• 24 Ιουνίου, 2024

Επιστολή αναγνώστη για  επικίνδυνες ταχύτητες στον κεντρικό δρόμο της Σούρπης

Επιστολή αναγνώστη για  επικίνδυνες ταχύτητες στον κεντρικό δρόμο της Σούρπης

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή του φίλου και συνεργάτη της εφημερίδας μας, καθηγητή κ. Τριαντάφυλλου Σπανού, κατοίκου Σούρπης, σχετικά με τις υψηλές ταχύτητες που παράνομα και επικίνδυνα αναπτύσσουν οδηγοί στον κεντρικό δρόμο της Σούρπης.

Χρόνιο το πρόβλημα με αυτοκινητιστές και δυκυκλιστές που με μεγάλες ταχύτητες διασχίζουν το 1.5 χιλιόμετρο του κεντρικού δρόμου της Σούρπης Μαγνησίας. Παλιότερα «ο φόβος φυλούσε τα έρημα» αφού τα δυο κλασικά μπλόκα της Τροχαίας της Αστυνομίας στη πέτρινη στάση του ΚΤΕΛ προς την έξοδο προς Πτελεό και στη στροφή προς το Γυμνάσιο στην έξοδο προς Αλμυρό απέτρεπε τις υψηλές ταχύτητες μέσα στον οικισμό.

Τώρα  η ατομική ευθύνη πάει περίπατο. Πολλοί οδηγοί δεν σέβονται τον βασικό και πασίγνωστο σε όλους κανονισμό του ΚΟΚ όταν μπαίνει το αυτοκίνητο σε κατοικημένη περιοχή και διασχίζουν σαν τους ραλίστες από το τοπικό μας Ράλλυ Αλμυρός τον κεντρικό δρόμο της Σουρπης.

Υπάρχουν βεβαίως και οι συνειδητοί οδηγοί που κατεβάζουν ταχύτητα και πάνε φυσιολογικά με το όχημα τους διασχίζοντας το 1.5 χιλιόμετρο μέσα στο χωριό. Λύσεις υπάρχουν, ένα φανάρι πορτοκάλι ήδη υπάρχει και αναβοσβήνει στη κεντρική διασταύρωση στο Δημοτικό σχολείο, αλλά… ποιος το δίνει σημασία.

Θα μπορούσε π.χ. η ηλεκτρονική οθόνη που υπάρχει σε αυτή την κεντρική διασταύρωση να έχει συνεχώς την προτροπή «Οδήγηση με χαμηλές ταχύτητες» αλλά και άλλα μέτρα παρέμβασης από τους αρμόδιους φορείς που μπορεί να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για υψηλές ταχύτητες (ευχολόγιο).

Το παρόν άρθρο στην τοπική μας εφημερίδα αναδεικνύει το πρόβλημα αλλά μόνο αυτό μπορεί να κάνει. Άλλωστε η Σούρπη καθημερινά δέχεται υψηλό κυκλοφοριακό φορτίο. Δεκάδες φορτηγά που πηγαίνουν προς την Εθνική οδό επίσης πολλά μηχανάκια με νεαρούς αναβάτες που από το πρωί διασχίζουν μικρούς- μεγάλους δρόμους του χωριού και βεβαίως τώρα που άρχισε το καλοκαίρι πολλά αυτοκίνητα με τους εκατοντάδες λουόμενους προς τις παραθαλάσσιες Νηές Σούρπης.  Να προσθέσω και τα πολλά αδέσποτα σκυλιά που πετάγονται ξαφνικά μέσα στον κεντρικό δρόμο οπότε μόνο για υψηλές ταχύτητες δεν είναι ο κεντρικός δρόμος του χωριού.


Σχετικά Άρθρα

Εθελοντική αιμοδοσία στη Σούρπη

Εθελοντική αιμοδοσία στη Σούρπη

Στην Σούρπη, μια ομάδα εθελοντών αποφάσισε μαζί με την καθοδήγηση ενός μικροβιολόγου που εδρεύει εκεί, του…
Επισκέψεις στο Λαογραφικό Μουσείο της Σούρπης

Επισκέψεις στο Λαογραφικό Μουσείο της Σούρπης

Και τον Αύγουστο συνεχίζει να δέχεται επισκέπτες το Λαογραφικό Μουσείο της Σούρπης Μαγνησίας. Παραθεριστές στις διπλανές…
Το «σύννεφο» της Παναγίας Ξενιάς – Γράφει ο Τρ. Σπανός

Το «σύννεφο» της Παναγίας Ξενιάς – Γράφει ο Τρ. Σπανός

Πρόκειται για μια ιστορία που αρκετοί αείμνηστοι γέροντες του τόπου μου, της Σούρπης Μαγνησίας, μου την…