• 12 Ιουνίου, 2024

Χορευτικό αντάμωμα στα Κανάλια

Χορευτικό αντάμωμα στα Κανάλια

Χορευτικό αντάμωμα με συμμετοχή χορευτών από επτά συλλόγους θα πραγματοποιηθεί στο χωριό των Καναλίων Δήμου Ρήγα Φεραίου το Σάββατο 22 Ιουνίου. Η έναρξη έχει οριστεί στις 8μ.μ. στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου.

Το αντάμωμα διοργανώνεται από τον Εκπολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Καναλίων Ν. Μαγνησίας Ο ΗΤΑΥΡΟΣ υπό την αιγίδα του Δήμος Ρήγα Φεραίου και συμμετέχουν οι σύλλογοι: Εκπολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Ήταυρος, Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βόλου, Σύλλογος Θρακών Ν. Μαγνησίας, Ένωση Ποντίων Ν. Μαγνησίας, Όμιλος Ερευνών Πηλίου, Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου και Σύλλογος Περιβολιωτών Μαγνησίας.

Το Χορευτικό Αντάμωμα ως πολιτιστικός θεσμός, στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή όλων σε θέματα του λαϊκού µας πολιτισμού, καθώς και στη διατήρηση και ανάδειξή του. Με τον χορό, την μουσική και το τραγούδι, θα μας ταξιδέψουν στα μονοπάτια της παράδοσης. Η παρουσία λαογραφικών συλλόγων απ’ όλη την επικράτεια, δημιουργεί ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό. Με την μορφή αυτήν της τέχνης θα περιπλανηθούμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και θα ζήσουμε στιγμές έκφρασης και επικοινωνίας που ο χρόνος δεν κατάφερε να αλλοιώσει.

Οι μικροί χορευτές θα κατακλύσουν τη βραδιά με ζωντάνια και χρώμα και θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που με αγάπη και επιμέλεια προετοίμασαν, υπενθυμίζοντας ότι η νέα γενιά και η παράδοση αποτελούν βασικά στοιχεία της εθνικής μας ταυτότητας και είναι απαραίτητο να τα διατηρήσουμε αναλλοίωτα.

Οι μουσικοί: Σοφία Ζαχάρη (τραγούδι), Νίκος Κερασιώτης (κλαρίνο), Χρήστος Δασκαλόπουλος (βιολί), Κωνσταντίνος Μούτος (λαούτο), Αναστασία Λύτρα (κρουστά), Γιώργος Παυλίδης (ποντιακή λύρα). Μετά την παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι.


Σχετικά Άρθρα

Ανοίγει το παζάρι του Βελεστίνου – Δεν θα λειτουργήσει λούνα παρκ

Ανοίγει το παζάρι του Βελεστίνου – Δεν θα λειτουργήσει λούνα παρκ

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 ξεκινά η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη του Βελεστίνου, η οποία θα διαρκέσει έως…
Χρ. Τριαντόπουλος: Κρίσιμο έργο η διασύνδεση του Φράγματος Γυρτώνης με την τεχνητή Λίμνη Κάρλα

Χρ. Τριαντόπουλος: Κρίσιμο έργο η διασύνδεση του Φράγματος Γυρτώνης με την τεχνητή Λίμνη Κάρλα

Την Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση…
Την κατασκευή δημοτικής πισίνας δρομολογεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου!

Την κατασκευή δημοτικής πισίνας δρομολογεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου!

Την κατασκευή δημοτικής πισίνας δρομολογεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου! Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας, «σε…