• 18 Ιουνίου, 2024

Ολοκληρώθηκε η 9η σεζόν για τους Τιτάνες – Ο απολογισμός από τον προπονητή Θανάση Φλεβάρη

Ολοκληρώθηκε η 9η σεζόν για τους Τιτάνες – Ο απολογισμός από τον προπονητή Θανάση Φλεβάρη

Με την τελετή λήξης και το καθιερωμένο εσωτερικό τουρνουά 3οn3, το απόγευμα της Παρασκευής 14/6, έπεσε η αυλαία της αγωνιστικής σεζόν για την ακαδημία των Τιτάνων Αλμυρού που δραστηριοποιήθηκε για ένατη χρονιά στην πόλη και όταν θα ανανεώσουν το ραντεβού τους οι προπονητές και οι αθλητές, οι «ερυθρόλευκοι» θα γράψουν διψήφιο αριθμό ετών λειτουργίας. Το2023-24 ήταν ιδιαίτερο καθώς για πρώτη φορά το ανδρικό τμήμα συμμετείχε στη μεγάλη κατηγορία του τοπικού μας μπάσκετ.

Τον απολογισμό κάνει στον «Λαό» ο Θανάσης Φλεβάρης, ψυχή της ακαδημίας και προπονητής του ανδρικού τμήματος.

Για την φετινή πορεία στην Α1 τόνισε: «Η πορεία μας ήταν αναμενόμενη έως ένα σημείο διότι εν γνώσει μας βαδίσαμε στη μεγάλη κατηγορία χωρίς πολλές μεταγραφικές κινήσεις. Δεν βάλαμε λεφτά και είπαμε να βασιστούμε στα παιδιά που ανέβασαν την ομάδα. Θεωρώ ότι εάν ήμασταν λίγο πιο συνεπείς στις προπονήσεις, θα είχαμε παραπάνω νίκες και καλύτερο αγωνιστικό αποτέλεσμα, θα παρουσιαζόμασταν πιο δυνατοί στη μάχη της παραμονής. Μπορεί να μην καταφέραμε να αποφύγουμε την τελευταία θέση, αλλά εκτιμώ πως ο σκοπός επιτεύχθη γιατί, πέρα από τους έμπειρους αθλητές που ήταν στη χρονιά ανόδου, έπαιξαν οι μικρότεροι σε ηλικία. Πολλοί συμμετείχαν για πρώτη φορά στην Α1, αποκόμισαν εμπειρίες και κατάλαβαν πως είναι ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Για παράδειγμα, ο Κολοκύθας έδειξε σαφή βελτίωση και απέδειξε πως μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο».

Ερωτηθείς για το επίπεδο του πρωταθλήματος, ο πολύπειρος κόουτς ανέφερε: «Μιλώντας  με συναδέλφους αλλά έχοντας προσωπικά εμπειρία ετών στην κατηγορία, μπορώ να πω πως ήταν μία πολύ ανταγωνιστική κατηγορία με σκληρές ομάδες με έμπειρα παιδιά. Ξέραμε ότι είναι πρωτάθλημα που χρειάζεται μεταγραφές για να σταθείς αλλά εμάς δεν μας νοιάζει η κατηγορία, μας νοιάζει να παίξουν τα παιδιά μας, να προωθήσουμε τους δικούς μας νεαρότερους παίκτες. Δυστυχώς φέτος η σεζόν στην Α1 ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαρτίου κι αυτό συνεπάγεται αγωνιστική απραξία πέντε μηνών για τους αθλητές, ό,τι χειρότερο. Τη νέα  σεζόν με 14 ομάδες πλέον στην Α1, θεωρώ πως θα είναι καλύτερα τα πράγματα ώστε οι παίκτες να έχουν περισσότερους αγώνες και μικρότερο διάστημα αποχής από τα γήπεδα».

Σχετικά με τη νέα σεζόν, απάντησε: «Συνεχίζουμε με την ίδια φιλοσοφία, θα προωθήσουμε πέντε-έξι παιδιά από το παιδικό τμήμα ώστε να πάρουν παραστάσεις και θα πορευτούμε  με κορμό από την πόλη του Αλμυρού. Πρέπει να δούμε ποιες ομάδες θα είναι στον όμιλο, ποιους παίκτες θα έχουν αλλά πιστεύω ότι θα παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Η Α2 είναι μια καλή κατηγορία για τον σκοπό των Τιτάνων».

Για τα τμήματα της ακαδημίας, ο Θανάσης Φλεβάρης επισήμανε: «Το παιδικό τμήμα πήγε καλά και κάποια παιδιά θα ανέβουν στο ανδρικό, οι Κορασίδες συμμετείχαν στο πρωτάθλημα ενώ είχαν να αντιμετωπίσουν κορίτσια δύο χρόνια μεγαλύτερα. Τα ίδια κορίτσια έπαιξαν ως Παγκορασίδες και βγήκαν πρώτες κερδίζοντας με μεγάλη διαφορά τα περισσότερα παιχνίδια. Είναι αρκετά κορίτσια στην ακαδημία των Τιτάνων και μπορώ να πω με σιγουριά ότι πρόκειται για μια καλή φουρνιά. Δουλεύουν καλά, δεν χάνουν προπόνηση και έχουν δείξει μεγάλη όρεξη. Το χειμώνα είχαν βραδινή προπόνηση, ήταν όλα εκεί και χάρηκαν το μπάσκετ. Έχουμε ψηλά κορμιά, ταλαντούχες αθλήτριες και μακάρι κάποιες απ’ αυτές να προχωρήσουν στον χώρο του μπάσκετ. Από εκεί και πέρα, κατεβάσαμε στα πρωταθλήματα τμήματα γαλανόλευκα αστέρια, παμπαίδες και μίνι που έπαιξαν τους πρώτους αγώνες τους».

Ο κος Φλεβάρης μάς ανέφερε πως πέντε μικρά κορίτσια που μαθαίνουν τα μυστικά του αθλήματος προέρχονται από την Αμαλιάπολη και οριοθέτησε τις επιδιώξεις των Τιτάνων: «Ο σύλλογος συμπλήρωσε εννιά αγωνιστικές σεζόν. Φέτος είχαμε επτά τμήματα συν το ανδρικό. Όλη η προσπάθεια γίνεται για την ανάδειξη των αθλητών, ανεξαρτήτως κατηγορίας, θέλουμε να δώσουμε χώρο και χρόνο στα παιδιά με την προϋπόθεση να θέλουν κι αυτά να δουλέψουν και να βελτιωθούν. Αυτή είναι η έννοια ύπαρξης της ακαδημίας μας. Δυστυχώς, οι εποχές έχουν αλλάξει, τα παιδιά δεν κάθονται τόσο πολύ στο γήπεδο όπως παλιότερα γιατί οι υποχρεώσεις είναι περισσότερες από το σχολείο και μεγάλο κακό έχει προκαλέσει η προσήλωση στις οθόνες, τους υπολογιστές και τα κινητά. Αυτή η αλήθεια, γι’ αυτό βλέπουμε ότι στις περισσότερες ομάδες ακόμη παίζουν οι μεγάλοι σε ηλικία παίκτες.

Ο αθλητισμός αναπτύσσει σωματικά σωστά τα παιδιά, τα βελτιώνει ψυχοσωματικά, τα κοινωνικοποιεί, τα βοηθάει να δημιουργήσουν παρέες, να διαμορφώσουν χαρακτήρα. Πέρα από τα αποτελέσματα, μία βασική επιδίωξη στους Τιτάνες είναι να διαμορφώσουμε παίκτες με δια βίου συνείδηση αθλητισμού, δηλαδή να μην παίξουν μπάσκετ μέχρι 17-18 ετών, αλλά να συνεχίσουν όταν θα φύγουν από τον Αλμυρό για να σπουδάσουν ή όταν θα δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια και αργότερα να μεταφέρουν την αγάπη τους για το μπάσκετ στα δικά τους παιδιά. Τα οφέλη του αθλητισμού είναι ευεργετικά σε όλη μας τη ζωή».

 

 

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…