• 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Βασίλης Παληάς: Σκέψεις για τις δημοτικές εκλογές

Βασίλης Παληάς: Σκέψεις για τις δημοτικές εκλογές

Ακολουθεί κείμενο του Βασίλη Παληά, υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό  #ζωή_αλλάζουμε της Ζωής Ράππου:

Πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, περιφερειακές και δημοτικές. Το προεκλογικό θερμόμετρο ανεβαίνει την ίδια στιγμή, που η πρόσφατη θεομηνία έχει αφήσει πληγωμένο και τον τόπο μας κι ο κόσμος δικαίως διαμαρτύρεται. Δύσκολη η κατάσταση. Τρέλα! Από την άλλη, οι υποψήφιοι που διεκδικούν μια θέση στην Περιφέρεια ή το Δήμο πολλοί. Τους εύχομαι καλό αγώνα και καλή επιτυχία στους ίδιους και τις παρατάξεις τους.

Τα βιογραφικά ποικίλα. Όλοι έχουν προτερήματα, όλοι επιτυχημένοι, ε; Πώς λοιπόν, ο ψηφοφόρος να επιλέξει κάποιον ή κάποια; να πειστεί για την καταλληλότητα του, να εμπιστευθεί την παράταξη του; με τι κριτήρια; ποιες προδιαγραφές; Ο μισός Αλμυρός, Ευξεινούπολη και χωριά, υποψήφιοι κι όλοι γνωριζόμαστε, ή έτσι νομίζουμε, κι από την καλή κι από την ανάποδη. Η επιλογή πολύ δύσκολη. “Όχι αυτόν ψήφισε, όχι εμένα, γιατί εγώ…” Τα κοντάρια μακριά, δυνατά ή χάρτινα πρεσπαπιέ; οι πανοπλίες ατσαλένιες ή γυάλινες; πονοκέφαλος! Είναι ικανός ο τάδε; Ααα, ξέρει πολύ κόσμο! Ναι αλλά είναι ικανός, δραστήριος, με όρεξη για δουλειά, για κοινωνική προσφορά; έχει ιδέες για το μέλλον της περιοχής μας; “Άστα αυτά, ας κοιτάξουμε την καθημερινότητά μας. Θα ψηφίσουμε και μετά στο καβούκι μας”.

Σπίτι δουλειά, δουλειά σπίτι και μετά τι; καφετέρια; ωραία, αυτό είναι όλο; μετά τι; Τι έχει ο Αλμυρός; Έλα τώρα που δεν έχει… Έχουμε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τέννις. Έχουμε τη θάλασσα, το βουνό μας, έχουμε το Κουρί. Το Κουρί μας! Έχετε δίκιο, μας φτάνουν. Όμως, πάντα χρειάζεται και κάτι άλλο. Κάτι παραπάνω. Αλλά ποιος θα τα φροντίσει όλα αυτά, ποιος θα τα νοιάζεται, ποιος θα τα αξιοποιήσει, αν όχι οι εκπρόσωποι μας; γι’ αυτό δεν τους ψηφίζουμε;

“Έλα τώρα, καλά είναι. Είσαι καλά, κοιτά τα χωριά, υπάρχουν και χειρότερα”. Ναι, υπάρχουν, αλλά εμείς τι κάνουμε; “έλα τώρα, μην παραπονιέσαι, έχουμε καλούς δρόμους, όπου θέλουμε πηγαίνουμε, χωρίς πρόβλημα”. Αλήθεια τώρα; πού πάμε; για που τραβάει ο τόπος μας; “Είμαστε καλά, μην παραπονιέσαι, υπάρχουν και χειρότερα… πφφφ!” Όντως! Η καθημερινότητά μας, η ρουτίνα μας, τί άλλο υπάρχει; υπάρχει κάτι άλλο; φέισμπουκ, ίνσταγκραμ, και κράξε! Ναι όμως μετά; “Ε τι μετά; μετά ύπνο. Θα κοιμηθώ και την επόμενη μέρα θα είναι καλύτερα. Κάτι θ’ αλλάξει, δεν μπορεί!

Κάποιος θα κάνει καλύτερα τα πράγματα. Δε μπορεί, κάτι θα γίνει. Υπάρχει άλλωστε κι ο μηχανισμός πίσω από όλο αυτό. Κάτι θα αλλάξει, δεν μπορεί, κάτι θα αλλάξει!” Αμ δε, τίποτα δεν θα αλλάξει, αν δεν πάρεις τις σωστές αποφάσεις. Τίποτε δεν θα αλλάξει αν δεν σκεφθείς σαν ενεργός πολίτης.

Δώσε τη δυνατότητα σ’ εκείνο ή εκείνη που έχει ικανότητες, αξίες, ενσυναίσθηση, διάθεση για προσφορά στον τόπο. Επέλεξε σοφά. Χωρίς τις υποδείξεις κάποιου κουμπάρου ή γείτονα. Χωρίς κομματισμούς. Όχι από υποχρέωση και υπολογισμό. Επέλεξε όποιον σε εμπνέει. Όποιον εκφράζει τις ίδιες ανησυχίες με τις δικές σου. Ακόμα κι όποιον θεωρείς ικανό να αναλάβει βαριές ευθύνες και να τραβήξει, όπως λέμε, το κάρο από τη λάσπη.

Επέλεξε τον, όχι επειδή επιδιώκεις να σου κάνει προσωπικές χάρες, αλλά γιατί προσδοκάς να κάνει τα αυτονόητα για το κοινό καλό. Καλή ψήφο συνδημότη. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία συνυποψήφιε. Εύχομαι από καρδιάς, ο Αλμυρός και η περιοχή ολόκληρη να διοικηθεί από τους καταλληλότερους, να οργανωθεί από τους καλύτερους, να πάει μπροστά με τους πιο άξιους. Για την ευημερία και την πρόοδο όλων μας!


Σχετικά Άρθρα

# ζωή_αλλάζουμε: Αξιοπρεπής και καθαρός αγώνας κομίζοντας πολιτικό ήθος

# ζωή_αλλάζουμε: Αξιοπρεπής και καθαρός αγώνας κομίζοντας πολιτικό ήθος

Ευχαριστώ θερμά τους άξιους συνεργάτες μου για την τιμή που μου έκαναν να συνταχτούν μαζί μου…
Ιωάννης Βαλωμένος: Αγνοούνται συστηματικά τα τεχνικά προγράμματα των Κοινοτήτων – Χρειάζεται αλλαγή στον τρόπο διοίκησης του Δήμου

Ιωάννης Βαλωμένος: Αγνοούνται συστηματικά τα τεχνικά προγράμματα των Κοινοτήτων – Χρειάζεται αλλαγή στον τρόπο διοίκησης του…

Ονομάζομαι Βαλωμένος Ιωάννης. Μεγάλωσα και διαμένω στους Αγίους Θεοδώρους όπου και εργάζομαι στην παραγωγή ελιάς και…
Αικατερίνη Μπουκοβάλα Κοντοστάθη: Ζητώ την ψήφο σας, θέτοντας υποψηφιότητα με τον συνδυασμό #ζωή_αλλάζουμε

Αικατερίνη Μπουκοβάλα Κοντοστάθη: Ζητώ την ψήφο σας, θέτοντας υποψηφιότητα με τον συνδυασμό #ζωή_αλλάζουμε

Είμαι υποψήφια γιατί: Ο Αλμυρός, πόλη που ζω για περισσότερα από 40 χρόνια, είναι τόπος με…