• 23 Αυγούστου, 2023

Με νέο προπονητή οι μισές ομάδες της Α’ Τοπικής Κατηγορίας

Με νέο προπονητή οι μισές ομάδες της Α’ Τοπικής Κατηγορίας

Ο προπονητής είναι το «άλφα και το ωμέγα» για κάθε ερασιτεχνική ομάδα ποδοσφαίρου. Θα λέγαμε πως είναι αυτός που κάνει τις μεταγραφές, αυτός που έχει την ευθύνη της σωστής εκγύμνασης των ποδοσφαιριστών ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς, αυτός που κανονίζει το πρόγραμμα προπονήσεων και φιλικών αγώνων, αυτός που προσελκύει και κρατάει τους παίκτες στους αγωνιστικούς χώρους.

Το περασμένο καλοκαίρι, στο αντίστοιχο κείμενό μας, είχαμε γράψει για ψήφο εμπιστοσύνης στους προπονητές που ολοκλήρωσαν την προηγούμενη σεζόν αφού μόνο τρεις σύλλογοι της Α’ Τοπικής είχαν νέο πρόσωπο στην τεχνική τους ηγεσία στο ξεκίνημα της περιόδου. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει φέτος αφού από τα 14 σωματεία, τα μισά βρέθηκαν στη διαδικασία αναζήτησης νέου προπονητή.

Υπάρχουν οι «σταθερές», οι παλιοί γνώριμοι και οι καινούργιες επιλογές… Ομάδες όπως ο Τοξότης και ο Σαρακηνός είναι συνυφασμένες με τους ανθρώπους που τις καθοδηγούν. Ο Θανάσης Χρυσοχού αποτελεί τον μακροβιότερο προπονητή στην κατηγορία και δίχως υπερβολή, το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς όταν αναφέρεται στον ιστορικό σύλλογο του Βόλου, είναι το όνομά του… Παρομοίως για τους «ροσονέρι» όπου ο Φασουράκης έχει ήδη συμπληρώσει επτά σεζόν και πάει στην όγδοη.

Ιδιαίτερη η σχέση του Ρήγα Φεραίου με τον Λάκη Μπακάλη. Λένε «ουδείς προφήτης στον τόπο του» αλλά αυτό δεν ισχύει για τον Βελεστινλιώτη τεχνικό που αποτελεί εγγύηση επιτυχίας. Έχει οδηγήσει τον σύλλογο της ιδιαίτερης πατρίδας του σε μοναδικές επιτυχίες στις εθνικές κατηγορίες, σε τίτλους πρωταθλημάτων και Κυπέλλων. Η τελευταία του θητεία ξεκίνησε πριν δύο καλοκαίρια.

Οι νεοφώτιστες ομάδες εμπιστεύονται αυτούς που τις ανέβασαν… Ο Πανιώνιος θα πορευτεί στην Α’ με τον Κώστα Παπαστεργίου, η Σκιάθος με τον ντόπιο Βασίλη Μυγδαλάκη, ενώ ο πρωταθλητής της δεύτερης κατηγορίας με τον Νίκο Σκουφογιάννη. Για τον σύλλογο του Ριζομύλου έχουμε όμως μία αλλαγή καθώς αποχώρησε ο Παναγιώτης Ζορδομπάς που ήταν συνεργάτης του Σκουφογιάννη (θα παραμείνει τεχνικός στην ακαδημία) και ως αντικαταστάτης του ανακοινώθηκε ο Κώστας Τουρσούγκας.

Στη Σούρπη φυσικά ο Μιχάλης Ανδρωνάς θα συνεχίσει το πετυχημένο του έργο και πάμε τώρα στις αλλαγές… Ο ΓΣΑ είναι η μοναδική ομάδα της Α’ που επέλεξε προπονητή εκτός νομού Μαγνησίας, τον Χρήστο Καπελιάνη από τη Λάρισα. Η Αγία Άννα έδωσε το χρίσμα του προπονητή στον Δημήτρη Φραγκούλη, ενώ ο Πύρασος φώναξε ξανά τον Γιάννη Σιαμέτη, αυτόν που πριν δύο έτη τον οδήγησε στο νταμπλ και πέρυσι είχε μία αγωνιστική σεζόν ξεκούρασης αφού επέλεξε να μην δουλέψει καθόλου.

Ο Στέλιος Αρσένος ανέλαβε τον Ολυμπιακό Βόλου που θέλει να είναι περαστικός από το τοπικό, ο Κώστας Ρέππος εξαργύρωσε μία πολύ καλή διετία στον Αλμυρό βρίσκοντας δουλειά στην Αγχίαλο, ενώ ο κυπελλούχος Θησέας πορεύεται πλέον με τον Θοδωρή Ανδρουτσόπουλο στον πάγκο του. Για το τέλος αφήσαμε την Ακρόπολη την οποία ανέλαβε ο Βαγγέλης Τσουκάλης.


Σχετικά Άρθρα

Ερώτηση Αθανάσιου Λιούπη για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των ΤΕΦΑΑ

Ερώτηση Αθανάσιου Λιούπη για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των ΤΕΦΑΑ

Ερώτηση προς τις Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων και Πολιτισμού & Αθλητισμού κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας…