• 24 Ιουνίου, 2024

Μαγεμένο το κοινό από τις ικανότητες των αυθεντικών μοναχών Σαολίν

Μαγεμένο το κοινό από τις ικανότητες των αυθεντικών μοναχών Σαολίν

Οι αυθεντικοί Shaolin στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής τους περιοδείας έδωσαν για πρώτη φορά δύο παραστάσεις στην Ελλάδα και, μετά την Αθήνα, επισκέφθηκαν τον Αλμυρό την Πέμπτη 20 Ιουνίου στο εθνικό στάδιο Αλμυρού!

Ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Εσερίδης, διεκδίκησε και κατόρθωσε να κλείσει την μοναδική αυτή παράσταση, όπως εξήγησε στον χαιρετισμό του, περήφανος και ενθουσιασμένος για το αποτέλεσμα. Μαγεμένο το κοινό παρατήρησε το πλούσιο και εντυπωσιακό πρόγραμμα επίδειξης αντοχής, δεξιοτεχνίας και ελέγχου νου και σώματος από τους μοναχούς Σαολίν.

Η αυθεντική ομάδα μοναχών Σαολίν που γιορτάζει τα 30 χρόνια της. Η μοναδική αυτή παράσταση μας οδήγησε στον μυστηριώδη κόσμο των μοναχών Σαολίν και του Ζεν Βουδισμού. Μάθαμε για την ιστορία του ναού, την εκπαίδευση των μοναχών, ενώ παρακολουθήσαμε εντυπωσιακές εικόνες που γυρίστηκαν στο ιερό βουνό Σονγκ Σαν και στον αρχικό ναό και ακολουθήσαμε νοερά τα βήματα του ιδρυτή του Ζεν, Μποντιντάρμα.

Οι 20 δάσκαλοι και σαμί (μαθητές), με επικεφαλής τον 75χρονο δάσκαλό τους, μέσα σε ένα δίωρο πρόγραμμα παρουσίασαν τις απίστευτες ικανότητές τους, πέρα από τα όρια της φυσικής. Κατακτώντας το qi (Τσι- Η ενέργεια του σώματος) μέσω της αναπνοής και της προπόνησης, σπάνε πέτρινες πλάκες, ξύλινες ράβδους και σιδερένιες ράβδους στο σώμα και το κεφάλι τους, ξαπλώνουν σε λόγχες, ξίφη και σανίδες με καρφιά, στρέφουν τις αιχμές της λόγχης στον λαιμό και άλλα πολλά εντυπωσιακά κατορθώματα που πετυχαίνουν με την ηρεμία και την δύναμη της θέλησης. Η παράσταση προσπαθεί να εξηγήσει με σεβασμό μια παράδοση 1500 ετών απόκρυφης γνώσης, σε ανθρώπους εκτός Κίνας.

Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε και εμείς μια άσκηση αναπνοής με τον δάσκαλο των Σαολίν, αφού σήκωσε όλους στο κοινό και τους ζήτησε μαζί τους να δοκιμάσουν να ελέγξουν την αναπνοή και τη σκέψη. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, την πλούσια σε περιεχόμενο παράταση, αλλά και για την ευκαιρία γνωριμίας μας με μια άλλη κουλτούρα που χάνεται βαθιά πίσω στους αιώνες.

Ακολουθεί ένα βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα, αλλά και ένα εξαιρετικό φωτο-ρεπορτάζ από τον φωτο-ειδησεογράφο μας Βαλάντη Ματσόρδα.

 


Σχετικά Άρθρα

Αυτά είναι τα μέλη της επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Αλμυρού

Αυτά είναι τα μέλη της επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Αλμυρού

Σύμφωνα με το άρθρο 11 της υπ’ αριθμόν 89/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί κατάρτισης Εσωτερικού…
“Μαχητές”: Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις Μαύρων Ζωνών 1ου και 2ου Dan της IKO Nakamura Hellas και Hellenic Budokai

“Μαχητές”: Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις Μαύρων Ζωνών 1ου και 2ου Dan της IKO Nakamura Hellas και Hellenic…

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου  2024 πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις μαύρων ζωνών 1ου και 2ου  Dan στην σχολή…
Το νέο πολιτιστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας αναδεικνύει την ταυτότητα της Θεσσαλίας

Το νέο πολιτιστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας αναδεικνύει την ταυτότητα της Θεσσαλίας

Το πλούσιο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και θα συνεχίσουν…