• 20 Μαρτίου, 2024

“Έξυπνα” παγκάκια στο κέντρο του Αλμυρού και σημεία για δωρεάν wi-fi στην αγορά

“Έξυπνα” παγκάκια στο κέντρο του Αλμυρού και σημεία για δωρεάν wi-fi στην αγορά

Ο Δήμος Αλμυρού σε συνεργασία με την Ένωση Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου και την ελληνική εταιρεία καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy προχωράει στην υλοποίησή Free Wifi σε όλη την πόλη, στο πλαίσιο του έργου Open Mall.

Την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 6/3/24, εκπρόσωποι του Δήμου, του Συλλόγου και της προαναφερθείσας εταιρείας προχώρησαν σε επιτόπια επίσκεψη στην περιοχή παρέμβασης του Open Mall.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στις 11/3/24 η τοποθέτηση των «έξυπνων» ηλιακών παγκακιών η σύνδεση των οποίων θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες.

Τοποθετήθηκαν τέσσερα παγκάκια, τα λεγόμενα «έξυπνα», τα οποία έχουν φωτοβολταϊκά πάνελ και δίνουν τη δυνατότητα στους δημότες να φορτίζουν το κινητό τους τηλέφωνο ενσύρματα κι ασύρματα, διαθέτουν υποδοχή για ηχεία και wi-fi εμβέλειας 30-40 μέτρων. Ένα βρίσκεται στην οδό Μιχοπούλου, ένα στη γωνία Μιχοπούλου-Βασιλέως Κωνσταντίνου, ένα στην Ερμού και ένα στην κεντρική πλατεία.

Επίσης στον μετεωρολογικό σταθμό της πλατείας μπήκε στύλος με wi-fi ίντερνετ και φορτιστή, ενώ απέναντι από τις δύο τράπεζες θα λειτουργήσει οθόνη με πληροφορίες για τον Δήμο Αλμυρού. Όλα αυτά θα έχουν συνδεθεί με το ίντερνετ μέχρι τα μέσα Απριλίου. Συνολικά στην αγορά είναι 24 τα σημεία που χαρακτηρίζονται ως wifi spots.

Το έργο του Open mall προχωράει. Το προσεχές διάστημα θα σταλούν από την Ένωση Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αλμυρού τα απαραίτητα έγγραφα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας για διασταύρωση στοιχείων και θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός για τις τέντες, τις προσόψεις καταστημάτων και τις άλλες εργασίες που προβλέπονται. Ακόμη, εκτιμάται πως το φθινόπωρο θα γίνουν οι εργασίες από τον Δήμο για αλλαγή πεζοδρομίων σε τρεις κεντρικούς δρόμους και καλλωπισμός με παρτέρια, δένδρα, λουλούδια. Η παρέμβαση που θα αλλάξει συλλήβδην την εικόνα στο εμπορικό κέντρο, την αγορά του Αλμυρού αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους.


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…