• 15 Ιουλίου, 2024

Ο όμιλος των Τιτάνων στην Α2 – Τζάμπολ στις 19/10

Ο όμιλος των Τιτάνων στην Α2 – Τζάμπολ στις 19/10

Ύστερα από την ιστορική, πρώτη παρουσία στη μεγάλη κατηγορία του τοπικού μπάσκετ, οι Τιτάνες Αλμυρού θα λάβουν μέρος τη σεζόν 2024-25 στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΘ. Οι 21 σύλλογοι της κατηγορίας χωρίστηκαν από τη διοργανώτρια Αρχή σε δύο ομίλους.

Στον Α’ Όμιλο είναι οι Τιτάνες και δικαιούνται να πάρουν μέρος τα παρακάτω σωματεία: Ανάληψη Βόλου, Αιολικός Βόλου, Ηρακλής Χάλκης, ΓΣ Σκιάθου, ΕΔ Πλατυκάμπου, Φοίβος Γιάννουλης, Κένταυρος Ζαγοράς, ΑΟ Σουφλαρίων, Ερμής Αγιάς. Δηλαδή πέντε ομάδες από τον νομό Μαγνησίας και πέντε από τη Λάρισα.

Στον Β’ Όμιλο είναι οι: Ένωση Ελασσόνας, Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης Καρδίτσας, Πασιαλής Μουζακίου, Βαλίος Γιάννουλης, Ίκαρος Νεάπολης, Αστέρας Λάρισας, Λέοντας Τυρνάβου, ΓΣ Φαλάνης, ΑΟ Πελασγιώτις, Δαναός 2022 και Κρόνος Τυρνάβου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων πρέπει να υποβληθούν στην Ε.Σ.ΚΑ.Θ το αργότερο, μέχρι 31-07-24. Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίζεται στις 19-10-24 και η  κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 08-09-24 στη Λάρισα στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας) και ώρα 10.30 π.μ.

Στην προκήρυξη αναφέρεται ότι τα σωματεία δεν έχουν δικαίωμα να περιλαμβάνουν στην 12αδα περισσότερους από έξι (6) παίκτες τριάντα δύο [32] ετών και άνω (γεννηθέντες το 1993 και μεγαλύτεροι). Επίσης στην 12άδα είναι υποχρεωτική η δήλωση δύο (2) αθλητών κάτω των 20 ετών (γεννηθέντες 2005 και μικρότεροι) χωρίς να είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τους στον αγώνα. Διευκρινίζεται ότι εφ’ όσον δηλώνονται μέχρι 10 αθλητές δεν ισχύει η υποχρεωτική δήλωση αθλητών κάτω των 20 ετών.

Αν από την Γ’ Εθνική Κατηγορία δεν υποβιβασθεί κανένα σωματείο της Ε.Σ.ΚΑ.Θ τότε από την Α2 Κατηγορία Ανδρών θα ανέλθουν στην Α1 4 σωματεία, ήτοι οι δύο (2) πρώτοι του κάθε ομίλου. Αν από την Γ’ Εθνική υποβιβαστεί ένα ή περισσότερα σωματεία της Ε.Σ.ΚΑ.Θ τότε από την Α2 θα ανέλθουν στην Α1 τρία (3) σωματεία, ήτοι οι πρωταθλητές των δύο ομίλων και ο νικητής του αγώνα κατάταξης μεταξύ των σωματείων που θα καταλάβουν την δεύτερη θέση του κάθε ομίλου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε ουδέτερο αγώνα αμέσως μετά την λήξη του πρωταθλήματος. Σε κάθε περίπτωση αν για οποιοδήποτε λόγο δεν συμπληρώνεται ο αριθμός των δεκατεσσάρων (14) ομάδων στην Α-1 Κατηγορία τότε θα ανέλθουν από την Α2 Κατηγ. όσα σωματεία χρειαστεί για να συμπληρωθεί ο αριθμός των δεκατεσσάρων (14) ομάδων. Τέλος, από την Α2 τοπική κατηγορία Ανδρών θα υποβιβαστούν στην Β΄ δύο (2) σωματεία, ήτοι ο τελευταίος του κάθε ομίλου.

 

Κύπελλο ΕΣΚΑΘ με προαιρετική συμμετοχή
Στο Κύπελλο της Ε.Σ.ΚΑ.Θ δικαιούνται να πάρουν μέρος όλα τα σωματεία Α1 και Α2 Κατηγορίας. Η Συμμετοχή είναι προαιρετική. Η έναρξη του κυπέλλου ορίζεται στις 14-09-24. Στην Α΄Φάση τα σωματεία θα αγωνιστούν μετά από κλήρωση με γεωγραφικά κριτήρια μετά τις δηλώσεις συμμετοχής σε αγώνες νοκ- άουτ μέχρι να μείνουν τέσσερα (4) σωματεία, γηπεδούχοι θα είναι οι ομάδες που θα κληρωθούν πρώτες. Στην Β’ Φάση τα τέσσερα (4) σωματεία που απέμειναν θα αγωνιστούν στο final–four για την ανάδειξη του κυπελλούχου στις 4 και 5 Ιανουαρίου 2025.


Σχετικά Άρθρα

Mε υπογραφή Πάσχου το τρίποντο του Αστέρα στην Ευξεινούπολη

Mε υπογραφή Πάσχου το τρίποντο του Αστέρα στην Ευξεινούπολη

Mέσα σε μία εβδομάδα, ο Αστέρας ήρθε για δεύτερη φορά στα μέρη μας και έφυγε ξανά…
Νέα ομάδα στην Elite League για τον Χρήστο Ξύδη

Νέα ομάδα στην Elite League για τον Χρήστο Ξύδη

Ο Χρήστος Ξύδης έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού…
Τα κορίτσια των Τιτάνων και της Ελίτ Ν. Αγχιάλου σε δράση / φωτορεπορτάζ

Τα κορίτσια των Τιτάνων και της Ελίτ Ν. Αγχιάλου σε δράση / φωτορεπορτάζ

Δέκα κορίτσια από τους Τιτάνες Αλμυρού και επτά από την Elite Νέας Αγχιάλου βρέθηκαν στο παρκέ…