• 3 Οκτωβρίου, 2023

Η διακήρυξη της Λαϊκής Συσπείρωσης με υποψήφιο Δήμαρχο Αλμυρού τον Σάββα Τσόγκα

Η διακήρυξη της Λαϊκής Συσπείρωσης με υποψήφιο Δήμαρχο Αλμυρού τον Σάββα Τσόγκα

Στις εκλογές του Οκτώβρη είναι ανάγκη να γίνει ακόμα ένα βήμα απέναντι στον αρνητικό συσχετισμό, να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε από καλύτερες θέσεις, λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και στον δήμο μας. Για να εκλεγούν περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι που θα αποτελέσουν στήριγμα στον αγώνα του λαού για τα δικαιώματα του.

Στηρίζουμε σταθερά τα δίκαια αιτήματα του εργατικού – λαϊκού κινήματος, είμαστε δίπλα στους αγώνες :

  • Για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, ανθρώπινα ωράρια και συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζομένους.
  • Για μείωση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας, για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των μικρών επαγγελματικών και εμπόρων, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων.
  • Για ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων με αξιοπρεπείς κατώτερες εγγυημένες τιμές.
  • Για αντιπλημμυρικά έργα, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, που να καλύψουν όλες τις Δημοτικές Ενότητες με βαθυφράγματα στους χειμμάρους και τα ρέματα
  • Για αντισεισμική θωράκιση με τον απαραίτητο προσεισμικό έλεγχο όλων των δημοσίων κτιρίων και ειδικά των σχολείων, που το 80% στον Δήμο είναι με παλιούς αντισεισμικούς κανονισμούς.
  • Για αντιπυρική προστασία και ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία και αναβάθμιση όλων των δασικών οικοσυστημάτων του δήμο μας. Καλά είναι τα φωτάκια και οι κυκλικοί κόμβοι, αλλά κοντέψαμε να καούμε!
  • Για προστασία του περιβάλλοντος με την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων και ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βιομηχανικής ρύπανσης. Να ακυρώσουμε την καταστροφική εγκατάσταση LNG στον Παγασητικό. Να μην προχωρήσει η άναρχη και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση έργων ΑΠΕ που συνοδεύεται από πλήθος περιβαλλοντικών επιπτώσεων και οξύνει την ενεργειακή φτώχεια.
  • Είμαστε αντίθετοι στην δημιουργία «ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΥ» στο Τσιγγέλι, που υποστηρίζει τα αμερικονονατοικά σχέδια στην χώρα μας και στοχοποιεί τη ζωή των δημοτών μας σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής.
  • Να ολοκληρωθεί το αποχετευτικό συστήμα της Σούρπης και να επανενταχτεί στο σύστημα η Αμαλιάπολη. Σύνδεση της Ευξεινούπολης – Πλατάνου- Κροκίου με τον κεντρικό σύστημα του Αλμυρού. Νέο ξεχωριστό αποχετευτικό για την Δημοτική Ενότητα Πτελεού .
  • Για διαχείριση της αποκομιδής απορριμμάτων, με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, το σεβασμό στο περιβάλλον και την υγεία των δημοτών μας. Παλεύουμε για την κατάργηση του τέλους ταφής και περιβαλλοντικής εισφοράς, που θα εκτινάξει το κόστος στα 55 ευρώ α/τόνο.
  • Αξιοποίηση του φράγματος «Μαυρομάτι» για επαρκές και ποιοτικό νερό για της Δημοτικές Ενότητες Σούρπης και Πτελεού. Είμαστε απέναντι στην προσπάθεια περαιτέρω εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του νερού.
  • Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, μεγάλα τμήματα του οποίου βρίσκονται σε τραγική και επικίνδυνη κατάσταση. Διαπλάτυνση και εκσυγχρονισμός της επαρχιακής οδό Αλμυρού – Σούρπης – Αχιλλείου.
  • Στήριξη των υποδομών υγείας και όλων των κοινωνικών δομών με σταθερή κρατική χρηματοδότηση. Να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Αλμυρού και το Ιατρείο Σούρπης με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Αγροτικοί γιατροί σε όλα τα χωριά του Δήμου μας.
  • Έργα για την ανάπτυξη των υποδομών Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού. Διερεύνηση ίδρυσης Μουσικού σχολείου σύμφωνα με όρους και προδιαγραφές του Υπουργείου Παιδείας. Μόνιμη οικονομική ενίσχυση Αθλητικών και Πολιτιστικών συλλόγων για την ανάδειξη της ερασιτεχνική δημιουργίας. Ίδρυση Δημοτικού Κινηματογράφου για προβολές σε όλα τα χωριά.
  • Προστασία του παραλιακού μετώπου από αυθαίρετες κατασκευές για να έχουν πρόσβαση στην θάλασσα όλοι οι δημότες. Ιδιαίτερη φροντίδα για καθαρές ακτές και υποδομές.
  • Δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου
  • Διεκδίκηση κονδυλίων και συνεργασία με κτηνιάτρους, φιλοζωικές οργανώσεις, κυνηγετικό σύλλογο, για συλλογή και στείρωση αδέσποτων ζώων σε όλο τον Δήμο με άμεση απομάκρυνση των επικινδύνων.

 

Στις 8 Οκτώβρη ψηφίζουμε « Λαϊκή Συσπείρωση Αλμυρού» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Σάββα Τσόγκα.

Δυναμώνουμε την πραγματική μαχητική – λαϊκή αντιπολίτευση! Αρκετά το «πάμε και όπου βγει»! Ήρθε η ώρα να το «Πάμε αλλιώς!»

Ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση Αλμυρού»  για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.

 Υποψήφιος Δήμαρχος Αλμυρού Σάββας Τσόγκας


Σχετικά Άρθρα

Δ. Εσερίδης: Οι προπαρασκευαστικές δράσεις του Δήμου Αλμυρού για την πυρασφάλεια

Δ. Εσερίδης: Οι προπαρασκευαστικές δράσεις του Δήμου Αλμυρού για την πυρασφάλεια

Σε ερώτηση του Επικεφαλής του Συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» κου Σάββα Τσόγκα περί σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής…
Μήνυμα Σάββα Τσόγκα: Μπαίνουμε μπροστά για την οργάνωση της πάλης του λαού

Μήνυμα Σάββα Τσόγκα: Μπαίνουμε μπροστά για την οργάνωση της πάλης του λαού

Χαιρετίζουμε όσους και όσες στήριξαν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο και στην Περιφέρεια. Ιδιαίτερα…
Σ. Τσόγκας: Το κόκκινο γαρύφαλλο της Λαϊκής Συσπείρωσης να γεμίσει τις κάλπες

Σ. Τσόγκας: Το κόκκινο γαρύφαλλο της Λαϊκής Συσπείρωσης να γεμίσει τις κάλπες

Το απόγευμα της Τρίτης 3 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Αλμυρού Σάββα Τσόγκα…