• 25 Ιουνίου, 2024

Η Ζ.Μακρή, εκπρόσωπος Πρωθυπουργού, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Λευκάδα

Η Ζ.Μακρή, εκπρόσωπος Πρωθυπουργού, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Λευκάδα

H Yφυπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, υποδέχτηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο κατά την επίσκεψή του στην Λευκάδα. 

Η προγραμματισμένη επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου γίνεται με την ευκαιρία της Παλλευκαδιακής Ιεράς Πανηγύρεως στην

Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Πεφανερωμένης, Πολιούχου της Λευκάδας, που γιορτάζει κάθε χρόνο την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, φέτος στις 24 Ιουνίου και την Τελετή Αναγορεύσεως της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Επίτιμο Δημότη Λευκάδας, την Τρίτη 25 Ιουνίου.

Η κα Μακρή μετέβη, την Κυριακή 23 Ιουνίου, στο αεροδρόμιο του Ακτίου για την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, τον οποίο και καλωσόρισε εγκάρδια. 

Στην συνέχεια, αναχώρησαν για την Λευκάδα και την Ιερά Μονή Φανερωμένης, όπου, παρουσία του Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλου και του Καθηγούμενου της μονής π. Νικηφόρου, αγήματος του στρατού, τοπικών αρχών, της Φιλαρμονικής, πλήθους κληρικών και κόσμου, πραγματοποιήθηκε, με λαμπρότητα, η επίσημη υποδοχή της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητας. Στην αντιφώνησή του, ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε με, ιδιαιτέρως, τιμητικά λόγια και με αληθινή οικειότητα προς την Υφυπουργό Παιδείας και την παρουσία της, ως άξιας εκπροσώπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην σπουδαία θρησκευτική γιορτή. 

Την Δευτέρα 24 Ιουνίου, η Υφυπουργός Παιδείας, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, παρακολούθησε την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Φανερωμένης Λευκάδας και ακολούθησε την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στο ιστορικό μοναστήρι, που αποτελεί το θρησκευτικό κέντρο του νησιού και είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, Προστάτιδας και Πολιούχου της Λευκάδας. 

Μετά το πέρας της Λιτάνευσης, ακολούθησε συνοδικό κέρασμα και, το μεσημέρι, η κα Μακρή συνόδευσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του και στο οποίο παραβρέθηκαν ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, ο Δήμαρχος Λευκάδας Ξενοφών Βεργίνης και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο κ. Βαρθολομαίος ήταν, για μια ακόμα φορά, εξαιρετικά γενναιόδωρος στις εκφράσεις του και, μέσα από την προσωπική αναφορά του στην Υφυπουργό Παιδείας, την οποία προσφώνησε με το βαπτιστικό όνομά της, ευχήθηκε στην ίδια και στην οικογένειά της υγεία, δύναμη και μακροημέρευση.

 


Σχετικά Άρθρα

10η Εθελοντική Αιμοδοσία Ζέττας Μακρή με «Αλληλεγγύη»

10η Εθελοντική Αιμοδοσία Ζέττας Μακρή με «Αλληλεγγύη»

“Την 10η εθελοντική αιμοδοσία γιορτάζω μαζί με την «Αλληλεγγύη» και τους δεκάδες φίλους εθελοντές αιμοδότες και…
Η Ζ. Μακρή κεντρική ομιλήτρια στην ΟΝΝΕΔ για τη σχολική βία 

Η Ζ. Μακρή κεντρική ομιλήτρια στην ΟΝΝΕΔ για τη σχολική βία 

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ήταν κεντρική ομιλήτρια…