• 3 Φεβρουαρίου, 2024

Γ’ Εθνική: “Δικοί μας” ποδοσφαιριστές στις ομάδες που πρωταγωνιστούν

Γ’ Εθνική: “Δικοί μας” ποδοσφαιριστές στις ομάδες που πρωταγωνιστούν

Μπορεί να μην υπάρχει μαγνησιώτικο ενδιαφέρον στη Γ’ Εθνική μετά την αποχώρηση του Μαγνησιακού νωρίς στη σεζόν από το πρωτάθλημα, όμως η κατηγορία με τους τέσσερις ομίλους πάντα έχει τους δικούς της φίλους και το κοινό που την παρακολουθεί. Ας δούμε τι γίνεται μέχρι στιγμής κι ενώ βρισκόμαστε λίγο μετά τα μέσα της αγωνιστικής περιόδου.

Στον 1ο όμιλο, στη μάχη του τίτλου η Καβάλα δεν έχει αντίπαλο. Με 17 νίκες σε 19 παιχνίδια, έχει εξασφαλίσει 12 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Νέστο Χρυσούπολης και μάλιστα με ένα ματς λιγότερο. Στους πρωτοπόρους ανήκει εδώ και λίγο καιρό ο δικός μας Τάσος Λαγός, όπως και ο Νέτι Μέτσε, ο πρώην αρχηγός της Νίκης Βόλου. Χαμηλά στην κατάταξη συναντάμε ιστορικά σωματεία που παλεύουν για την παραμονή όπως η Δόξα Δράμας και η Βέροια.

Στον 2ο όμιλο, υπόθεση της Κατερίνης φαίνεται πως είναι η κορυφή με τον Σβορώνο να έχει 47 βαθμούς και τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου 45, ενώ ακολουθεί η έκπληξη της σεζόν, Αστέρας Σταυρού με 42. Στους νεοφώτιστους από τη Φθιώτιδα αγωνίζεται με πολύ καλή παρουσία ο νεαρός Αντώνης Δρόσος, πρώην παίκτης του Αχιλλέα, του Πρωτεσίλαου και του ΓΣΑ. Η Αρτάκη στο -7 από την πρώτη θέση, ενώ παρακάτω ακολουθούν Πιερικός και Τρίκαλα. Από αυτόν τον όμιλο έχουν αποχωρήσει Μαγνησιακός και Φήκη.

Μεγάλη μάχη γίνεται στον 3ο όμιλο. Πρώτη η Κόρινθος με 42, δεύτερη η Θύελλα Ραφήνας με 40, στην τρίτη θέση Ρόδος και Παναιγιάλειος με 38, μετά ο Παναργειακός με 35. Εδώ στην Κόρινθο παίζει βασικός ο Αγχιαλίτης μεσοεπιθετικός Ανδρέας Δερμιτζάκης ο οποίος μάλιστα σκόραρε στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής, αλλά και ο Βολιώτης μέσος Ηλίας Γκίκα που έχει κάνει όνομα στην κατηγορία τα τελευταία χρόνια, δικαίως καθώς είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής.

Στον 4ο όμιλο, ο Πανιώνιος πήρε καλή διαφορά 7 βαθμών από τον δεύτερο Εθνικό Πειραιά, κινδυνεύουν όμως δύο ιστορικά σωματεία όπως είναι η Προοδευτική και ο Απόλλων Σμύρνης.

Σημειώνεται πως προβιβάζονται στην ανώτερη κατηγορία οι πρωταθλήτριες ομάδες του κάθε ομίλου, δηλαδή τέσσερις ομάδες. Σε περίπτωση που κάποια πρωταθλήτρια ομάδα δεν μπορέσει να δηλώσει συμμετοχή στην ανώτερη κατηγορία, το δικαίωμα αποκτά η δευτεραθλήτρια ομάδα από τον αντίστοιχο όμιλο. Εάν και η δευτεραθλήτρια ομάδα δε δηλώσει συμμετοχή το δικαίωμα αποκτά η καλύτερη δευτεραθλήτρια ομάδα των υπόλοιπων.


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…