• 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Ξημερώνει βυθισμένος και άγρια χτυπημένος ο Βόλος από τον Elias – Παντού προβλήματα στη Μαγνησία

Ξημερώνει βυθισμένος και άγρια χτυπημένος ο Βόλος από τον Elias – Παντού προβλήματα στη Μαγνησία

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στον Βόλο υπερχείλισαν τα δυο του ποτάμια Άναυρος και Κραυσίδωνας. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Σε πολλές γειτονιές το νερό ξεπερνά τους 60 πόντους. Έγιναν περισσότεροι από 300 απεγκλωβισμοί.

Στον Βόλο έχει μεταβεί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. στη Μαγνησία επιχειρούν 280 πυροσβέστες με 99 οχήματα καθώς και η 2η, 4η και 8η ΕΜΑΚ, με λέμβους και 2 άρματα καθώς και η 1η και 2η ΕΜΟΔΕ, ενώ συνδράμει και ο στρατός με βάρκες, ερπυστριοφόρα και Hummer.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει ακόμη, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν. Αναμένουμε το πρώτο φως της ημέρας για να αποτιμήσουμε έστω εν μέρει την κατάσταση. Οι πολίτες χωρίς νερό και ρεύμα πέρασαν την πιο δύσκολη νύχτα της ζωής τους… δυσκολότερη από αυτή με το φαινόμενο Daniel. Ανοίγουν τα κινητά μεταδίδουν ένα “είμαστε καλά, δεν έχουμε ρεύμα” για να το δουν οι δικοί τους άνθρωποι, απευθύνουν μια προσευχή και τα ξανακλείνουν για να εξοικονομήσουν μπαταρία. Το νοσοκομείο πλημμυρισμένο και αυτό.

Όπως μεταδίδει το TheNewspaper “δρόμοι έχουν παρασυρθεί από ρέματα και από τα ορμητικά νερά αποκλείοντας ολόκληρες περιοχές από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Ο δρόμος στην Άλλη Μεριά κατέρρευσε, το ίδιο και στις Αηδονοφωλιές, στο σημείο που είχε μπαζωθεί προσωρινά λόγω της προηγούμενης καταστροφής. Έπεσε ο δρόμος και στην Κουκουράβα, αλλά και στο Μέγα Ρέμα, αποκλείοντας τη Μακρινίτσα.”

Οι γύρω περιοχές με σοβαρά προβλήματα, παρακάρλιες περιοχές, Κατήραγα, Νέα Αγχίαλος, Αϊδίνι απροσπέλαστο, ο Πτελεός με σοβαρά προβλήματα οδοποιϊας και το Πηγάδι Πλημμυρισμένο, στην Αγριά το νερό είναι μέχρι το γόνατο. Μηλίνα, Χόρτο και Πλατανιάς, η κατάσταση είναι και εκεί τραγική.

Θα ακολουθήσουν πολλά αναλυτικά ρεπορτάζ μέσα στην ημέρα. Οι στιγμές είναι δραματικές.

Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Σήμερα Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα και τη Βοιωτία (κυρίως τη δυτική και βόρεια).

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στον Δήμο Αλμυρού είναι κλειστός και ο βρεφονηπιακός. Με ενημέρωσή του ο Δήμος ανακοινώνει:

Παρακαλούμε τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.
❗️Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 6936542784 (Δήμαρχος), 6936036002 (Λεωνίδας Βούλγαρης) και 693 008 2915, 6973984940 (Αρετή Μπέη).

 


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…