• 3 Ιουνίου, 2024

Αχιλλοπούλειο: Νεκρή Αλμυριώτισσα μετά από γαστρεντερίτιδα και σηπτικό σοκ – Πίνακας με περιοχές έξαρσης

Αχιλλοπούλειο: Νεκρή Αλμυριώτισσα μετά από γαστρεντερίτιδα και σηπτικό σοκ – Πίνακας με περιοχές έξαρσης

Μια γυναίκα από τον Αλμυρό, που εισήχθη στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο Βόλου με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας το απόγευμα της Κυριακής 2 Ιουνίου, απεβίωσε τα ξημερώματα. Η γαστρεντερίτιδα είναι σε έξαρση και σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Διεύθυνση του νοσοκομείου, από 27 Μαΐου μέχρι 3 Ιουνίου, προσήλθαν στο ΓΝ Βόλου 34 ασθενείς (20 παιδιά και 14 ενήλικες ) με συμπτώματα της συγκεκριμένης νόσου.

Μιλήσαμε με συγγενή της εκλιπούσας και δηλώνει ότι δεν νόσησε κανένας άλλος στην οικογένεια, αλλά ούτε και στη γειτονιά, οπότε και δεν μπορούμε προς το παρόν να το συνδέσουμε με τα κρούσματα στον Ρήγα Φεραίο. Σε κάθε περίπτωση χθες Κυριακή, καταγράφηκαν 8 κρούσματα στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, αλλά είναι περίπου στον αριθμό που καταγράφεται τέτοια εποχή. Θα είμαστε σε επικοινωνία με τους επίσημους φορείς, ώστε να δημοσιεύσουμε ό,τι νεότερο υπάρχει.

Η 90χρονη, από το Κρόκιο Αλμυρού, που απεβίωσε από το σηπτικό σοκ, νόσησε με γαστρεντερίτιδα το Σάββατο και μετά από επιπλοκές και εξάντηληση του οργανισμού της απεβίωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας στις 4:20.

 

Τι λέει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

«Ήδη από την Παρασκευή έχουμε δώσει οδηγία μαζί με την Περιφέρεια να μην καταναλώνεται το νερό γιατί είχαμε κάποιες πρώτες ενδείξεις από τον εργαστηριακό έλεγχο, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Χθες είχαμε ακόμη αποτελέσματα και όντως είναι υδατογενής (σ.σ. γαστρεντερίτιδα). Έχουμε βρει και παθογόνο, άρα είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι είναι από το νερό» επισήμανε ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, πρόεδρος του ΕΟΔΥ μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Είχαμε πάρει δείγματα μαζί με την Περιφέρεια και από τα πρώτα αποτελέσματα είδαμε ότι μάλλον είναι υδατογενής η έξαρση κρουσμάτων, κάτι που επιβεβαιώσαμε μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ξέρουμε περίπου τι έχει γίνει. Σήμερα θα πάει κλιμάκιο πάλι και από τον ΕΟΔΥ από την Αθήνα για να ολοκληρώσει την επιδημιολογική διερεύνηση για να πάρουμε κι άλλα δείγματα να δούμε. Εχει τρεις γεωτρήσεις οι οποίες υδρεύουν μια κοινή δεξαμενή και να δούμε ποια από τις τρεις είχε το πρόβλημα ή και οι τρεις, θα διερευνήσουμε ακριβώς πώς έγινε. Είχε βρέξει πριν μια βδομάδα, να δούμε αν σχετίζεται με αυτό το γεγονός. Επίσης αν σχετίζεται με κάποιες διακοπές που είχαν στην ύδρευση. Αυτό θα το διερευνήσουμε, πώς ακριβώς συνέβη για να μην ξανασυμβεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

«Αυτό που έχει σημασία είναι οι κάτοικοι σε αυτή την περιοχή, κατανοούμε ότι ταλαιπωρούνται γιατί δώσαμε οδηγία και δεν είναι εύκολο να τηρήσεις οδηγία να μη χρησιμοποιείς πόσιμο νερό. Και όταν λέμε δεν χρησιμοποιούν πόσιμο νερό, δεν σημαίνει ότι μόνο δεν το πίνω. Ούτε πλενόμαστε. Γιατί, υπάρχει κι ένα βρέφος τεσσάρων μηνών, το οποίο δεν έπινε νερό, αλλά μάλλον πλύθηκε. Άρα ούτε πλενόμαστε και αν χρειαστεί, σε έσχατη περίπτωση, να το χρησιμοποιήσουμε, πρέπει να βράσει για τρία λεπτά τουλάχιστον 100 βαθμούς. Η σύσταση είναι να μην το χρησιμοποιούμε. Εάν χρειαστεί για οποιοδήποτε λόγο, πρέπει να βράσει στους 100 βαθμούς τουλάχιστον για τρία λεπτά, για να αξιοποιηθεί» επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

 

 

Από τους 34 νοσηλεύτηκαν 12 παιδιά  στη παιδιατρική κλινική και 5 ενήλικες (4 στην Β Παθολογική και 1 στη ΜΕΘ), ενώ σήμερα νοσηλεύονται 8 παιδιά και 3 ενήλικες (2 Β Παθολογική και 1 ΜΕΘ). Ο ασθενής που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ  είναι λόγω Κρανιοεγκεφαλικής Κάκωσης από πτώση λόγω αισθήματος αδυναμίας εξαιτίας της γαστρεντερίτιδας.

Επίσης ο ένας ασθενής που νοσηλεύεται στην Β Παθολογική κλινική έχει σαν αιτία εισαγωγής ΑΕΕ – Εγκεφαλικό επεισόδιο. Μια ασθενής που εισήχθη με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στις 18:30 2/6 και απεβίωσε 3/6 4:20 από την περιοχή του Αλμυρού

Τα 7 παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική έχουν καλή κλινική εικόνα ενώ το 1 που προσήλθε  31/05 σε πιο σοβαρή κατάσταση έχει βελτιωμένη κλινική εικόνα. Από τις 8:00 σήμερα  Δευτέρα δεν έχουμε κάποιο νέο περιστατικό

Στον πίνακα επιπλέον πληροφορίες για τις περιοχές

 


Σχετικά Άρθρα

Αλ. Μεϊκόπουλος:«Ερωτήματα για την μόλυνση του νερού και τις ενέργειες πρόληψης και αντιμετώπισης»

Αλ. Μεϊκόπουλος:«Ερωτήματα για την μόλυνση του νερού και τις ενέργειες πρόληψης και αντιμετώπισης»

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου: 100 επιβεβαιωμένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε κατοίκους του…
Δ. Ρήγα Φεραίου: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΡΙΖΟΜΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ

Δ. Ρήγα Φεραίου: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΡΙΖΟΜΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΡΙΖΟΜΥΛΟ…
Γαστρεντερίτιδα σε Ριζόμυλο-Στεφανοβίκειο: Ενημέρωση Δ. Κουρέτα για τα κρούσματα

Γαστρεντερίτιδα σε Ριζόμυλο-Στεφανοβίκειο: Ενημέρωση Δ. Κουρέτα για τα κρούσματα

Συνέντευξη  τύπου σχετικά με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που εμφανίστηκαν στις τοπικές κοινότητες Ριζομύλου και Στεφανοβικείου του…