• 22 Ιανουαρίου, 2024

Ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Αλμυρού

Ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Αλμυρού

Αυξημένη ζήτηση για το εμβόλιο του covid, άνοιξε και δεύτερη γραμμή εμβολιασμού

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα εγκαθίσταται ο εργολάβος στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και αρχίζουν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού, βελτίωσης και ανακαίνισης της κτηριακής εγκατάστασης. Αυτές τις ημέρες γίνεται η προετοιμασία των χώρων προκειμένου να συνεχιστεί κανονικά και χωρίς προβλήματα η λειτουργία της ιατρικής μονάδας, ενώ παράλληλα τα συνεργεία θα εκτελούν τις εργασίες τους.

Προβλέπεται νέα διαρρύθμιση των εσωτερικών χώρων, αλλαγές στα παράθυρα και τις πόρτες, έλεγχος και ενίσχυση της στατικότητας του κτηρίου. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU και μαζί με το Κέντρο Υγείας Αλμυρού περιλαμβάνει επίσης αυτά του Βελεστίνου και της Αργαλαστής.

Τα κτήρια στα οποία στεγάζονται τα Κέντρα Υγείας έχουν κατασκευαστεί κατά κύριο λόγο τη δεκαετία του 1980 και η ανακαίνισή τους στοχεύει στην ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση, δηλαδή στην αναβάθμιση της θερμομόνωσης, του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και δικτύων τους και γενικότερα της κατάστασης των κτηριακών υποδομών τους (τοιχοποιίες, δάπεδα, οροφές, μονώσεις, στέγες κ.λπ.).

Πιο αναλυτικά, η ενεργειακή αναβάθμιση επιτυγχάνεται με τη θερμομόνωση του κελύφους, μέσω της κατασκευής εξωτερικής μόνωσης, της αντικατάστασης των κουφωμάτων και της ανακατασκευής και θερμομόνωσης των στεγών και των δωματίων. Επιπλέον προβλέπεται η κατά περίπτωση μερική ή συνολική αντικατάσταση του Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού και η ανακατασκευή των Ηλεκτρομηχανολογικών Δικτύων.

Η κτηριακή λειτουργία τους βελτιώνεται περαιτέρω με την εκτέλεση των αναγκαίων κατά περίπτωση, εσωτερικών διαρρυθμίσεων, την αντικατάσταση εξοπλισμού και τη δημιουργία διατάξεων και την εγκατάσταση εξοπλισμού για την διευκόλυνση πρόσβασης ατόμων μειωμένης κινητικότητας, κατά περίπτωση. Επιπλέον προβλέπονται όλες οι αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης φθορών καθώς επίσης και οι απαιτούμενες εργασίες αναβάθμισης του περιβάλλοντος χώρου.

Δεύτερη γραμμή εμβολιασμού: Λόγω της αυξημένης ζήτησης των πολιτών για το εμβόλιο του covid, ειδικότερα μετά την περίοδο των εορτών, στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού λειτουργεί και δεύτερη γραμμή εμβολιασμού. Έτσι, εμβόλια πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και κάθε Παρασκευή.


Σχετικά Άρθρα

Αυτοψία Υπουργού Αδ. Γεωργιάδη στα έργα του Κέντρου Υγείας Αλμυρού

Αυτοψία Υπουργού Αδ. Γεωργιάδη στα έργα του Κέντρου Υγείας Αλμυρού

Σύντομη επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Υγείας…
Δεν λειτουργεί το τηλέφωνικό κέντρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού – Που τηλεφωνούμε για έκτακτα περιστατικά

Δεν λειτουργεί το τηλέφωνικό κέντρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού – Που τηλεφωνούμε για έκτακτα περιστατικά

Μας ενημέρωσαν από τη διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, ότι μετά από βλάβη στον κεντρικό πίνακα,…
Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο προσωπικό του Κ.Υ. Αλμυρού

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο προσωπικό του Κ.Υ. Αλμυρού

Με κεντρικό σύνθημα “Η γνώση σώζει ζωές” πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18/5/2024 και την Κυριακή 19/5/2024 στο…