• 6 Σεπτεμβρίου, 2023

Πάνω από 30 κλήσεις για βοήθεια και διασώσεις δέχθηκε το Π.Κ. Δρυμώνα – Δεκάδες διασώσεις πολιτών

Πάνω από 30 κλήσεις για βοήθεια και διασώσεις δέχθηκε το Π.Κ. Δρυμώνα – Δεκάδες διασώσεις πολιτών

Από το βράδυ της Τρίτης όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Κλιμακίου Δρυμώνα είναι επί ποδός και λαμβάνει μέρος σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού πολιτών από σπίτια, ενώ παράλληλα κάνει αντλήσεις υδάτων. Ηρωικές ήταν και είναι οι προσπάθειες όλων των πυροσβεστών που με κίνδυνο της ζωής τους -μερικοί εγκλωβίστηκαν στα ορμητικά νερά- και αυταπάρνηση, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για να επιτελέσουν το καθήκον τους, υπό την καθοδήγηση του διοικητή Στέλιου Κανατούλα.

Προτεραιότητα δόθηκε φυσικά στον απεγκλωβισμό ατόμων που παγιδεύτηκαν σε σπίτια. Πρώτες κλήσεις δέχθηκε το Κλιμάκιο για την παραλία Αλμυρού όπου απεγκλώβισε 2 άτομα και εν συνεχεία στον Άγιο Τρύφωνα όπου επενέβη και μετέφερε σε ασφαλές σημείο 5 ανθρώπους.

Στη Λειχούρα απεγκλωβίστηκαν 13 άτομα από 3 έως 82 ετών, το ένα με κινητικά προβλήματα. Εκεί βρέθηκαν οκτώ οχήματα με 16 άνδρες της Πυροσβεστικής, ενώ κλήθηκε και δύναμη της ΕΜΑΚ με βάρκα. Με συντονισμό των τοπικών Αρχών Κοινότητας και Δήμου, τα 13 άτομα οδηγήθηκαν σε ξενοδοχεία της περιοχής, ενώ υπάρχει μέριμνα για τη σίτισή τους.

Στη Μιτζέλα ένα άτομο κάλεσε για βοήθεια έχοντας ανέβει στην ταράτσα του σπιτιού του, ωστόσο όταν έπεσε η στάθμη του νερού κατέβηκε με ασφάλεια. Στη Σούρπη απεγκλωβίστηκαν 2 άτομα και 1 στην Αγία Τριάδα. Μάλιστα μία γυναίκα δεν ήθελε να φύγει και παρά τη θέλησή της, οι πυροσβέστες την μετέφεραν σε ασφαλές σημείο κρίνοντας πως υπήρχε μεγάλος κίνδυνος για τη ζωή της.

Οι διασώσεις συνεχίζονται τώρα το πρωί -ώρα 10:44- καθώς υπήρξε νέα κλήση για βοήθεια από κατοίκους της Λειχούρας. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα στην ευρύτερη περιοχή Αλμυρού.

Ο διοικητής του Κλιμακίου Δρυμώνα Στέλιος Κανατούλας είναι από την πρώτη στιγμή σε όλες τις επιχειρήσεις. Όπως είπε, όλη η περιοχή του Αλμυρού επλήγη από το έντονο καιρικό φαινόμενο και το γεγονός ότι έσπασαν μεγάλοι χείμαρροι δημιούργησε μία δύσκολη κατάσταση, εξήρε τη συνδρομή άλλων υπηρεσιών και του Δήμου Αλμυρού στις επιχειρήσεις, ενώ έκανε λόγο για πάνω από 30 κλήσεις για απεγκλωβισμούς. «Δίνουμε προτεραιότητα να σώσουμε τις ανθρώπινες ζωές και μετά θα κάνουμε αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους. Ζητάμε την υπομονή του κόσμου, όλη η δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου δίνει ηρωικές μάχες από χθες το βράδυ και συνεχίζει. Είμαστε κοντά στον πολίτη όποτε μας χρειάζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Συνεχής ενημέρωση – Σ’ αυτό το άρθρο ενημερώνουμε με όλες τις νέες πληροφορίες για την επέλαση του Daniel στη Μαγνησία

 


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
Διπλάσιο αριθμό δόσεων για τις πληγείσες από τον Daniel επιχειρήσεις ζητά ο Δ. Κουρέτας

Διπλάσιο αριθμό δόσεων για τις πληγείσες από τον Daniel επιχειρήσεις ζητά ο Δ. Κουρέτας

Τον διπλασιασμό του αριθμού των δόσεων, από 24 σε 48, για όλες τις υφιστάμενες φορολογικές και…
Αποχώρησε μετά από 17 χρόνια η ψυχή του στίβου ΓΣΑ, Χάιδω Καραπτσιά

Αποχώρησε μετά από 17 χρόνια η ψυχή του στίβου ΓΣΑ, Χάιδω Καραπτσιά

Η προπονήτρια που συνέδεσε το όνομά της με τον στίβο του Αλμυρού για σχεδόν δύο δεκαετίες,…