• 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο Νίκος Χαυτούρας για τις καταστροφές στον Νομό μας: Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν άμεσα

Ο Νίκος Χαυτούρας για τις καταστροφές στον Νομό μας: Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν άμεσα

Η κάλπη της επόμενης Κυριακής μας δίνει ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ευκαιρία για αλλαγή σκυτάλης στην Περιφέρεια ψηφίζοντας τον συνδυασμό ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ.

 

Ο γιατρός Νίκος Χαυτούρας  υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ της Ελευθερίας Τζανακούλη τοποθετήθηκε σε όσα τραγικά βιώνουν οι πολίτες του Βόλου, της Μαγνησίας αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας .

Βιώνουμε μια ακόμη ολοκληρωτική καταστροφή στον νόμο Μαγνησίας αλλά και σε ολόκληρη την Θεσσαλία ! Οι εικόνες απ άκρη σ’ άκρη μιλούν από μόνες τους. Δεν είναι η στιγμή για αντιπαραθέσεις ούτε για σπέκουλα πάνω από τα χαλάσματα…αλλά οι πολιτικές ευθύνες είναι δεδομένες! Ήρθε η ώρα να  αποδοθούν. Η ώρα της κάλπης έφτασε.

Χάρτινες υποδομές…ανεπαρκής πρόληψη. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας και παραμυθιάζουμε τους πολίτες με την καραμέλα της κλιματικής αλλαγής.

Παντού ακαθάριστοι χείμαρροι… και ρέματα

Ρέμα  Ματσάγγου απροστάτευτο…μετά την πρώτη πλημμύρα….

Ο Κραυσίδωνας είχε χρόνια να καθαριστεί…. και καθαρίστηκε ελλιπώς μετά την πρώτη πλημύρα. Ποτάμι Αναύρου . Τα φερτά υλικά της πρώτης πλημύρας δεν καθαρίστηκαν ποτέ και  παρασύρθηκε μέχρι και το παλιό ιστορικό γεφυράκι για τους πεζούς. Και παντού στον νομό μας τα ίδια. Βόλος, Αλμυρός, Αγριά, Δράκεια, Μηλίνα, Πουρί, Ζαγορά όλο το Ανατολικό Νότιο Πήλιο τρομερές καταστροφές σε δρόμους και υποδομές. Και τα νησιά μας. Κανένα έργο καμία ουσιαστική υποδομή στην 13χρονη θητεία της παρούσας Περιφερειακής αρχής. Μόνο φωτογραφίες και γελάκια στο καταδυτικό πάρκο Αλοννήσου.

Αυτά τα καταγγείλουν καθημερινά οι πολίτες στα ΜΜΕκαι τα social media. Όσοι εθελοτυφλούν έχουν πολιτικές σκοπιμότητες και προσπαθούν να σώσουν την καρέκλα τους που τρίζει και όπως φαίνεται θα πνιγεί μέσα στην λάσπη των ημερών.

Αλλά η ανεπάρκεια και η απαξίωση δεν είναι μόνο εκεί..

Το οδικό δίκτυο Πηλίου απαρχαιωμένο.. χωρίς ουσιαστικά έργα εδώ και χρόνια και καμιά στρατηγική πρόληψης.. αυτή είναι η αλήθεια.. Ανευθυνότητα ανυπαρξία…

Ας απαντήσει ο νυν περιφερειάρχης.. Υπάρχει ή όχι μελέτη αντιπλημμυρικών έργων για τους χείμαρρους του Βόλου από την πρώην Νομαρχία που δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Που παραμένει στα συρτάρια εδώ και 13 χρόνια; Που πήγαν τα χρήματα για τα αντιπλημμυρικά; Το 2021, μετά τον “Ιανό” σύμφωνα με δημοσιεύματα διατέθηκαν πάνω από 400 εκατ. για αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία που δεν υλοποιήθηκαν ΠΟΤΕ.

Το  καλύτερο αύριο… εξαρτάται από τους πολίτες. …Μόνο από τον λαό  Είναι μονόδρομος…

Τα επικοινωνιακά παιχνίδια τους ως τεθλιμμένοι συγγενείς να φωτογραφίζονται πάνω από τις λάσπες δεν συγκινούν κανέναν και είναι κατόπιν εορτής. Μην παρασύρεστε και

μην δίνετε άφεση αμαρτιών. Δεσμεύομαι ενώπιον σας, πως εφόσον η Μαγνησία, μας δώσει την δυνατότητα  οι ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ να είναι η νέα Περιφερειακή αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου η πρώτη προτεραιότητα και το μεγάλο βάρος θα πέσει στα αντιπλημμυρικά έργα που θα ξεκινήσουν άμεσα στην νέα μας θητεία.

 

Η κατάντια δεν πάει άλλο. Την άλλη Κυριακή ας δείξουμε με την ψήφο μας την αγανάκτηση μας.  Φτάνει πια η κοροϊδία για την Μαγνησία. Η λάσπη που κάλυψε τα σπίτια μας, τα αυτοκίνητα μας, τις περιουσίες μας, τις καρδιές πρέπει να καλύψει και τις δικές τους γυαλιστερές καρέκλες. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν δόθηκε στο λαό της Θεσσαλίας  η ευκαιρία για μια τόσο άμεση απάντηση στην κάλπη. Το χαστούκι πρέπει να είναι ηχηρό. Είναι στο χέρι μας. Μην αφήσεις αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη γιατί δεν θα υπάρξει δεύτερη.


Σχετικά Άρθρα

Στη Βουλή από τον Αλ. Μεϊκόπουλο τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων της Μαγνησίας

Στη Βουλή από τον Αλ. Μεϊκόπουλο τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων της Μαγνησίας

Σε κοινοβουλευτική Ερώτηση προχώρησαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Βέττα Καλλιόπη και Γαβρήλος Γιώργος φέρνοντας…
Ο ραφτάκος των λέξεων: Παιδική παράσταση στον Αλμυρό

Ο ραφτάκος των λέξεων: Παιδική παράσταση στον Αλμυρό

Μια παιδική παράσταση βασισμένη σε ένα υπέροχο βιβλίο, ένα σύγχρονο παραμύθι για όλες τις ηλικίες, θα…
Επαγγελματίες της Μαγνησίας εξέφρασαν την αγανάκτησή τους – Δηλώσεις προέδρου Επιμελητηρίου κι επαγγελματικών φορέων

Επαγγελματίες της Μαγνησίας εξέφρασαν την αγανάκτησή τους – Δηλώσεις προέδρου Επιμελητηρίου κι επαγγελματικών φορέων

Την μαζική έκφραση αγανάκτησης όλων των επαγγελματιών της Μαγνησίας εξέφρασαν σε σημερινή Σ/Τ ο Πρόεδρος του…