• 22 Οκτωβρίου, 2023

Ο ΓΣΑ έχασε στη Μελίκη δεχόμενος 7 σερί τρίποντα στο φινάλε!

Ο ΓΣΑ έχασε στη Μελίκη δεχόμενος 7 σερί τρίποντα στο φινάλε!

Με το αριστερό μπήκε στο νέο πρωτάθλημα της National League 2 ο ΓΣΑ καθώς έχασε δικό του… παιχνίδι. Προηγήθηκε με 14 πόντους στη λήξη της τρίτης περιόδου, ωστόσο η Μελίκη έφθασε στην ανατροπή και το ροζ φύλλο με τελικό σκορ 80-78. Εκπληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο έκανε η ομάδα της Ημαθίας σημειώνοντας 7 συνεχόμενα τρίποντα, τα τέσσερα σερί ο νεαρός Βουρτζούμης κι επιμέρους σκορ 24-8.

Συνολικά η Μελίκη ευστόχησε σε 15 σουτ έξω από τα 6,75 και διέλυσε κάθε άμυνα του Αλμυρού, με τους «κυανόλευκους» να μην πιστεύουν τον τρόπο με τον οποίον χάθηκε ο αγώνας…

Ο ΓΣΑ προηγήθηκε 19-24 στο πρώτο δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο ο Γιώργος Λάππας σημείωσε 8 πόντους και οι Παπούλιας, Πολίτης από ένα τρίποντο. Οι δυο τους συνέχισαν να σηκώνουν το βάρος στο σκοράρισμα, ενώ πολύτιμες λύσεις στη δεύτερη περίοδο έδωσε ο Βαγγέλης Αργύρης που πέτυχε πρώτα ένα δίποντο και στη συνέχεια τρίποντο. Έτσι, στα αποδυτήρια το σύνολο του Ζαρονικόλα πήγε με διψήφια διαφορά +12. Τη διατήρησε και στη συνέχεια με τους Παπούλια-Πολίτη να έχουν 9 και 8 πόντους αντιστοίχως στη γ’ περίοδο.

Με το σκορ στο 68-78, τίποτα δεν προμήνυε το φινάλε. Για τέσσερα λεπτά ο ΓΣΑ έμεινε χωρίς πόντο, ενώ αντιθέτως οι γηπεδούχοι συνέχισαν να εκτελούν από μακριά. Μετά τα επτά τρίποντα, ο Πλεξίδας πέτυχε τους τρεις τελευταίους πόντους της αναμέτρησης, δίποντο και μία βολή. Ο Αλμυρός είχε την τελευταία επίθεση, έγινε φάουλ χωρίς βολές και στο φινάλε, επαναφορά με 4,5 δεύτερα στο χρονόμετρο. Ο Παπούλιας πήρε την μπάλα αλλά γλίστρησε και δεν μπόρεσε να εκδηλώσει επίθεση.

Η Μελίκη είχε τρία τρίποντα στην α’, δύο στη β’, τρία στη γ’ και επτά στη δ’ περίοδο.

Σημειώνουμε ότι οι Λάππας υπέστη τράβηγμα στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου κι αποχώρησε τραυματίας, ενώ στη Μελίκη δεν ταξίδεψε ο άρρωστος Μαμούρας.

Δεκάλεπτα: 19-24, 35-47, 56-70, 80-78
Μελίκη (Ασλανίδης): Παγώνης 6 (1), Κυριάκου 3 (1), Μαρμαρίδης, Βουρτζούμης 19 (5), Στακτάρης 5 (1), Καρκάρας 2, Ματράκας, Πλεξίδας 19 (1), Ντόβας, Νεστορόπουλος, Βογιατζής 24 (6).
ΓΣΑ (Ζαρονικόλας): Κοντοστάθης 9 (1), Λάππας 13 (1), Παπούλιας 18 (1), Μασούρας 3, Κανατούλας, Μυλωνάς, Ξηρομερήσιος, Αργύρης 7 (1), Πολίτης 20 (2), Πελεκούδας 8.


Σχετικά Άρθρα

Επενδύει στους μικρούς ο Γιάννης Στεργιόπουλος

Επενδύει στους μικρούς ο Γιάννης Στεργιόπουλος

Σημαντική η παραμονή του Νίκου Κανατούλα στον ΓΣΑ, επτά αθλητές από το εφηβικό τμήμα ακολουθούν την…
Στις 5 Οκτωβρίου η έναρξη της Α1 ΕΣΚΑΘ – Οι 14 αντίπαλοι του ΓΣΑ τη νέα σεζόν 2024-25

Στις 5 Οκτωβρίου η έναρξη της Α1 ΕΣΚΑΘ – Οι 14 αντίπαλοι του ΓΣΑ τη νέα…

Με 15 ομάδες θα γίνει το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ, εφόσον όλες δηλώσουν συμμετοχή μετά την…
Γιάννης Μελέτης: Το επίτευγμα αυτής της ομάδας ήταν ανεπανάληπτο

Γιάννης Μελέτης: Το επίτευγμα αυτής της ομάδας ήταν ανεπανάληπτο

Την αποχώρησή του από τα διοικητικά του ΓΣΑ ανακοίνωσε ο Γιάννης Μελέτης με την ακόλουθη δήλωση…