• 28 Οκτωβρίου, 2023

Με λαμπρότητα και καλό καιρό η 28η Οκτωβρίου στον Αλμυρό – video, φωτο

Με λαμπρότητα και καλό καιρό η 28η Οκτωβρίου στον Αλμυρό – video, φωτο

Από το χάραμα τις 28ης Οκτωβρίου, οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούν χαρμόσυνα στον Αλμυρό, ενώ όλα είναι έτοιμα για την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. Στις 10:οο, πιστά στο πρόγραμμα παρατάχθηκαν έξω από τον Μητροπολιτικό ναό τα στρατιωτικά τμήματα και αυτά των σχολείων.

Εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, οι Στρατιωτικοί, οι Αστυνομικοί και οι Πολιτικές Αρχές, εκπρόσωποι των Οργανώσεων και των Συμπολιτών παρίστανται στην επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επίτροπου π. Γεώργιου Μπέκα, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Τον πανηγυρικό της επετείου εκφώνησε η κα Τσιαρδακλή Ελένη, καθηγήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

Ακολούθησε η παρέλαση στη συμβολή των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Φίλωνος

Την παρέλαση εκφώνησε ο κος Καπράνας Γιώργος, διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού και η κα Σαλάτα Ελένη, καθηγήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού.

Λίγο μετά τις 12 ακολούθησαν Ελληνικοί χοροί από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού, στην Κεντρική Πλατεία, υπό την ευθύνη των Καθηγητών Φυσικής,  κου Φλεβάρη Αθανασίου και κας Λέτσιου Μαρίνας. Οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με δεξίωση στο Δημαρχείο.

Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες:

 

 


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…