• 22 Δεκεμβρίου, 2023

Αυτοψία Αγοραστού στον κόμβο Αλμυρού – Δηλώσεις

Αυτοψία Αγοραστού στον κόμβο Αλμυρού – Δηλώσεις

Στον κόμβο που παραδόθηκε εδώ και λίγο καιρό σε χρήση, στην είσοδο του Αλμυρού, βρέθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος Κώστας Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο θματικός Αντιπεριφερειάρχης κος Ιωάννης Τέας και ο νέος Δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης.

Διαβάστε τις δηλώσεις που έκαναν στην κάμερα του «Λαού».

Κώστας Αγοραστός: Ένα από τα πολλά έργα που έγιναν εδώ στον Αλμυρό, έργο ασφάλειας που χρειαζόταν μέσα στην πόλη, ολοκληρώθηκε ο κυκλικός κόμβος, έχει αλλάξει η αρχιτεκτονική του τοπίου και ξεκινάει ο δεύτερος κυκλικός κόμβος στην είσοδο της Ευξεινούπολης, προγραμματισμένος, δημοπρατημένος και είναι έτοιμος να εγκατασταθεί ο εργολάβος. Είναι έργα που αναβαθμίζουν το τοπίο αλλά και την ασφάλεια στις μετακινήσεις. Εδώ ήταν ένα σταυροδρόμι που έγιναν πολλά ατυχήματα κι αναλάβαμε την πρωτοβουλία να σχεδιάσουμε, να μελετήσουμε, να δημοπρατήσουμε, να βρούμε τη χρηματοδότηση και να ολοκληρώσουμε το έργο αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους εδώ, είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθεια, τη στήριξη. Κάναμε μεγάλα έργα, πολλά έργα, νερού όπως το Μαυρομάτι, αναπλάσεων των πόλεων, το καταδυτικό μουσείο στην Αμαλιάπολη, αναβάθμιση δρόμων, νέες γέφυρες, στηρίξαμε την επιχειρηματικότητα, βελτιώσαμε τις τοπικές υποδομές ακόμη και σε πολύ απομακρυσμένα χωριά. Συνεχίζουμε να βοηθάμε γιατί θέλουμε το καλό της Θεσσαλίας.

Δωροθέα Κολυνδρίνη: Από την πρώτη ημέρα που ταχθήκαμε σε αυτό τον ρόλο μέχρι και την τελευταία είναι υποχρέωσή μας, ήμαστε απόλυτα συνειδητοποιημένοι γι’ αυτό που κάνουμε και τίποτα δεν άλλαξε μετά το πέρας των εκλογών. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο, τους συμπολίτες μας της Μαγνησίας που μας στήριξαν αυτά τα χρόνια., που μας έδιναν μια ξεκάθαρη εντολή και νομίζω ότι φανήκαμε αντάξιοι σε σχέση με αυτή. Ο Δήμος Αλμυρού είναι μεγάλος αλλά ανταποκριθήκαμε στο εύρος των αναγκών που υπήρχαν, αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης κι ασφαλτόστρωση στην Ευξεινούπολη, καινούργια σχολεία, προγραμματικές συμβάσεις με τον Δήμο για γήπεδα, ολοκληρώθηκε η κερκίδα στη Σούρπη, δρόμος Αργιλοχώρι-Ανθότοπος. Εμείς ποτέ δεν είδαμε τους αριθμούς, κάναμε δρόμο 1 εκατομμυρίου στο Αργολοχώρι και τον Ανθότοπο, χωριά των 200 κατοίκων. Ξεκινήσαμε από τα πιο μικρά χωριά, κάναμε τριγωνικές τάφρους στην Ανάβρα, αντικαταστήσαμε όλο τον ασφαλτοτάπητα, κάναμε καινούργια άσφαλτο στη Βρύναινα, στη Φυλάκη, την Παναγία Ξενιά, στο Κρόκιο τα πεζοδρόμια, οι δύο γέφυρες στο Αϊδίνι. Αφήνουμε το αποτύπωμά μας, υπάρχουν έργα που έχουν το όνομα Αγοραστός-Κολυνδρίνη και δεν το λέω με ματαιοδοξία γιατί είναι έργα που οραματιστήκαμε και τα κάναμε πράξη.

Δημήτρης Εσερίδης: Χθες Πέμπτη πήγαμε σε πέντε Υπουργεία κι έμεινα πολύ ευχαριστημένος από τις επαφές μας. Είμαστε ένας Δήμος στη νοτιοδυτική Μαγνησία με μεγάλη έκταση, ο κος Τριαντόπουλος κατανόησε τα προβλήματα και χρηματοδότησε τον Δήμο με 2 εκατομμύρια. Το θέμα ανάπτυξης δεν είναι θέμα μόνο της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά θέμα επίσης συνεργασίας με τους Βουλευτές, τους Υπουργούς, την Περιφέρεια. Σε μία αγροκτηνοτροφική περιοχή σίγουρα υπάρχουν προβλήματα όταν έχει 1000 χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας και μετά τις θεομηνίες υπάρχουν πολλοί κατεστραμμένοι δρόμοι. Στις ελαιοπαραγωγικές περιοχές, τον Πτελεό, το Αχίλλειο, η Αμαλιάπολη, η Δρυμώνα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα οι αγρότες διότι δεν μπορούν να φθάσουν στα κτήματά τους. Εγώ και οι συνεργάτες μου θα προσπαθήσουμε σε ένα νέο μοντέλο διοίκησης του Δήμου, να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα των πολιτών.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Λήξη συναγερμού για την φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους – Ευχαριστήριο Δημάρχου

Λήξη συναγερμού για την φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους – Ευχαριστήριο Δημάρχου

Υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε σήμερα περίπου στις 16:30 στους Αγίους Θεοδώρους, ενώ συνεχίζονται…
Καταγγελτική επιστολή Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ για την Δημοτική Αρχή Αλμυρού

Καταγγελτική επιστολή Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ για την Δημοτική Αρχή Αλμυρού

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση-καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας: Σε επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αμαξοστάσιο του…
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Προχωρούν οι διαδικασίες για ακόμη τρία νέα ΠΟΠ- ΠΓΕ προϊόντα

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Προχωρούν οι διαδικασίες για ακόμη τρία νέα ΠΟΠ- ΠΓΕ προϊόντα

Δημόσια διαβούλευση από την Περιφέρεια για  3 νέα ΠΟΠ- ΠΓΕ προϊόντα  Ρεβίθι Φαρσάλων, Βοσκοτύρι Λιβαδίου και…