• 8 Δεκεμβρίου, 2023

Επίσκεψη κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στη Νοτιοδυτική Μαγνησία

Επίσκεψη κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στη Νοτιοδυτική Μαγνησία

Στο προσκήνιο οι ανάγκες για μεταρρυθμίσεις

στην τοπική αυτοδιοίκηση

και στην αντιμετώπιση

των ακραίων καιρικών φαινομένων

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τη Νοτιοδυτική Μαγνησία την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου εν όψει της επίσκεψης του κ. Ανδρουλάκη στις Βρυξέλλες για τη συνάντησή του με την Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα, για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για ενίσχυση ανθεκτικότητας και αποκατάσταση Θεσσαλίας.

Το κλιμάκιο απαρτιζόταν από τους κ. Δημήτρη Μπιάγκη, ​Βουλευτή Κέρκυρας & Υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εθνικής Άμυνας, τον κ. Γιώργο Πεταλωτή, ​Γραμματέα Τομέα Άμυνας και τον κ. Θωμά Χατζηαθανασίου, ​Αναπλ. Γραμματέα Τομέα Άμυνας.

Το κλιμάκιο συνόδευσαν το στέλεχος της τοπικής του ΠΑΣΟΚ κ. Φώτης Χατζηδημητρίου, η κα Τασούλα Χατζηδάκη Γραμματέας οργανωτικού ΠΑΣΟΚ, οι υποψήφιοι βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ κα Ούτα Μαρία και κ. Σκρίμπας και οι νεοεκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας κα Βίκυ Αγγελίδη και κ. Κωνσταντίνος Ζαρκάδας.

Οι επισκέψεις ξεκίνησαν από  τον ελαιουργικό συνεταιρισμό Πτελεού, ενώ ακολούθησε συνάντηση με κατοίκους του Πτελεού και των Αγίων Θεοδώρων. Επόμενοι σταθμοί η Σούρπη, το δημοτικό σχολείο Σούρπης, η κατεστραμμένη γέφυρα Ξηριά Αλμυρού, το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός «Δήμητρα» στην Αγχίαλο, 111 Π.Μ. Αγχιάλου και στις Μικροθήβες όπου συναντήθηκαν με κτηνοτρόφους της περιοχής. Το μεσημέρι έγινε μια σημαντική διαβούλευση με τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκο.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού παρουσίασε στο κλιμάκιο τις ανάγκες για μεταρρυθμίσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, χωριστά σε κάθε άξονα, ενώ παρουσίασε τις ειδικές ανάγκες του Αλμυρού. Ιδιαίτερα ανέπτυξε την εμπειρία του από τη διαχείριση της …μονιμο-κρίσης, δηλαδή με Ιανό, Ντάνιελ, κορωνοϊό… και όσα πρέπει να αλλάξουν για να ενισχυθούν οι Δήμοι για την πρόληψη και άμεση αποκατάσταση μετά από μια μεγάλη φυσική καταστροφή.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Δημήτρης Μπιάγκης δήλωσε στην κάμερα του ealmyros.gr:

“Η επίσκεψη στον Αλμυρό μπορεί να χαρακτηριστεί εξαιρετική. Είναι μία περιοχή που έχει όλες τις προϋποθέσεις ανάπτυξης και δυστυχώς δεν τυγχάνει βοήθεια από πουθενά από τους θεσμικούς φορείς. Θεωρώ ότι η επόμενη ημέρα δεν μπορεί να είναι παρά με την κοινωνία, οπότε αυτός είναι ο λόγος παρουσίας του κλιμακίου ΠΑΣΟΚ εδώ, αφουγκραζόμαστε, ακούμε την κοινωνία και εμπλουτίζουμε το πρόγραμμά μας. Θέλουμε να είμαστε δίπλα στο πρόβλημα και ο σχεδιασμός μας πρώτα και κυρίαρχα να έχει τις προτεραιότητες που η ίδια η κοινωνία βάζει. Θα αναφέρω ένα παράδειγμα που με εντυπωσίασε από τη θετική πλευρά κι έχει να κάνει με τον Συνεταιρισμό Γυναικών, μία εξαιρετική πρωτοβουλία η οποία κρατάει 22 χρόνια, μία ομάδα γυναικών αγαπημένες συνεργάζονται μεταξύ τους οι οποίες έχουν ελάχιστα προς το ζην αλλά δουλεύουν με μεράκι μαζί. Είναι ένας συνεταιρισμός με τεράστια προοπτική αλλά φρενάρει γιατί δεν έχει βρεθεί το επίσημο κράτος να τον στηρίξει.

Είναι πράγματα που πρέπει να τα αξιολογήσουμε και την επόμενη ημέρα να δώσουμε την προτεραιότητα που υπάρχει. Οι ομάδες της κοινωνίας που παίρνουν πρωτοβουλίες, έχουν ιδανικά, πρέπει να μας βρουν αρωγούς δίπλα τους. Εμάς στην καθημερινότητά μας, στο πολιτικό μας dna είναι η ουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είμαστε εκείνο το κόμμα που ιστορικά έχει κάνει τις τομές, έχει βάλει περιεχόμενο και στον α΄ βαθμό και στο β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιες αποκλίνουσες πολιτικές που έχουν μπερδέψει αυτούς τους ρόλους. Η γραφειοκρατία, η πολυνομία, η έλλειψη πρωτοβουλιών σε αυτή την κατεύθυνση… Δεν μπορεί λοιπόν παρά η επόμενη ημέρα να γίνει με την κοινωνία για την κοινωνία με τους ίδιους τους φορείς που η κοινωνία αναδεικνύει. Είναι ο πρώτος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης που μαζί με τις αρμοδιότητες πρέπει να έχει τα ανάλογα οικονομικά κονδύλια και ο δεύτερος βαθμός όχι να τον βλέπουμε σαν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης που θέλει να ελέγχει οτιδήποτε κινείται σε επίπεδο περιφέρειας μέσω του δικού της πολιτικού «συνεταίρου». Είναι ένα στοίχημα πολύ μεγάλο η τοπική αυτοδιοίκηση για το ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά δεν έχουμε φοβηθεί να τολμάμε, να κάνουμε τις τομές αυτές. Η πατρίδα μας, ο λαός μας, η χώρα μας να δείξει τις πραγματικές της δυνατότητες μέσα από την αποκέντρωση, να μεταφέρουμε την εξουσία στους ανθρώπους και τους φορείς που πρέπει. Είναι μία ανάγκη της εποχής.”

 Κλιμάκια περιόδευσαν στον Βόλο και το Πήλιο, ενώ σήμερα Σάββατο θα επισκεφθούν το Ρήγα Φεραίο. Οι κ. Δημήτρης Μάντζος, Βουλευτής Επικρατείας, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, κ. Χρήστος ΞΕΝΟΚΩΣΤΑΣ, Αναπλ. Γραμματέας Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιάννης ΤΣΑΚΝΗΣ, Αναπλ. Γραμματέας Τομέα Παιδείας θα συναντηθούν με κατοίκους του Στεφανοβικείου και της Κάρλας τις 10:00 το πρωί, στις 11:00 θα επισκεφθούν τα Κανάλια, τον ταμιευτήρα και τη βυθισμένη γέφυρα, θα συναντηθούν με παραγωγούς της περιοχής και θα συνεχίσουν την περιοδεία τους στο Βελεστίνο, στο Κέντρο Υγείας. Ακολούθως θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο ενάντια στο LNG στην Παραλία του Βόλου στο Ηρώο.

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…