• 27 Ιανουαρίου, 2024

Σύσκεψη για την στήριξη μετά τη φυσική καταστροφή υπό τον Υφ. Χρ. Τριαντόπουλο στον Δήμο Αλμυρού με τη Δημοτική Αρχή την Αντιπεριφερειάρχη και τους παραγωγικούς φορείς

Σύσκεψη για την στήριξη μετά τη φυσική καταστροφή υπό τον Υφ. Χρ. Τριαντόπουλο στον Δήμο Αλμυρού με τη Δημοτική Αρχή την Αντιπεριφερειάρχη και τους παραγωγικούς φορείς

Την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2024, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, τον Δήμο Αλμυρού στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης της περιοχής μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023.

Πρόκειται για τη συνέχεια των επισκέψεων του Υφυπουργού σε όλους τους Δήμους της Μαγνησίας που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές των προηγούμενων μηνών με στόχο, αφενός, την ανάλυση με όλους τους τοπικούς παράγοντες του σχεδίου στήριξης και αποκατάσταση που υλοποιείται σε κάθε περιοχή και, αφετέρου, για την προτεραιοποίηση των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν την επόμενη περίοδο σε κάθε περιοχή σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και τον κάθε Δήμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού μία ανοικτή συζήτηση σε δυο φάσεις, η πρώτη με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς φορείς και η δεύτερη με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής, καθώς και κατοίκους της.

 

Στις συζητήσεις παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κυρία Άννα – Μαρία Παπαδημητρίου, η οποία συνοδευόταν και από τους υπαλλήλους οι οποίοι εργάζονται για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τα κλιμάκια αρωγής μετά τις φυσικές καταστροφές και οι οποίοι έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες –ειδικά- στους αγρότες για την ολοκλήρωση των ελέγχων και της ηλεκτρονικής υποβολής δικαιολογητικών.

Η κα Παπαδημητρίου ενημέρωσε ότι έχουν καταγραφεί τα προβλήματα της περιοχής και «περιμένουμε από το Υποδομών να μας ενημερώσει ποια έργα θα γίνουν από την Περιφέρεια και ποια από τους Δήμους για να προχωρήσουμε… η Δημοτική Αρχή ας μας παραδώσει τη δική της λίστα έργων που πρέπει να πραγματοποιηθούν και τις επισημάνσεις της στα σημαντικά θέματα».

Ο Δήμαρχος Αλμυρού, ενημέρωσε για την κατάσταση του Δήμου και τον σχεδιασμό μεγάλων και σημαντικών έργων της νέας Δημοτικής Αρχής τον Υφυπουργό κ. Τριαντόπουλο σε μια πρώτη ειδική σύσκεψη. Ακολούθως διευκόλυνε τη σύσκεψη και ενημέρωση του Υφυπουργού με τους προέδρους των κοινοτήτων και των παραγωγικών φορέων, αλλά ενημέρωσε την κυρία Αντιπεριφερειάρχη, ότι η λίστα είναι έτοιμη των παρεμβάσεων και έργων που πρέπει να γίνουν είναι έτοιμη και θα σταλεί και επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος δήλωσε στο e-almyros.gr: «Σήμερα στον Αλμυρό συνεχίζεται η διαδικασία διαλόγου αλλά και συντονισμού που έχουμε αναπτύξει με τους Δήμους της Μαγνησίας που επλήγησαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Στον Δήμο Αλμυρού έχουμε αναπτύξει μια συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και με την έγκριση των δυο εκατομμυρίων πριν από λίγες μέρες προχωράμε καθώς ωριμάζει και η διαδικασία και σε νέα χρηματοδότηση, ενώ μαζί και με την αντιπεριφερειάρχη και τα αρμόδια στελέχη παρουσιάσαμε στους τοπικούς παραγωγικούς φορείς την υλοποίηση του σχήματος της κρατικής αρωγής και πως αυτό επιταχύνεται μετά τις παρεμβάσεις που κάναμε, τις αναδιαρθρώσεις για την υλοποίηση του σχετικού έργου. Την επόμενη περίοδο θα αρχίσουν και οι αγρότες της Μαγνησίας να λαμβάνουν το 50% της επιχορήγησης για τις ζημιές που έχουν στο έγγειο κεφάλαιο στον εξοπλισμό τους στα εργαλεία και τον εξοπλισμό τους. Συνεχίζουμε λοιπόν σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλους, την κυβέρνηση  και όλους τους βαθμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης να υλοποιούμε το σχέδιο αποκατάστασης στη Μαγνησία, τη Θεσσαλία, όπως και σε κάθε άλλη γωνιά της πατρίδας μας.»

 

Θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ στο e-almyros.gr με συνέντευξη του Υφυπουργού, τις τοποθετήσεις και τα αιτήματα των αιρετών και των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων, τις σημαντικές πληροφορίες που έδωσαν οι υπάλληλοι της Αντιπεριφέρειας και κυρίως τα έργα που η Δημοτική Αρχή Αλμυρού προγραμμάτισε και χθες ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό.


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
Χρ. Τριαντόπουλος: Ποια τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από το ακραίο φαινόμενο στον Παγασητικό που δρομολογούνται

Χρ. Τριαντόπουλος: Ποια τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από το ακραίο φαινόμενο στον Παγασητικό…

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την…
Αποχώρησε μετά από 17 χρόνια η ψυχή του στίβου ΓΣΑ, Χάιδω Καραπτσιά

Αποχώρησε μετά από 17 χρόνια η ψυχή του στίβου ΓΣΑ, Χάιδω Καραπτσιά

Η προπονήτρια που συνέδεσε το όνομά της με τον στίβο του Αλμυρού για σχεδόν δύο δεκαετίες,…