήτριες ομάδες της Β’ Φάσης θα αγωνιστούν μεταξύ τους και ισχύουν τα ίδια, δηλαδή νικήτρια, άρα και πρωταθλήτρια ομάδα, θα αναδειχθεί αυτή η οποία θα επιτύχει τρείς νίκες μεταφέροντας τις νίκες και ήττες της α΄ φάσης. Το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Ανδρών αγων. περ. 2025-26 θα διεξαχθεί με 14 ομάδες και συνεπώς θα ανέλθουν όσες ομάδες χρειαστεί από την Α2 τοπική κατηγορία για να συμπληρωθεί ο αριθμός των δεκατεσσάρων (14) ομάδων. Διευκρινίζεται ότι αν μετά την λήξη του πρωταθλήματος η πρώτη ομάδα του πρωταθλήματος της τελικής κατάταξης έχει διαφορά τριών βαθμών και άνω από την δεύτερη ομάδα, τότε δεν θα διεξαχθούν πλέι οφ και η πρώτη ομάδα θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια και θα ανέλθει στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Αν από την Γ’ Εθνική Κατηγορία δεν υποβιβασθεί κανένα σωματείο της Θεσσαλίας ή υποβιβαστεί ένα (1) σωματείο, τότε από την Α-1 Κατηγορία Ανδρών θα υποβιβαστούν τρία (3) σωματεία. Αν από την Γ΄ υποβιβαστούν δύο (2) σωματεία τότε από την Α1 Κατηγορία θα υποβιβαστούν τέσσερα (4) σωματεία. Αν από την Γ’ υποβιβαστούν τρία (3) σωματεία τότε από την Α1 Κατηγορία Ανδρών θα υποβιβαστούν πέντε (5) σωματεία.


Σχετικά Άρθρα

Επενδύει στους μικρούς ο Γιάννης Στεργιόπουλος

Επενδύει στους μικρούς ο Γιάννης Στεργιόπουλος

Σημαντική η παραμονή του Νίκου Κανατούλα στον ΓΣΑ, επτά αθλητές από το εφηβικό τμήμα ακολουθούν την…
Γιάννης Μελέτης: Το επίτευγμα αυτής της ομάδας ήταν ανεπανάληπτο

Γιάννης Μελέτης: Το επίτευγμα αυτής της ομάδας ήταν ανεπανάληπτο

Την αποχώρησή του από τα διοικητικά του ΓΣΑ ανακοίνωσε ο Γιάννης Μελέτης με την ακόλουθη δήλωση…
Η νέα διοικούσα επιτροπή του τμήματος μπάσκετ

Η νέα διοικούσα επιτροπή του τμήματος μπάσκετ

Από τον πρόεδρο του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού έγιναν γνωστά τα ονόματα των ατόμων που απαρτίζουν τη…