• 16 Οκτωβρίου, 2023

Πρόταση για συνέχιση του «Κέντρου Κοινότητας Αλμυρού», ανάδοχος για τον δρόμο Νηές-Λεύκη

Πρόταση για συνέχιση του «Κέντρου Κοινότητας Αλμυρού», ανάδοχος για τον δρόμο Νηές-Λεύκη

Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλμυρού εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλία 2021-2027 για τη συνέχιση της δράσης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλμυρού» για 26 μήνες από 31-10-2023 έως 31-12-2025. Ο Δήμαρχος – Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, εισηγούμενος το παραπάνω θέμα είπε τα ακόλουθα: Με την υπ’ αριθ. 5912/18-09-2023 Πρόσκληση, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας καλεί τους δυνητικούς δικαιούχους, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Αλμυρού, να υποβάλλουν προτάσεις, προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος Θεσσαλία του Ταμείου ΕΚΤ+ και της Δράσης 4Β.11.3.1 «Κέντρα Κοινότητας με την ενσωμάτωση ΚΕΜ, παραρτημάτων Ρομά (συνεχιζόμενες δομές)».

Η δράση αφορά στη συνέχιση της υποστήριξης λειτουργίας των δομών «Κέντρα Κοινότητας» στους 25 Δήμους της Θεσσαλίας, για διάστημα 26 μηνών (μέχρι 31-12-2025), τα οποία χρηματοδοτούνταν κατά την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 (ΠΕΠ. Θ.). Η συνέχιση της συγχρηματοδότησης θα γίνει βάσει των αποτελεσμάτων σχετικής μελέτης αξιολόγησης όπως προβλέπεται στο ΕΣΠΑ και ΠεΠ. Η μελέτη θα εκπονηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Συντονισμού. Τα Κέντρα Κοινότητας έχουν ως στόχο την υποστήριξη των ΟΤΑ α΄ βαθμού στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη εντός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή λειτουργίας τους.

Ωφελούμενοι της δράσης είναι οι πολίτες που διαβιούν στην περιοχή παρέμβασης του Κέντρου Κοινότητας και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας ή διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, ηλικιωμένοι, ωφελούμενοι του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Ως προς τη στελέχωση του Κέντρου Κοινότητας Αλμυρού, προβλέπεται η συνέχιση του ίδιου προσωπικού -αριθμός και ειδικότητες- που περιλαμβάνονται στις πράξεις που είναι ενταγμένες στο ΠΕΠ.Θ. όπως ισχύουν.

 

Ανάδοχος για τον δρόμο Λεύκη-Νηές
Στον Αλμυρό συνεδρίασε η Επιτροπή Διαγωνισμού, σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αλμυρού για την ανάθεση της σύμβασης υλοποίησης του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ-ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΝΗΕΣ Δ.Ε. ΣΟΥΡΠΗΣ-ΛΕΥΚΗ Δ.Ε. ΠΤΕΛΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ» προκειμένου να προβεί στον έλεγχο και την αξιολόγηση των δικαιολογητικών. Η Επιτροπή Διαγωνισμού προέβη στον έλεγχο των ως άνω δικαιολογητικών όπου διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία που δηλώθηκαν με το ΕΕΕΣ του προσωρινού αναδόχου είναι αληθή και ότι τα δικαιολογητικά κατακύρωσης του είναι πλήρη και ορθά. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό ΙΙ της επιτροπής διαγωνισμού του έργου και ως εκ τούτου ανάδοχος, σύμφωνα με την προαναφερθείσα διαδικασία αξιολόγησης των δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου, κατακυρώνεται η εταιρεία «ΛΑΤΟΜΕΙΑ

ΤΥΡΝΑΒΟΥ Α.Ε.». Κατακυρώθηκε η σύμβαση στην εν λόγω εταιρεία.


Σχετικά Άρθρα

Συστάσεις του Δήμου Αλμυρού ενόψει των ισχυρών βροχών και καταιγίδων

Συστάσεις του Δήμου Αλμυρού ενόψει των ισχυρών βροχών και καταιγίδων

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αλμυρού ενημερώνει ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων…
Ρεπορτάζ ένα χρόνο μετά την επέλαση του Daniel – Οι εργασίες που έγιναν ή εκκρεμούν σε κάθε περιοχή του Δήμου Αλμυρού

Ρεπορτάζ ένα χρόνο μετά την επέλαση του Daniel – Οι εργασίες που έγιναν ή εκκρεμούν σε…

Σε εξέλιξη το μεγάλο έργο της αποκατάστασης σχεδόν εξολοκλήρου της αγροτικής οδοποιίας   Μετά τον μεσογειακό…
Τα θέματα του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού

Τα θέματα του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού

Δημόσια Τακτική Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 για…