• 4 Δεκεμβρίου, 2023

Εκδήλωση Φλόγας: Ήταν πραγματικά μια «Νύχτα Μαγικιά»

Εκδήλωση Φλόγας: Ήταν πραγματικά μια «Νύχτα Μαγικιά»

Δανειζόμαστε την ανάρτηση της φίλης (και εκ των διοργανωτών) Δήμητρας Θεοδωράκη, μέλους της Φλόγας, σχετικά με την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Φλόγας:

Ήταν πραγματικά μια «Νύχτα Μαγικιά»… Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΦΛΟΓΑΣ Μαγνησίας σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αλμυρού και τον Λαογραφικό  Μορφωτικό Όμιλο Πτελεού αφιερωμένη σε δυο μεγάλες μορφές του ελληνισμού, στον Μίκη Θεοδωράκη, τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη της χώρας μας, και τον Γιάννη Θεοδωράκη, αδερφό του αείμνηστου Μίκη, τον σπουδαίο δημοσιογράφο και ποιητή που με την απαράμιλλη δημιουργική τους κοινή πορεία άφησαν μεγάλη και σπουδαία καλλιτεχνική παρακαταθήκη.

Επίτιμη καλεσμένη της εκδήλωσης η κυρία Μάρω Θεοδωράκη μουσικός – συγγραφέας, κόρη του Γιάννη και ανιψιά του Μίκη Θεοδωράκη την οποία ευχαριστούμε θερμά για την τιμή που μας έκανε να είναι κοντά μας, κοντά στα παιδιά της ΦΛΟΓΑΣ και να μας «ταξιδέψει» παίζοντας στο πιάνο μελοποιημένα ποιήματα του Γιάννη Θεοδωράκη από τον Μίκη Θεοδωράκη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι: Μικτή χορωδία του Δήμου Αλμυρού, η μικτή χορωδία του Πτελεού και η κυρία Χρύσα Μαρδάκη (κοινωνιολόγος – συγγραφέας) που απήγγειλε ποιήματά του Μίκη Θεοδωράκη και οι μουσικοί Γιάννης Καμπουρίδης και Πολυμεράκης Χρήστος.

Την διδασκαλία των συνόλων, την επιμέλεια του προγράμματος και τη διεύθυνση χορωδιών και φωνητικού- ορχηστρικού συνόλου είχε η Μαριάννα Σαμαρτζή.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς που στηρίζουν το έργο της Φλόγας – Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.

 

Την ίδια μέρα, στο ισόγειο του Πολιτιστικού Κέντρου Αλμυρού πραγματοποιήθηκε το χριστουγεννιάτικο bazaar της ΦΛΟΓΑΣ. Κάθε Χριστούγεννα, οι γονείς, τα παιδιά και οι εθελοντές της Φλόγας κατασκευάζουν τα πιο ξεχωριστά χριστουγεννιάτικα στολίδια, γούρια και δώρα. Πολλοί συμπολίτες μας στήριξαν το bazaar στηρίζοντας με τον τρόπο τους τις οικογένειες που «ζεσταίνει» η ΦΛΟΓΑ!

Η σύμπραξη και η αλληλεγγύη έφερε και φέτος με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα των Χριστουγέννων και της αγάπης στην πόλη μας. Συγχαίρουμε τους διοργανωτές για την εκδήλωση και ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

 


Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στη Γιορτή Αμυγδάλου στις Μικροθήβες

Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στη Γιορτή Αμυγδάλου στις Μικροθήβες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Αυγούστου 2024  για τρίτη συνεχή χρονιά η Γιορτή Αμυγδάλου…
Εκδηλώσεις μνήμης για τον έναν αιώνα από την ανταλλαγή  πληθυσμών Ελλήνων Καππαδοκίας-Τούρκων Ελλαδικού χώρου

Εκδηλώσεις μνήμης για τον έναν αιώνα από την ανταλλαγή πληθυσμών Ελλήνων Καππαδοκίας-Τούρκων Ελλαδικού χώρου

Γράφει ο Ευθύμης Ζιγγιρίδης Συμπληρώνεται ένας αιώνας από την ιστορική ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλήνων χριστιανών της…
Η γυναίκα μου τρελάθηκε – Εξαιρετική παράσταση από την «Αειράνη» του Ρήγα Φεραίου

Η γυναίκα μου τρελάθηκε – Εξαιρετική παράσταση από την «Αειράνη» του Ρήγα Φεραίου

Μια κωμωδία σε… συνεχή ροή και απρόοπτα, παρουσίασε η θεατρική ομάδα «Αειράνη» του Δήμου Ρήγα Φεραίου,…