• 21 Ιουνίου, 2024

Πρόγραμμα με εξαιρετικά αποτελέσματα συνεκπαίδευσης και συμπερίληψης των ΕΕΕΕΚ, 3ου Δημοτικού και ΕΠΑΛ Αλμυρού

Πρόγραμμα με εξαιρετικά αποτελέσματα συνεκπαίδευσης και συμπερίληψης των ΕΕΕΕΚ, 3ου Δημοτικού και ΕΠΑΛ Αλμυρού

Την Τετάρτη 29 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, η κουκλοθεατρική παράσταση «Ο Τρυφερούλης Μικροφτερούλης», που βασιζόταν στο ομώνυμο παραμύθι του Κέντρου Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Σε αυτή συμμετείχαν μαθητές/τριες του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού, του Β1 τμήματος του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού και του τμήματος Bρεφονηπιοκόμων του ΕΠΑΛ-Ε.Κ. Αλμυρού, με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών του Ε.Ε.ΕΕΚ. Η κουκλοθεατρική παράσταση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διασχολικού Προγράμματος «Με Κατανόηση, Αποδοχή και Συνεργασία θα Πετάξουμε Ψηλά», το οποίο εντάσσεται στη θεματολογία «Αγωγή Υγείας». Της κουκλοθεατρικής παράστασης προηγήθηκαν συναντήσεις με τους μαθητές των προαναφερθέντων σχολείων, που διήρκησαν από τον Ιανουάριο έως και τον Μάϊο του 2024 και στόχευαν στην προετοιμασία τους για την γνωριμία και την συνεργασία με τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. και την επερχόμενη κοινή τους δράση. Για την υλοποίηση του προγράμματος χρησιμοποιήθηκαν διάφορες διδακτικές τεχνικές, όπως συνεργατική μάθηση, ομάδες αφήγησης και βιωματικών και εικαστικών δραστηριοτήτων, συζητήσεις και παιχνίδια ρόλων.

Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα του προγράμματος ήταν η δημιουργία γέφυρας επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των μαθητών που φοιτούν σε σχολεία ειδικής και γενικής αγωγής, ώστε να ενισχυθεί η κατανόηση και η αποδοχή της διαφορετικότητας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους Διευθυντές των παραπάνω σχολείων κ. Γεώργιο Μπασιάκο,κ. Γεώργιο Καπράνα και κ. Απόστολο Αγγελόπουλο, για την αποδοχή της πρόσκλησης για συνεργασία και την υποστήριξη της υλοποίησης της, καθώς και όσους/όσες παρευρέθηκαν στην παράσταση.

Συγχαρητήρια σε όλους/ες τους μαθητές/τριες για την υπέροχη συνεργασία και την εξαιρετική παρουσία τους! Σας ευχαριστούμε πολύ!

Οι υπεύθυνοι/ες εκπαιδευτικοί της δράσης:

Για το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού:

Μαρία Τσούγκρα (Διευθύντρια), Ελένη Τσιντζήρα (Ψυχολόγος), Στεφανία Χαζαρή (Κοινωνική Λειτουργός), Δημήτρης Τσακιρίδης (Μουσικός)

Για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού:

Ελένη Καραβασίλη (Δασκάλα)

Για το ΕΠΑ.Λ.-Ε.Κ. Αλμυρού:

Βασιλική Φώτου (Βρεφονηπιοκόμος)

Μαίρη Κοτρώτσου (Βρεφονηπιοκόμος)

 

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού

Μαρία Τσούγκρα