• 2 Μαρτίου, 2024

Δικτύωση του ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου με το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού

Δικτύωση του ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου με το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Υπεύθυνης Νοσηλεύτριας κ. Μαρίας Ζαβού του ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου (Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) με προσωπικό  της Σχολικής Μονάδας του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού (Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) και συγκεκριμένα την κ. Μαρία Τσούγκρα Διευθύντρια, τον κ. Βησσαρίωνα Μπακάλη, Σχολικό Νοσηλευτή, την κ. Καλλιόπη Καραλή, Φιλόλογο και τον κ. Φίλιππο Στεργιανό, Μαθηματικό.

Η συνάντηση διενεργήθηκε στο πλαίσιο της δικτύωσης των δύο φορέων σε κλίμα αγαστής συνεργασίας. Η νοσηλεύτρια της δομής περιέγραψε τις προσφερθείσες υπηρεσίες όπως την Πρωτοβάθμια Νοσηλευτική Φροντίδα, τη φυσικοθεραπεία και τη δημιουργία ομάδων δημιουργικής απασχόλησης. Τα ΚΗΦΗ αποτελούν ανοικτές δομές ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και το περιβάλλον που τα φροντίζει εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Στη συνέχεια, έγινε αναφορά στα Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης τα οποία είναι Επαγγελματικά Σχολεία που απευθύνονται σε μαθητές/τριες με αναπηρία (ΑμεΑ). Για εγγραφή στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, πρέπει οι μαθητές/τριες να έχουν ολοκληρώσει την Πρωτοβάθμια Γενική ή Ειδική Εκπαίδευση και να έχουν σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες οι οποίες έχουν διαπιστωθεί από το αρμόδιο ΚΕΣΥ. Η φοίτηση στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. διαρκεί από 5 έως 8 χρόνια και έχει υποχρεωτικές παρουσίες. Οι μαθητές διδάσκονται μαθήματα Γενικής Παιδείας (όπως Γλώσσα, Μαθηματικά, Γυμναστική, Μουσική), ενώ παράλληλα αποκτούν γενικές-ακαδημαϊκές δεξιότητες, κοινωνικές δεξιότητες, δεξιότητες ανεξάρτητης διαβίωσης, προεπαγγελματικές – επαγγελματικές δεξιότητες. Επιπλέον, οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. παρακολουθούν και εργαστηριακά μαθήματα (όπως κηπουρική, μαγειρική-ζαχαροπλαστική, χειροτεχνία, υδραυλική, αγγειοπλαστική) ανάλογα με τις εγκεκριμένες ειδικότητες. Στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού λειτουργούν τα εργαστήρια Γεωπονίας-Κηπουρικής και Κεραμικής όπου οι μαθητές/τριες εκπαιδεύονται και αποκτούν τις αντίστοιχες γνώσεις και δεξιότητες.

Καταληκτικά συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων αναφορικά με το πρόγραμμα που υλοποιεί το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αλμυρού με τίτλο: «Παππού-Γιαγιά θέλουμε μια αγκαλιά», μέρος του οποίου θα διεξαχθεί στη δομή του ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου. Το ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου είναι δομή συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση πλαίσιο του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων, το θέμα του οποίου ήταν φέτος «Μουσεία για…
Ημέρα φιλοζωίας στο ΕΕΕΕΚ Αλμυρού

Ημέρα φιλοζωίας στο ΕΕΕΕΚ Αλμυρού

Από το ΕΕΕΕΚ Αλμυρού λάβαμε και δημοσιεύουμε: Την Πέμπτη 4 Απρίλιου,  Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, η…
Επιτυχημένη συνεργασία ΕΕΕΕΚ Αλμυρού και ΚΗΦΗ Ν. Αγχιάλου

Επιτυχημένη συνεργασία ΕΕΕΕΚ Αλμυρού και ΚΗΦΗ Ν. Αγχιάλου

Την Τρίτη 02/04/2024, σε συνέχεια της συνάντησης που προηγήθηκε τον Φεβρουάριο  μεταξύ της Υπεύθυνης του Κέντρου…