• 3 Ιουλίου, 2024

Τα μέλη του ΕΟΣ ανέβηκαν στην ψηλότερη κορυφή των Βαλκανίων και τις επτά λίμνες στη Βουλγαρία

Τα μέλη του ΕΟΣ ανέβηκαν στην ψηλότερη κορυφή των Βαλκανίων και τις επτά λίμνες στη Βουλγαρία

Στην ψηλότερη κορυφή των Βαλκανίων και τις επτά αλπικές λίμνες ανέβηκαν 21 μέλη του ΕΟΣ Αλμυρού που συμμετείχαν στην τριήμερη εξόρμηση στη Βουλγαρία.

Η εκδρομή στη γειτονική χώρα πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 24 Ιουνίου και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, εάν αναλογιστούμε ότι η συμμετοχή ήταν πολυάριθμη από μέλη και φίλους του συλλόγου, ενώ έλειψαν τα απρόοπτα.

Την πρώτη ημέρα, το πρόγραμμα περιλάμβανε ανάβαση στην κορυφή Musala η οποία στα 2.925 μέτρα είναι η ψηλότερη των Βαλκανίων. Οι πεζοπόροι έφθασαν εκεί διασχίζοντας 14 χιλιόμετρα σε 7 ώρες, σε μια διαδρομή που περνάει μέσα από δάσος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους ανάμεσα σε δρυς, πεύκα και έλατα. Στο τελικό κομμάτι, στον δρόμο προς την κορυφή, τα τελευταία 200 υψομετρικά μέτρα της ανάβασης ήταν σε τραχύ έδαφος.

Τη δεύτερη ημέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, στόχος ήταν η ανάβαση στις 7 αλπικές λίμνες της RILA, ένα μοναδικό σύμπλεγμα λιμνών που ξεκινάει από τα 2.100 και καταλήγει στην ψηλότερη στα 2.640 μέτρα. Οι λίμνες έχουν ιδιαίτερους χαρακτηριστικούς σχηματισμούς και κρυστάλλινα νερά. Η διάρκεια της ανάβασης ήταν περίπου 4 ώρες.

Η έφορος πεζοπορίας Έφη Μπαζή-Αγελάρη εξήρε την πολύ καλή παρέα μεταξύ όλων όσων συμμετείχαν στην εκδρομή και ανέφερε πως αυτή ήταν η πρώτη εκδρομή στο εξωτερικό, τόσο πετυχημένη που επιδίωξη του συλλόγου είναι να καθιερωθεί σε ετήσια βάση, φυσικά κάθε φορά και σε διαφορετικό μέρος. Επίσης, σχολίασε πως στην ανάβαση, οι Αλμυριώτες βρήκαν κι άλλους Έλληνες αλλά και πολλούς ξένους που είχαν τα ίδια σχέδια για αυτό το διήμερο στο μοναδικό ορεινό περιβάλλον της Βουλγαρίας.


Σχετικά Άρθρα

Άνοιξαν οι δηλώσεις συμμετοχής στον αγώνα δρόμου Αλμυρός-Ζερέλια

Άνοιξαν οι δηλώσεις συμμετοχής στον αγώνα δρόμου Αλμυρός-Ζερέλια

Η φετινή είναι η 8η διοργάνωση του αγώνα δρόμου από τον Αλμυρό προς τις δίδυμες μετεωριτικές…
Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…