• 23 Νοεμβρίου, 2023

Στις 2 Δεκεμβρίου η μεγάλη εκδήλωση αφιέρωμα στους Μίκη και Γιάννη Θεοδωράκη

Στις 2 Δεκεμβρίου η μεγάλη εκδήλωση αφιέρωμα στους Μίκη και Γιάννη Θεοδωράκη

Για το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου ορίστηκε να πραγματοποιηθεί η μεγάλη εκδήλωση της Φλόγας Μαγνησίας στον Αλμυρό, ένα μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη και την πολύτιμη παρακαταθήκη των αδερφών Μίκη και Γιάννη Θεοδωράκη. Στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού.

Είναι η εκδήλωση που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 10/9/23 αλλά είχε αναβληθεί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των καταστροφών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμυρού και γενικότερα της Μαγνησίας.

Αποτελεί συνδιοργάνωση του συλλόγου Φλόγα Μαγνησίας-Φίλοι Φλόγας Αλμυρού, του Δήμου Αλμυρού, της Μικτής Χορωδίας Δήμου Αλμυρού και της Μικτής Χορωδίας του Λαογραφικού Ομίλου Πτελεού. Επίτιμη προσκεκλημένη της βραδιάς θα είναι η βραβευμένη μουσικός και διακεκριμένη συγγραφέας Μάρω Θεοδωράκη, κόρη του ποιητή και δημοσιογράφου Γιάννη Θεοδωράκη και ανιψιά του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει απαγγελία ποιημάτων και τραγούδια που θα αποδώσουν οι χορωδοί, ενώ η είσοδος στην εκδήλωση πραγματοποιείται με προαιρετική οικονομική ενίσχυση μέσω κουπονιού υπέρ της Φλόγας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Α’ Μέρος: Ο Μίκης γράφει για τα παιδιά

Β’ Μέρος: Όταν ο Γιάννης συνάντησε μουσικά τον Μίκη

Γ’ Μέρος: Δύο χρόνια χωρίς τον Μίκη

Την επιμέλεια της διδασκαλίας, αλλά και τη διεύθυνση του προγράμματος έχει αναλάβει η καθηγήτρια Μουσικής, Πιανίστα και Μαέστρος, Μαριάννα Σαμαρτζή. Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Μικτή Χορωδία Δήμου Αλμυρού και  η  Μικτή Χορωδία του Λαογραφικού Μορφωτικού Ομίλου Πτελεού μαζί με τους μουσικούς, Χρήστο Πολυμεράκη (κιθάρα) και Ιωάννη Καμπουρίδη (μπουζούκι). Στις απαγγελίες ποιημάτων συμμετέχουν μέλη της χορωδίας και η Χρύσα Μαρδάκη (κοινωνιολόγος-συγγραφέας). Για τη συγκέντρωση χορηγιών πριν την εκδήλωση και τη συγκέντρωση συνεισφορών υπέρ της Φλόγας κατά τη διάρκειά της, μπορείτε να απευθύνεστε στις Εθελόντριες Φίλες της Φλόγας Αλμυρού, Έφη Αγελάρη, Δήμητρα Θεοδωράκη, Νεκταρία Κοτζαπαναγιώτη, Σοφία Μπίλικα, Βιβή Χαμηλού.

Η Φλόγα καίει και θα καίει όσο υπάρχουν παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες που την έχουν ανάγκη και όσο έχουμε κοντά μας όλους εσάς, που συνδράμετε σε κάθε μας πρωτοβουλία. Σας περιμένουμε στη φιλανθρωπική αυτή εκδήλωση για να σταθούμε όλοι μαζί δίπλα στις οικογένειες που πολεμούν τον καρκίνο και να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τον δύσκολο αγώνα τους.


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
Αποχώρησε μετά από 17 χρόνια η ψυχή του στίβου ΓΣΑ, Χάιδω Καραπτσιά

Αποχώρησε μετά από 17 χρόνια η ψυχή του στίβου ΓΣΑ, Χάιδω Καραπτσιά

Η προπονήτρια που συνέδεσε το όνομά της με τον στίβο του Αλμυρού για σχεδόν δύο δεκαετίες,…
Κέρδισε η Αλληλεγγύη στην γιορτή του Αγίου Νικολάου για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου – Ευχαριστήριο

Κέρδισε η Αλληλεγγύη στην γιορτή του Αγίου Νικολάου για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου – Ευχαριστήριο

Μία υπέροχη μουσική βραδιά προσέφεραν καταξιωμένοι ντόπιοι καλλιτέχνες και η αθρόα προσέλευση του κόσμου επιβεβαίωσε την…