• 12 Ιουνίου, 2024

Φιλικοί αγώνες κι αδελφοποίηση της Almyros Football Arena με τον κυπριακό σύλλογο ΑΣΙΛ

Φιλικοί αγώνες κι αδελφοποίηση της Almyros Football Arena με τον κυπριακό σύλλογο ΑΣΙΛ

Ξεχωριστή ημέρα για την ακαδημία Almyros Football Arena θα είναι η Παρασκευή 14 Ιουνίου καθώς θα φιλοξενήσει για φιλικά παιχνίδια την ακαδημία του Α.Σ.Ι. Λύσης από την Κύπρο. Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο συλλόγων, το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μια μικρή τελετή αδελφοποίησης.

Ο ΑΣΙΛ είναι ιστορικό σωματείο από το νησί της Αφροδίτης. Θα βρίσκεται με πέντε τμήματα στην περιοχή μας για αρκετές ημέρες, θα αγωνιστεί στον Βόλο, στα Καλά Νερά και την ερχόμενη Παρασκευή θα έρθει στον Αλμυρό. Τα φιλικά αφορούν παιδιά από 9 έως 16 ετών και θα γίνουν στα γήπεδα των εγκαταστάσεων της Almyros Football Arena και στο γήπεδο της Ευξεινούπολης.

Όπως μάς είπε ο Θοδωρής Σκούρας, «θα είναι μια ωραία εμπειρία για τα δικά μας παιδιά να παίξουν και να χαρούν το ποδόσφαιρο με φιλικές αναμετρήσεις», ενώ ο Μιχάλης Ανδρωνάς πρόσθεσε πως θα γίνει αδελφοποίηση των συλλόγων και του χρόνου προγραμματίζεται να είναι τα παιδιά του Αλμυρού αυτά που θα ταξιδέψουν στην Κύπρο.

Και μερικά στοιχεία που «αλιεύσαμε» στο Wikipedia: Ο Αθλητικός Σύλλογος Ισχύς Λύσης ή ΑΣΙΛ είναι ποδοσφαιρική ομάδα από τη Λύση της επαρχίας Αμμοχώστου, ιστορική ομάδα που διαθέτει πολύ οργανωμένα τμήματα ακαδημίας. Μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο του 1974, ο ΑΣΙΛ είναι προσφυγικός σύλλογος κι από τότε εδρεύει στη Λάρνακα. Η ομάδα μετράει 8 συμμετοχές στην Α΄ κατηγορία της Κύπρου.

Ο ΑΣΙΛ ιδρύθηκε στις 26 Ιουνίου 1932 από φτωχά αγροτόπαιδα και άπορους νέους. Σκοπός της ίδρυσης του συλλόγου ήταν «η Εθνική αγωγή των νέων και η τόνωση και διάδοση των ελληνικών εθνικιστικών ιδεωδών με κύρια επιδίωξη την προαγωγή του αθλητισμού και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου που εκείνα τα χρόνια εξαπλώνεται και μαγεύει τους νέους της Κύπρου».

Τα χρώματα της ομάδας είναι το κίτρινο και το μαύρο. Ως έμβλημα της ομάδας καθιερώθηκε ο δισκοβόλος, «σύμβολο του αρχαίου πνεύματος του ωραίου και του αληθινού, για να τους καθοδηγεί στο Ολυμπιακό Ιδεώδες».

Το γήπεδο του ΑΣΙΛ στη Λύση ονομαζόταν «Στάδιο Γρηγόρης Αυξεντίου» προς τιμή του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου, ο οποίος καταγόταν από τη Λύση. Το στάδιο αυτό ήταν το πρώτο στην Κύπρο που είχε χορτάρι και προβολείς. Κάθε καλοκαίρι ο ΑΣΙΛ διοργάνωνε ποδοσφαιρικά τουρνουά, στα οποία συμμετείχαν μεγάλες ομάδες και πλήθος κόσμου. Ενδεικτικά, το τουρνουά του 1973 παρακολούθησαν 183.000 φίλαθλοι. Μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο του 1974, ο ΑΣΙΛ είχε ως προσωρινή του έδρα στην Λεμεσό το Τσίρειο Στάδιο και από το 1978 εδρεύει προσωρινά στη Λάρνακα. Από το 1984 χρησιμοποιεί ως προσωρινή έδρα νέο ιδιόκτητο στάδιο στη Λάρνακα με το ίδιο όνομα, το «Στάδιο Γρηγόρης Αυξεντίου».


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
Αποχώρησε μετά από 17 χρόνια η ψυχή του στίβου ΓΣΑ, Χάιδω Καραπτσιά

Αποχώρησε μετά από 17 χρόνια η ψυχή του στίβου ΓΣΑ, Χάιδω Καραπτσιά

Η προπονήτρια που συνέδεσε το όνομά της με τον στίβο του Αλμυρού για σχεδόν δύο δεκαετίες,…
Κέρδισε η Αλληλεγγύη στην γιορτή του Αγίου Νικολάου για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου – Ευχαριστήριο

Κέρδισε η Αλληλεγγύη στην γιορτή του Αγίου Νικολάου για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου – Ευχαριστήριο

Μία υπέροχη μουσική βραδιά προσέφεραν καταξιωμένοι ντόπιοι καλλιτέχνες και η αθρόα προσέλευση του κόσμου επιβεβαίωσε την…