• 17 Ιουνίου, 2024

Πρωινό Δελτίο Τύπου Δευτέρα 17-6-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Δευτέρα 17-6-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024. Ανοίξτε με ”κλικ στο λινκ” στον τίτλο κάθε θέματος, όσα δεν έχετε πληροφορηθεί, όσα σας ενδιαφέρουν και για όσα θέλετε να συλλέξετε πληροφορίες.

 

Ανατροπές στις συντάξεις – Ερχονται νέα όρια ηλικίας

Aλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών από το 2025 κι έπειτα, καθώς η ετήσια αναπροσαρμογή τους παύει να συνδέεται με την εξέλιξη του πληθωρισμού και θα συνδέεται με έναν καινούργιο δείκτη, τον δείκτη μεταβολής μισθών. Η ρύθμιση θα αφορά τις νέες συνταξιοδοτήσεις από το 2025 και εφεξής.Δηλαδή από την επόμενη χρονιά οι συντάξιμες αποδοχές των ασφαλισμένων που αποτελούν τη βάση υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης, παύουν να αυξάνονται με τον πληθωρισμό και θα αυξάνονται με το ποσοστό αύξησης του Δείκτη μισθών όλων των εργαζομένων. Αν το 2024 ο δείκτης μισθών καταγράψει αύξηση 3,5%, αυτό το ποσοστό θα αυξήσει και τον μισθό που θα ληφθεί υπόψη για την ανταποδοτική σύνταξη όσων αποχωρήσουν το 2025. (η συνέχεια με ένα κλικ στο λινκ που είναι ενσωματωμένος στον τίτλο του θέματος)

 

Έρχονται σημαντικές αλλαγές στις συντάξεις χηρείας

Το υπουργείο Εργασίας επιχειρεί να επιλύσει το πρόβλημα των συντάξεων χηρείας. Σύμφωνα με το νόμο, μετά την τριετία, οι δικαιούχοι συντάξεων χηρείας πρέπει να χάνουν τη μισή παροχή σε περίπτωση ανάληψης εργασίας ή συνταξιοδότησης.
Υπάρχουν τρία σενάρια για ηπιότερη παρέμβαση:

1. Οι δικαιούχοι να επιλέγουν τη μικρότερη από τις δύο συντάξεις που θα μειωθεί κατά 50%.
2. Η δυνατότητα συνέχισης της απασχόλησης χωρίς ποινή στη σύνταξη, όπως ισχύει για συνταξιούχους λόγω γήρατος και αναπηρίας.
3. Η περικοπή να εφαρμόζεται μόνο στην εθνική σύνταξη και όχι στην ανταποδοτική. (η συνέχεια με ένα κλικ στο λινκ που είναι ενσωματωμένος στον τίτλο του θέματος)

 

Zελένσκι: «Θα συνομιλούσαμε με τη Ρωσία ακόμη και αύριο αν αποσυρθεί από τα εδάφη μας»

Ειρηνευτικές συνομιλίες «ακόμα και αύριο» με τη Ρωσία υποσχέθηκε ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένκι, στην περίπτωση που η Μόσχα αποσύρει τις δυνάμεις της από τα ουκρανικά εδάφη. Η δυτική βοήθεια δεν είναι αρκετή για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο, πρόσθεσε, αν και η Σύνοδος Κορυφής έδειξε ότι η διεθνής υποστήριξη προς την Ουκρανία δεν εξασθενεί. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με δεκάδες χώρες να δεσμεύονται για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. (η συνέχεια με ένα κλικ στο λινκ που είναι ενσωματωμένος στον τίτλο του θέματος)

Ο γνωστός δικηγόρος, που φέρεται να χτύπησε άγρια τη σύζυγό του, έφτασε στον ανακριτή

Η σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου, επίσης δικηγόρος, τα ξημερώματα της Κυριακής μετέβη σε ιδιωτικό νοσοκοκομείο, έχοντας σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και το πρόσωπο. Τόσο εκείνος όσο και η ίδια είπαν στους γιατρούς ότι τα τραύματά της προκλήθηκαν από πτώση από τις σκάλες του σπιτιού της, όμως ο γιατρός που την εξέτασε υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι αυτά προκλήθηκαν από ανθρώπινο χέρι. (η συνέχεια με ένα κλικ στο λινκ που είναι ενσωματωμένος στον τίτλο του θέματος)

Ξάνθη: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο δίνει συνοδηγός

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 8:00 το πρωί της Κυριακής (16/6) έξω από τους Τοξότες Ξάνθης, στην παλαιά Εθνική Οδό Ξάνθης-Καβάλας, όταν λεωφορείο συγκρούστηκε με ΙΧ και τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρεις άντρες, οι οποίοι είναι από τη Χαλκίδα και είχαν πάει στην Ξάνθη προκειμένου να πάρουν μέρος σε επαγγελματική υποχρέωση για γνωστή βιομηχανία. (η συνέχεια με ένα κλικ στο λινκ που είναι ενσωματωμένος στον τίτλο του θέματος)

Καταιγίδες σήμερα – Έρχονται και πάλι θερμές αέριες μάζες

Νέο κύμα ΄ζέστης έρχεται ξανά στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ενώ η θερμοκρασία που θα επικρατήσει το επόμενο διάστημα θα είναι σταθερά στους 37  με 38 βαθμούς Κελσίου. Παρά το γεγονός ότι ο καιρός θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια προς το απόγευμα σήμερα θα αναπτυχθούν συννεφιές, και θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στον ηπειρωτικό κορμό, δηλαδή στο εσωτερικό της Πελοποννήσου, στο εσωτερικό της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας και προς τη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς. (η συνέχεια με ένα κλικ στο λινκ που είναι ενσωματωμένος στον τίτλο του θέματος)

Στην 111ΠΜ στην Αγχίαλο η αναβάθμιση των 38 F-16 Βlock 50 C/D στο Επίπεδο 52+/Adv

Η αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις τις 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο όπου εδρεύουν οι δύο Μοίρες των Block 50 μαζί με την 330 Πολεμική Μοίρα ‘’ΚΕΡΑΥΝΟΣ’’. Στο πρόγραμμα αναβάθμισης προβλέπεται όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί η κατασκευή στην 111 Πτέρυγα Μάχης υπόστεγου αλλάκαι τριών εξειδικευμένων συνεργείων όπου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες. Με τους τεχνικούς της Πολεμικής Αεροπορίας να αναλαμβάνουν να εκτελέσουν την αναβάθμιση σε συνεργασία με την LM.και τα νέα Μαχητικά να παραδοθούν στη ΠΑ σε εύλογο χρονικό διάστημα

 

Αποχή σήμερα των δικηγόρων του Βόλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, κατά την έκτακτη συνεδρίαση της 14ης Ιουνίου 2024 – και αφού έλαβε υπόψιν την από 11.06.2024 πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, για καθολική αποχή των Μελών του Δ.Σ.Β. σήμερα Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024, ημέρα κατά την οποία θα κατατεθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας Αιτήσεις Ακυρώσεως κατά του ν. 5073/2023, με το οποίο θεσμοθετήθηκε τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες – αποφάσισε ομόφωνα την καθολική αποχή των Μελών του ΔΣΒ από δικαστηριακές και προσομοιάζουσες σε αυτές πράξεις την 17η Ιουνίου 2024.

 

Τιμή ημέρας 30 λεπτά και πάνω στο σκληρό σιτάρι, 966.000 τόνους υπολογίζει η Coceral την ελληνική σοδειά

Χτίζεται το «3» µπροστά για την τιµή στο σκληρό σιτάρι. Ήδη καταχωρούνται οι πρώτες πράξεις που θέλουν γνωστή εµπορική οικογένεια των Φαρσάλων να αγοράζει µε 30 λεπτά και στο χέρι, «σπάζοντας» επί της ουσίας τη «γραµµή µαζινό» των µεγάλων εµπορικών επιχειρήσεων που επιµένουν να παραλαµβάνουν ανοιχτά και να µην αναρτούν τιµή ηµέρας.

Επιδοτήσεις 100 ευρώ σε όσπρια, καλαμπόκι, βασιλιάς παραμένει το βαμβάκι

Η σκόνη που σήκωσε η µείωση της βασικής ενίσχυσης και συνολικά ο τρόπος µε τον οποίο κατανεµήθηκε ο προϋπολογισµός των επιδοτήσεων στη νέα ΚΑΠ, ακόµη δεν έχει κάτσει. Η Agrenda παρουσιάζει µία πρώτη ανάλυση των επιδοτήσεων στις κυριότερες αροτραίες καλλιέργειες, όπως αυτές πληρώθηκαν και θα συνεχίσουν να πληρώνονται έως και το 2027.

Χρ. Τριαντόπουλος: Την Τρίτη 25/6 ανοίγουν οι αιτήσεις για 35.000 Thessaly και Evros Pass

Τα θέματα του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου

Εκδήλωση-ενημέρωση στην Αμαλιάπολη από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων

SHAOLIN Kung Fu – The Original στο Εθνικό Στάδιο Αλμυρού

Βραβείο για το 1ο Δημοτικό Αλμυρού σε πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Πρωινό Δελτίο Τύπου Πέμπτη 17-10-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Πέμπτη 17-10-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Πέμπτης 17…
Πρωινό Δελτίο Τύπου Τετάρτη 16-10-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Τετάρτη 16-10-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Τετάρτης 16…
Πρωινό Δελτίο Τύπου Τρίτη 15-10-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Τρίτη 15-10-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Τρίτης 15…