• 13 Ιουλίου, 2024

Γέμισε από άκρη σε άκρη η πλατεία Μικροθηβών για τη θρησκευτική πανήγυρη της Αγίας Κυριακής

Γέμισε από άκρη σε άκρη η πλατεία Μικροθηβών για τη θρησκευτική πανήγυρη της Αγίας Κυριακής

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου διοργανώθηκε το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024 η θρησκευτική πανήγυρις προς τιμή της Αγίας Κυριακής στην πλατεία των Μικροθηβών, παρουσία πλήθους κατοίκων του χωριού, μελών και φίλων του Πολιτιστικού Συλλόγου και επισκεπτών. Μετά τον πανηγυρικό εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, ακολούθησε περιφορά της εικόνας της Αγίας Κυριακής στους δρόμους γύρω από την εκκλησία και …σειρά είχε το λαϊκό γλέντι στην πλατεία με κέφι και χορό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: η Υφυπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Θρησκευμάτων κ. Ζέτα Μακρή, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Β. Σποράδων κ. Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου, ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας κ. Αθανάσιος Λιούπης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων ΕΣΠΑ κ. Απόστολος Καναβός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Τέας, ο Αντιδήμαρχος Δ-Ε Νέας Ιωνίας κ. Απόστολος Νάσιος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μικροθηβών κ. Νίκος Σταφυλοπάτης, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Αγχιάλου κ. Βάσω Πυργάνη-Παρασκευοπούλου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κροκίου κ. Χρήστος Ιωάννου, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Ν. Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» κ. Ιωάννης Κίτσιος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Μαγνησίας κ. Θανάσης Τακμάκης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ν. Αγχιάλου κ. Χριστίνα Καρανικόλα και εκπρόσωποι του Συλλόγου Εν Θεσσαλία Οξυωτών και του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, η πλατεία των Μικροθηβών γέμισε ασφυκτικά από άκρη σε άκρη καθώς αυτό το πανηγύρι έχει καθιερωθεί ως θεσμός τα τελευταία χρόνια κι έχει μπει στις καρδιές κατοίκων κι επισκεπτών. Διοργανώνεται από το ξεκίνημα της ίδρυσης του πολιτιστικού συλλόγου «Φθιώτιδες Θήβες» το 2019 κι αποτελεί σημείο αναφοράς για το χωριό. Υπολογίζεται, βάσει των τραπεζοκαθισμάτων, ότι πάνω από 700 ήταν αυτοί που επέλεξαν να δροσιστούν κάτω από τα πλατάνια της πλατείας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και να διασκεδάσουν με την Ίριδα Κουφογάζου στο τραγούδι. Κι όπως είπε στον χαιρετισμό της η κα Αγαθή Τιμπλαλέξη, πρόεδρος του συλλόγου, «να έχουμε την ευλογία της Αγίας Κυριακής για να μπορούμε κάθε χρόνο να ανταμώνουμε, να την τιμάμε και να διασκεδάζουμε όλοι μαζί στο χωριό μας».


Σχετικά Άρθρα

Γιορτή Αμυγδάλου για τρίτη χρονιά στις Μικροθήβες!

Γιορτή Αμυγδάλου για τρίτη χρονιά στις Μικροθήβες!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροθηβών Φθιώτιδες Θήβες, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεών του για το τρέχον…
Μεγάλη κινητοποίηση για φωτιά στις Μικροθήβες

Μεγάλη κινητοποίηση για φωτιά στις Μικροθήβες

Μεγάλη κινητοποίηση για φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης 25/7 στις Μικροθήβες καθώς ήταν σε…
Αναβίωσαν το έθιμο του κλήδονα σε Νέα Αγχίαλο και Μικροθήβες

Αναβίωσαν το έθιμο του κλήδονα σε Νέα Αγχίαλο και Μικροθήβες

Το έθιμο του κλήδονα με το κάψιμο των πρωτομαγιάτικων στεφανιών αναβίωσε και φέτος στη Νέα Αγχίαλο…