• 29 Ιανουαρίου, 2024

Προειδοποιητικό μπλόκο σε ανενεργό τμήμα της ΠΑΘΕ από τους αγρότες του Αλμυρού

Προειδοποιητικό μπλόκο σε ανενεργό τμήμα της ΠΑΘΕ από τους αγρότες του Αλμυρού

Σε μπλόκο σε ανενεργό τμήμα της ΠΑΘΕ προχώρησαν οι αγρότες του Αλμυρού, οι οποίοι μετακίνησαν τα τρακτέρ τους κατά τη διάρκεια της νύχτας (ξημερώματα Δευτέρας 29 Ιανουαρίου). Περίπου 30 τρακτέρ είναι μέσα στην ΠΑΘΕ και περίπου 15 στον παράδρομο δίπλα από το μπλόκο. Απ’ όσο δηλώνουν είναι μια μικρή κλιμάκωση, συμβολική και προειδοποιητική, καθώς είναι δυσαρεστημένοι από το αποτέλεσμα της διυπουργικής. Ακολουθούν οι δηλώσεις τους σε βίντεο, φωτογραφίες και βίντεο από drone από το μπλόκο:

Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του Πρωθυπουργού, έπειτα από τη διυπουργική που έγινε την Κυριακή το βράδυ, ο κόσμος απογοητεύτηκε πλήρως. Περιμέναμε άλλα και μάλλον μας είπαν ότι τους χρωστάμε στο τέλος…

Δεν αντέξαμε άλλο και μέσα στη νύχτα, αποφασίσαμε να πάρουμε τα τρακτέρ και να κατέβουμε στον κόμβο του Αλμυρού στην ΠΑΘΕ, στο ρεύμα για την Αθήνα. Δεν είναι ενεργό το τμήμα (μετά τον Daniel) αλλά είναι προειδοποιητική η κίνηση που κάναμε. Έχουν μαζευτεί τα τρακτέρ και τηρούμε στάση αναμονής.

Είμαστε πραγματικά απελπισμένοι, απογοητευμένοι και δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε για να εισακουστούν τα αιτήματά μας. Τα προβλήματα είναι άπειρα και δεν ξέρουμε από που να αρχίσουμε. Αυτό που έγινε χθες ήταν απερίγραπτο αντί να μας πει ότι υπάρχει πρόβλημα, μας είπε τι δεν έχει δώσει εδώ και δυο χρόνια. Είμαι αγρότης, καλλιεργώ στην περιοχή του Αλμυρού, αλλά δεν ξέρω για πόσο ακόμα. Τα λεφτά είναι τα μισά από όσα είχαμε πάρει.

Έχουμε τα μισά λεφτά από είχαμε πέρυσι στο παντελόνι μας αυτή την περίοδο και λιγότερα από τα μισά και τα προβλήματα είναι πάρα πολλά. Δεν έχουμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, για την οικογένειά μας… τίποτε… Και δεν υπάρχει λύση, δεν βλέπουμε τίποτε στον ορίζοντα. Το θέμα δεν είναι τοπικό, είναι πανελλήνιο. Βλέπετε τι γίνεται στη Λάρισα, στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική… και έρχεται και η Agrotica στην Έκθεση Θεσσαλονίκης προσεχώς.

Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν και οι συνάδελφοί μας σε άλλες περιοχές και αναλόγως θα κινηθούμε και εμείς. Επιμένω, τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα και πρέπει ο κόσμος να το πιστέψει αυτό το πράγμα. Δεν είχαμε καμία όρεξη μέσα στη νύχτα και μέσα στο χιονιά να έρθουμε στην Εθνική οδό.. θέλουμε να το καταλάβει ο κόσμος. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει.

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
Αποχώρησε μετά από 17 χρόνια η ψυχή του στίβου ΓΣΑ, Χάιδω Καραπτσιά

Αποχώρησε μετά από 17 χρόνια η ψυχή του στίβου ΓΣΑ, Χάιδω Καραπτσιά

Η προπονήτρια που συνέδεσε το όνομά της με τον στίβο του Αλμυρού για σχεδόν δύο δεκαετίες,…