• 19 Δεκεμβρίου, 2023

Βιωματικές δράσεις μαθητών του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. και 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού

Βιωματικές δράσεις μαθητών του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. και 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού

Την Δευτέρα 11-12-2023 στις 10:30 το πρωί με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε τους μαθητές και μαθήτριες του 4ου Δημοτικού σχολείου Αλμυρού, τη διευθύντριά τους Χαμηλού Παρασκευή, τους συνοδούς εκπαιδευτικούς Βασίλη Καμίλαλη και Σοφία Μπάρδα στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.

Αφού αρχικά τους ξεναγήσαμε στους χώρους μας και στα εργαστήριά μας, Γεωπονίας και Κεραμικής, οι μαθητές και οι μαθήτριες των δυο σχολείων συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα της Γλώσσας όπου η διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού Μαρία Τσούγκρα έκανε τις συστάσεις και αναφέρθηκε στην καθημερινότητά μας στο σχολείο. Έπειτα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων, μιλήσαμε για τα δικαιώματά μας και στη συνέχεια όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες, με όρεξη για δράση και αλληλεπίδραση, συμμετείχαν σε βιωματικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε σε μεικτές ομάδες. Δημιούργησαν ένα πόστερ χρησιμοποιώντας σαν σχέδιο τις παλάμες τους, πάνω στις οποίες έγραψαν κάποια από τα δικαιώματα τους, θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα για έναν κόσμο που μας χωρά όλους. Γιατί είμαστε όλοι άνθρωποι και είμαστε τόσο διαφορετικοί όσο και μοναδικοί και όλοι, ανεξαιρέτως, δικαιούμαστε να απολαμβάνουμε το σεβασμό, τη δικαιοσύνη, την ισότητα!

Στη συνέχεια, συγκεντρωθήκαμε όλοι στην κεντρική αυλή του σχολείου μας και σε ένα ευχάριστο και ζεστό κλίμα, φτιάξαμε χάρτινες κάρτες-στολίδια, τις ζωγραφίσαμε και γράψαμε ευχές. Με τις κάρτες αυτές αλλά και με στολίδια που μας έφεραν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού στολίσαμε μαζί το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας. Η χαρά και ο ενθουσιασμός ήταν ζωγραφισμένα στα πρόσωπα όλων!

Ήταν μια ήμερα ξεχωριστή για όλους μας που μας γέμισε με περηφάνια για τους μαθητές και τις μαθήτριες που συνεργάστηκαν τόσο όμορφα και μας χάρισαν μια μοναδική εμπειρία συμπερίληψης! Ήσασταν όλοι και όλες υπέροχοι και μας κάνατε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον! Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού που με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας! Ευχαριστούμε και τις υπεύθυνες της δράσης τις εκπαιδευτικούς του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού κ. Στεφανία Χαζαρή Κοινωνική Λειτουργός, την κ. Καλλιόπη Καραλή Φιλόλογο, την κ. Ελένη Τσιντζήρα, Ψυχολόγο.

Η Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού Μαρία Τσούγκρα


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…